Sabahattin Ali:
"İnsan dünyaya sadece yemek, içmek, koynuna birini alıp yatmak için gelmiş olamazdı. Daha büyük ve insanca bir sebep lazımdı."






Başlığı okuyunca, bu duyguları yaşatan birini, tamda unutmaya çalışırken, birden hüzün çöktü içime. Ben asla unutmam avuçlarımdan öpen o adamı, ben asla unutmam bana yaşattığı o huzuru. Yollarımız ayrıldı evet ama ben onun bana kattığı her şeyi asla unutmam. Bana kadınlığımı tensel bir birleşim olarak değilde koskocaman sarılarakta hissettirdi. o benim güneşimdi. Yüreğimi ısıtan.
Bugüne kadar 2 insan için hayatımda yer açtım. Kalbimde, yüreğimde kendimde.
Onlarsa bunu göremedi ve bu verileni o kadar hunharca ve zalimce kullandılar ki,,, hayatımdan da kalbimden de çıkarttım.#
Şu an ikisinin de hayatının ne alemde olduğunu görmüyor ve bilmiyorum. Haber almaya da hiç uğraşmadım. O kadar çıktılar... içimdeki ses hayatlarının hiç umdukları gibi harika ve bulutların üzerimde olmadığını söylüyor. Bunu hissedebiliyorum.. Ne mi yapıyorum? Hiççççç.
Sabahattin Ali'nin dediği gibi - İnsan dünyaya sadece yemek, içmek, koynuna birini alıp yatmak için gelmiş olamazdı, DAHA BÜYÜK VE İNSANCA BİR SEBEP LAZIMDI" !
Herkesin birgün, hayatın neden ibaret olmadığını, neyi göremediğini, neleri yanlış yaptığını, neden mutlu olamadığını*** görmesi ümidiyle.
Çok güzel bir paylaşım yapmışsınız. Elinize sağlık @Vildan1903. Soru başlığını şimdi tekrar okudum. Evet bazı şeyler , "ellerimden öptü, ellerimden. Avuç içlerimden... gibi. böyle sizin hazırladığınız gibi özel sorularda akla geliyor. Onun dışında onlarda unutuluyor inanın..
Var ol 🙏 yorumların kıymetli 😊
Siz de öylesiniz.. sorularınız da benceleriniz de özel ve güzel.
Çok teşekkürler ☺️
Rica ederim 🌸
Ben her şeye ragmen birisine deger vermenin insani bir duygu oldugunu ama verdigin degeri görememenin ise kader oldugunu düsunmek istiyorum ve unutmamak
2004:Aşk
2009:Ölüm
2013:Ölüm
Şuana kadar beni en çok sarsan hadiselerdi
Cevap
18Cevap
Severim kendisini
çok genç yaşta erkenden ayrıldı dünyadan
nice romanlar nice şiirler verebilecekken
milliyetçi nedenlerle öldürdüm diyen adam
Türk edebiyat tarihine verdigi zararı hiç düşündümü acaba
24 oranlı kupona 2500 TL bastım. 1 golden yattım. Ve o 1 golden yatıran maçın ilk yarısı 1-1 bitti, maçı da öylece bitirdiler. 60 bin TL püfff olduydu.
Yüreğimim titrettin Vildan hanım. Yüreğine sağlık.
Benim unutamadığım bir kadın var. Bir boşluğu dolduran kadın değildi. Boşluğu doldurulamayan kadındı. Onu asla unutamam.
Unutamadığım şeyi sen iyi biliyorsun hayatım 😅 söylememe bile gerek yok.
Böyle üstadlar bir daha gelmez sanırım dünyaya 😑
Abartı ya bazı şeyler sevdiğinin bir bakışını bir kelimesini bile sonsuza kadar hatırlayabilir insan ama öylesine biriyse hiçbir önemi yok bir saniyede unutulur
Vildan Hanım harika bir çalışma olmuş ellerinize sağlık. Sabahattin Ali"nin doğum günü. Eserlerini okudum bir çoğunu. Teşekkür ederim.
Çok Genç Yaşta Katledilen Büyük Üstat SABAHATTİN ALİ Allah Rahmet Eylesin 🙏Mekanı Cennet Olsun 🙏Emeğine Sağlık Harika Bir Paylaşım 👏👏👏👏👏👏👏👏
Bazen burada diyorum ki laan kamil Sende aşk yaşadın, bunlar neyin kafasını yaşıyor. Hala çözemedim. 😅 Yani yanında biri yoksa o zaten aşk değildir ki. Boşuna neden insanlar kendini kasar bu konuda. Hayatın tadını çıkartmak varken.
Soru: Yerme veya Eleştiri değil beyefendi "kendi" hayatınız ile ilgili yorumunuz...
Herkesin unutamadığı bir aşkı ve kazık yediği bir dostu mutlaka vardır.
Yaşanmamışlıklara takılı kalırım ben. Görüşmesek iyi olur dediğim ana takılıyım hala.
Bana insan olmayı öğretenin, kollarımda insanlıktan ayrılışını gülümseyerek karşılaması bende çok büyük bir etki yaratmıştı.
Çocukluğumun belli bir kesitini unutamadım ben
Güzel anıları unutmadım :9
Unutamadıklarım elbette var
Neyi ama?
Yeri uçmağ olsun 🙏
Onun gözlerindeki ışığı bir başka gözde bulamam.
Çocukluğumu unutamadim
unutulanlar da var unutulmayanlar da
Çok şey var saysak bitmez.
yalnış yapan babam olsa unuturum
yakınlarımı :( ölenleri :(
Babamı...
Pek çok anı
hiç romantik sözler değil
çok klişe
ölen sevdiklerimi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?