+1 yılHayat öyle kıskançtır ki ; en sevdiğini alır , koparır senden. Gözlerini kurutur günlerce ağlamaktan. Öyle vicdansızdır ki ; seni en çok sevenin nefesini kollarının arasında keser. Paramparça olur belki ellerin duvarları yumruklamaktan. Hayat seni öyle değiştirir ki , yapmam dediğini yaparsın bile isteye. Sevdiğinden hesap sorarsın bağıra çağıra neden diye. Neden beni hiç üzmedin , kırmadın , dökmedin , neden hiç hayır demedin dersin , niye her baktığımda gözlerinin içi güldü diye küfürler edersin , mezarında sabahlarsın belki cevap alamadıkça. Ve hayat öyle acımasızdır ki ; yıllar geçer üzerinden unutturmaz , sesi , nefesi , gülüşü .. Daha şimdi yaşanmış gibi hatırlatır sana bakışını. Gün gelir yattığında gözlerin kendiliğinden kapanır, inadina rüyalarına sokar , konuşurturur seni sırf unutma diye , acı çek diye. Hayat öyle dalga geçer ki seninle ; ölmeye karar verdiğinde babanı elinden alır , bilir çünkü ailene düşkün olduğunu , onlara kıyamayacağını. Okulu bıraktırır , çalıştırır seni kölesi gibi. Hayat öyle büyütür ki seni ; artık herşeye dayanırsın , ağlayacak , seni ağlatacak sebep bulamazsın kendine , birileri ah vah ederken sen yoluna devam edersin. Komik gelir sana insanların dertleri , üzüntüleri , üzüldükleri. Ve hayat öyle bir öğretir ki sana gülmeyi ; her fırsatta gülersin , kahkahalar atarsın yanında kim var, nerdeyim , kimleyim umursamadan. Çünkü bilirsin belki yarın yok , belki birazdan.
26 Yorumla
Soran+1 yılÇok etkili tek kısmı hariç. Ses unutulur koku anımsanır.
- +1 yıl
Unutulmuyor maalesef kanks ya da bana öyle geliyo bilmiyorum
- +1 yıl
- +1 yıl
En İyi Cevaplar
Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu!
Düşüncemizin katlanması mı güzel,
Zalim kaderin yumruklarına, oklarına
Yoksa diretip bela denizlerine karşı
Dur, yeter! Demesi mi?
Ölmek, uyumak sadece! Düşünün ki uyumakla yalnız
Bitebilir bütün acıları yüreğin,
Çektiği bütün kahırlar insanoğlunun.
Uyumak, ama düş görebilirsin uykuda, o kötü!
Çünkü ölüm uykularında,
Sıyrıldığımız zaman yaşamak kaygısından,
Ne düşler görebilir insan, düşünmeli bunu.
Bu düşüncedir uzun yaşamayı cehennem eden.
Kim dayanabilir zamanın kırbacına?
Zorbanın kahrına, gururunun çiğnenmesine,
Sevgisinin kepaze edilmesine
Kanunların bu kadar yavaş
Yüzsüzlüğün bu kadar çabuk yürümesine
Kötülere kul olmasına iyi insanın
Bir bıçak saplayıp göğsüne kurtulmak varken?
Kim ister bütün bunlara katlanmak
Ağır bir hayatın altında inleyip terlemek
Ölümden sonraki bir şeyden korkmasa,
O kimsenin gidip de dönmediği bilinmez dünya
Ürkütmese yüreğini?
Bilmediğimiz belalara atılmaktansa
Çektiklerine razı etmese insanı?
Bilinç böyle korkak ediyor hepimizi:
Düşüncenin soluk ışığı bulandırıyor
Yürekten gelenin doğal rengini.
Ve nice büyük, yiğitçe atılışlar
Yollarını değiştirip bu yüzden.
Bir iş, bir eylem olma gücünü yitiriyorlar20 Yorumla
- Kültür & Sanat konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıl"Bazen aklım almıyor; onu yalnızca ben, hem de öylesine içten, öylesine dolu dolu severken, ondan başka hiçbir şey görmez, bilmezken, ondan başka hiçbir varlığım yokken, nasıl olur da onu bir başkası da sever, sevebilir?"
-Genç Werther'in Acıları / Goethe
Bu arada yazara kesinlikle katılıyorum. Başkası nasıl sevebilir yahu :D41 Yorumla
Soran+1 yılevet nasıl nasıl 😄
+1 yılHangi kitap bu beybisi? Benim de beğendiğim cümleler oluyor ama işaretlemeye kiyamiyorum
16 Yorumla
Soran+1 yılSerenad.
- +1 yıl
Kitabın sonunda ağlamak isteyeceksin omuz ararsan, Esra daima burda..
