👉 Barış Manço'nun adını her duyduğumda aklıma: - Çatapat'ın kokusu - Arkasından deli gibi koştuğum sinek ilacı arabası - Misket sesi - Salçalı ekmeğin tadı geliyor. Çocukluğum geliyor... 🎼 Barış Manço, Saygıyla 🙏 🌹 (2 Ocak 1943 - 1 Şubat 1999) Türk sanatçı, şarkıcı, besteci, söz yazarı, TV programı yapımcısı ve sunucusu, köşe yazarı Devlet Sanatçısı ve Kültür Elçisi'dir. Türkiye'de rock müziğin öncülerinden, Anadolu Rock türünün kurucuları arasında sayılan sanatçının, müziğe başlangıcı Galatasaray Lisesi'nde olmuştur." 🎶
"Dün yine yapayalnız dolaştım yollarda Yağmurlarda ıslanan bomboş sokaklarda Gözlerimde yaş, kalbimde sızı, unutmadım seni Unutamadım, unutamadım, ne olur anla beni Unutmak kolay demiştin, alışırsın demiştin Öyleyse sen unut beni, yeter ki benden isteme Gözlerimde yaş, kalbimde sızı, unutmadım seni Unutamadım, unutamadım, ne olur anla beni Yıllar ikimizden de çok şeyler götürmüş Sen yeni yuva kurarken beni paramparça bölmüş Gözlerimde yaş, kalbimde sızı, unutmadım seni Unutamadım, unutamadım, ne olur anla beni Unutmak kolay demiştin, alışırsın demiştin Öyleyse sen unut beni, yeter ki benden isteme Gözlerimde yaş, kalbimde sızı, unutmadım seni Unutamadım, unutamadım, ne olur anla beni Gözlerimde yaş, kalbimde sızı, unutmadım seni Unutamadım, unutamadım, ne olur anla beni Gözlerimde yaş, kalbimde sızı, unutmadım seni Unutamadım, unutamadım, ne olur anla beni."
1 ocak 1999 kadıköyde vefat etti aslen üsküdar doğumlu çok severdim şarkılarıyla büyüdük trt de ki programlarına tam yetişemedik ama izledigim zamanlarda oldu dünde birisi barış mancoyu unutmayıp anısına paylaşmış izleyince HÜZÜNLENMEDİM ÇÜNKÜ O DOGUMUNDA HATIRLANMAYI İSTERDİ ALLAH RAHMET ETSİN MEKANI CENNET OLSUN.
Ah, neler yok ki? Barış abi, Allah rahmet eylesin.. Çocukluğum onun şarkıları ile geçti. En sevdiklerimden bir tanesi, çok özel yeri var bu parçanın bende. Zat-ı alinize hediye etmek istiyorum ;
Hiçbir şeyi unutmam ben. Bir varlığını hiç unutmadığım, hiç açılmamak üzere kilitli bir kutuda sakladığım anılar, insanlar var; bir de, aklımdan hiç çıkarmadığım olaylar, insanlar var... Ama hepsi, her şey aklımın bir köşesinde... ☄
En İyi Cevaplar