Soran+1 yılAhaha teşekkür ederim Esra. İkinci okuyuşum😁
- +1 yıl
Ben sonunda ağladım ciddi ciddi üniversite zamanıydı arkadaş sağolsun omzunda ağlamıştım sen ne hissettin 😢
Soran+1 yılKadın olmanın hem ruhen hem bedenen zor olduğu gerçeği.
- +1 yıl
Teşekkür ederim sarı çiçeğim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
Kültür & Sanat konusunda 625 cevap paylaştı. “Hiç insan öldürmediği halde, altı kişinin canına kıymış bir katilden daha cani insanlar gördüm.
Umudumuzu öldürenleri gördüm.” Dostoyevski70 Yorumla"Korkuyu beklemekten vazgeçiyorum, ama asla seni
sevmekten değil, sevgili... Sana veda etmeden kayboluşa karışmam da aslında
sadece bunun için.
Madem varlığım acı vermiyor sana, madem ki ancak yokluğumda sevgimi
hissedebiliyorsun, öyleyse yokluğumla kal sevgili... Madem ki yokluğumla
daha mutlusun, o halde yokluk benim bu aşk için büründüğüm son kimlik olsun." Cezmi Ersöz. nasıl da yazıyor adamım benim34 Yorumla
Soran+1 yılBeni yazmış sanırım 😀 durum bundan güzel açıklanamazdı.
Soran+1 yılBu hafta içi alacağım. Çok hoş teşekkür ederim 🥰🌺
+1 yıl''Bir çay doldur…Bir kitap seç. Ve dünyayı sessize al…''Hoşlandığın kadına papatyalar vermelisin hatta vermesen de olur, "Şu topraklarda bir yerlerde senin için yaşayan papatyalar var" desen yeter. İşte o papatyalar nasıl yerinde güzelse sen de benim yanımda öyle güzelsin. Bizi koparmasınlar.
42 Yorumla
Soran+1 yılHangi kitap bu?
- +1 yıl
Ahmet batman kitap sözleri alıntıları kısmından aldım benim okuduğum sadece sabah uykum adlı kitabı.
Soğuk kahve, bana ikimizi anlat adında iki kitabı daha var bu üçlemeden birinde sanırım geçiyor.
- Kültür & Sanat konusunda 746 cevap paylaştı.
+1 yılSaat üç. Bir şey yapmak isterseniz, bu saat ya çok geç ya çok erkendir. Öğleden sonra acayip bir an.
Birisini sevmeye kalkışmak, önemli bir işe girişmek gibidir, bilirsin. Enerji, kendini veriş, körlük ister. Hatta başlangıçta bir uçurumun üzerinden sıçramanın gerektiği bir an vardır. Düşünmeye kalkarsa atlayamaz insan. Bundan böyle artık bu gerekli sıçrayışı yapmayacağımı biliyorum.(Bulantı)22 Yorumla- +1 yıl
Sanki kovulduğu cennete geri dönüyor gibi mutluydu.(Pal Sokagı Çoçukları)
Ya bu kitaptan birşey eklemesem Nemecekin hakkı kalırdı üstümde... kesinlikle tüm çoçukların büyüklerin okuması gereken bir kitap.. eklemeden duramadım kusura bakmayın :))
Soran+1 yılBunu da listeme ekledim. Teşekkür ederim :))
"Günümüzde yaşamak ve yaşamaktan zevk almak isteyen birinin senin gibi, benim gibi bir insan olmaması gerekiyor. Zırıltı yerine gerçek müzik, eğlence yerine kıvanç, para yerine ruh, gelişigüzel etkinlikler yerine gerçek iş, oyun yerine gerçek tutku arayan birine bu sevimli dünya yurt olamaz."
21 Yorumla
Soran+1 yılÇok içten.
+1 yılMoralin mı bozuk derdin mi var?
Hz. yusuf gibi kuyuya mı atıldın.
Hz. ibrahim gibi ateşe mı atıldın.
Hz. yunus gibi balığın karnında mı kaldın.
Hz. muhammed gibi üstüne pislik mı atıldı taş atıldı dişin mı kırıldı kızgın topraklarda mı yürütüldün50 YorumlaBenimle yaşlansana? Kitap okurum, çay demler şiir yazarım sana. Ha birde, her sabah için şükrederim, sonra gözlerine bakar "amin" derim. Amin, bu günde gördüm seni, bu günde güzel geçecek demek ki... Ben herkes gibi değilde, duam gibi severim seni, kalbimden, gönlümden kopan gizli saklı sözler gibi.. Kim duasını sevmeden diler ki?
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBak bu işte, bu durumlar erkeklerin öküz/ odun hitaplarına maruz kalındığı anlar. Bu kitap ilk iki sınıf okutulmalı erkeklere. Bu fırsatı bulamamış nesil olarak bana o kitabı önerir misin be. Anlaşılan o kitap a dan x i anlamamızı zannettirecek ben deniz ve agideşlere 🤷🏼♂️😂 bende sana jack london’den beyaz diş’i önereyim duygular olsun anlatılan olsun gayet etkileyici ve sürükleyici
14 Yorumla
Soran+1 yılSerenad evet her erkeğin sindirerek okuması gerektiği bir eser. Sindirmek yetiyor mu? Asla... geneli okur geçer benimseme, uygulamaz kısaca kendine nakış gibi işlemez. Nikbin seni :))
Cevap sahibi+1 yılEvet, okumuş olmak için değil de anlamlandıra bilmek için okumak gerek, evet haklısın da lakin kitabın adını ne?🙃
Cevap sahibi+1 yılNikbin’ bilmukabele
Cevap sahibi+1 yılYazarının hemcinsim olmasına şaşırdım teşekkürler ‘Serenad’ için
“İnsan her istediğini yapabilir ama ne isteyeceğini tercih edemez.”
Kaplumbağa Kabuğunda Dünya, John Green
Hangi çiçek, diğerini “sarı açtı” diye ayıplar?
Hangi kuş, “farklı ötünce” diğerine yasak koyar?
Derisinden, dilinden ötürü öldürülüyor insanlar.
Ah insanlar! Her şeyi bulup kendini bulamayanlar… Charles Bukowski20 Yorumla“İntikam almak bireyseldir, cezalandırmak Tanrı'nın işidir. Toplum ikisinin arasında, cezanın altında intikamın üzerinde yer alır. Böylesine büyük ve böylesine alçak iki şey ona uygun düşmez. "intikam almak için cezalandırmak" yerine "iyiliğe yöneltmek için" düzeltmelidir.”
21 Yorumla- +1 yıl
insanlar da cezalandirabilir
"Bakıyordu, bakarken gözleri bir şey söylememeyi çoktan öğrenmiş."-Aile Çay Bahçesi
"Ömrüm boyunca ikinci el dükkanının vitrinine bakar gibi baktım hayatıma."-Aile Çay Bahçesi
"Tanrı istediğine doğru yolu, istediğine yok olma yolunu gösterir."-Afrikalı Leo20 YorumlaFotoğraf paylaşmicam ama :)
Bir kere olan birşey tekrarlanmayabilir. Ama ikinci kez olmuşsa üç ve dördüncü kez de olacaktır.
Simyacı - Paulo Coelho
Simyacı altın parçası verirken :)38 Yorumla
Soran+1 yılÇok korkunçmuş ama bu 🥺
Soran+1 yılİstenmeyen durumların tekriri ne denli sempatik gelebilirdi ki
- +1 yıl
Bu bir hayat dersidir bence :) Korkulacak birşey yok. Tedbir aldığın müddetçe hazırlıksız yakalanmazsın bence.
Orda şöyle bir olay oluyordu. Simyacı'nın eğittiği genç daha önce 1 kere ispanyada 1 kere de afrikada soyuluyordu. Paralarını çalıp onu çaresizce bırakıyordu diğer insanlar.
Simyacı da ona elindeki altının 4/1'ini yani çeyreğini verirken şöyle diyordu.
Diğer çeyreğini de bulundukları köydeki papaza bırakıyor. Kahramanımız itiraz ediyor neden bırakıyorsun tekrar paramı çaldırmam artık diyor. vesaire. uzun hikaye.
Soran+1 yılİşte ben bir olayı birden fazla yaşasam bile bazen hep aynı sonuca çıkıyorum. Nerede o ilkokul kitaplarından çıkarılan dersler ahaha sanırım uyuyormuşum.
Soran+1 yıl👍🏻Teşekkür ederim.
+1 yılKendime karşı oynamaya kalkıştığım andan itibaren, bilinçsizce meydan okumaya başlıyordum. Siyah ve beyazdan oluşan her iki ben de yarışa girişmeden edemiyordu ve her ikisi de yenmek, kazanmak için kendine göre bir hırsa, bir sabırsızlığa kapılıyordu; siyah olan ben; beyaz olan ben'in yapabileceği her hamleyi heyecanla bekliyordu. Bir tanesi bir yanlış yapınca, öteki ben sevinçten havalara uçuyor ve aynı anda da kendi beceriksizliğine kızıyordu. Satranç Stefan zweig
10 Yorumla
+1 yıl"O öleceğini biliyordu, ölmesi bir fark yarattımı, tabiki hayır, ölmesine gerek varmıydı, yoktu, ama o öleceğini bile bile oraya çıktı ve savaştı, neden biliyormusun, çünkü sefil hayatında anlamlı hiçbirşey yapamamıştı, bu yüzden gülüyordu, en azından ölümü bir amaç uğrunaydı, bir anlamı vardı."
Kitabın ismini unuttum sadece arkadaslarima gostermek icin fotosunu cekmistim10 YorumlaCümle cümle hatırlamıyorum. Ama Çanakkale mahşeri diye bir kitap okumuştum. Her cümlesi ciğerime bıçak sapladı.
11 Yorumla
Soran+1 yılBunu da okuyayım o halde teşekkür ederim🌸
"Belirli bir hedefi olan bir dahiden daha tehlikeli hiç kimse yoktur." Kitaptakini okudum yalnız hep erkeklerin anlamasını bekleyin siz :D
12 Yorumla
Soran+1 yılBunu da anlayamıyorlarsa artık.
+1 yılOkuduğun Zülfü Livaneli'nin Serenad kitabından ben de o paragrafa takılmıştım okurken ve kadınları daha iyi anlamaya başlamıştım.😊
19 Yorumla
Soran+1 yılAdamın tüm kitapları şahane. Orhan Pamuk’tan sonra tabi.
- +1 yıl
Masumiyet Müzesi'ni oku o halde tabi okumadıysan.
Soran+1 yılTüm eserleri okumadan nasıl yorum yapabilirdim ki ahaha okudum yine de teşekkürler.
- +1 yıl
Serenad kitabi şu an tam karşımda gözüme çarpıyor kitaplıktan şu an tuhaf bir ambiyans oldu.😀
- +1 yıl
Ne kadar tuhaf oluşunu 2 kez şu an yazışımdan anlayabilirsin zaten😀
Soran+1 yılTekrar oku :))
- +1 yıl
Tesadüf diye birşey yoktur bu sohbetten sonra tekrar okumalıyım bence de.😊
Soran+1 yıl265. Sayfanın ilk cümlesini oku
- +1 yıl
Yüzünde ukala bir gülümseme belirdi. Bu konularda konuşmayı seviyordu.1 cümle de benden olsun😊
+1 yıl
40 Yorumla
+1 yıl14 yaşımdayken karnımı doyurmak için bir parça ekmek çaldığımda beni zindana attılar ve orada tam 6 ay bedava ekmek verdiler.
Hayatın adaleti budur.21 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru.
+1 yılBu da benden geldin
“Uyanmış, uyanmakta olan veya mükemmel bir uyanıklık hali için çabalayan bizler, dünyanın geri kalanı tarafından garip, deli ve hatta tehlikeli olarak bilindik.
Halbuki, diğerleri varlığımız sayesinde tutkuları ve mutlu olma arzuları ile fikirlerini, ideallerini, işlerini, yaşamlarını ve mutluluklarını birleştirebildi.“00 Yorumla
+1 yılKadın intikam almaz, erkeğin kendi kendini cezalandırmasını sağlar.
12 Yorumla
Soran+1 yılWuhuuuu
- +1 yıl
Parla :) güzel kitap
+1 yılBu yazdıklarım; Ruhuma hareket kayan kadına, ilk ve son aşık oluşumun hikayesiydi.
12 Yorumla- +1 yıl
kayan yazmışım.. Katan olucaktı.
Soran+1 yılAnlaşılıyordu :))
+1 yılSırf sen dalgın ve hüzünlüsün diye her araç sana yol verecek değil.
PDF olarak okuduğum bir kitap ve tamamen ücretsiz herkese tavsiye ederim. (en son okuduğum bu olduğu için aklıma ilk gelen oldu.)10 Yorumla
+1 yılBulaşık yıkadın mı Bugün🤣Tek merak ettiğim soru şu an
12 Yorumla
Soran+1 yıl😄yıkamadım.
- +1 yıl
Rahatladım tamam😂👍
🤗🤗
24 Yorumla
Soran+1 yılAhhh nerede 🌺
Soran+1 yılGüldürme ya şurada 2 dk ciddi olacaktım 😂
- Kültür & Sanat konusunda 421 cevap paylaştı.
+1 yılSenden kaçtı çünkü seni ne kadar çok sevdiğinin farkına vardı. Senin yanında olmaya gücü yetmedi...
Budala.40 Yorumla
"Belkide sevdiğiniz insanları düşünmektesiniz , ama daha derinlere inin... Sonunda, sevdiğinizin onlar olmadığını göreceksiniz. Siz bu sevginin içinizde yarattığı duyguları seviyorsunuz. Siz arzuyu seviyorsunuz, arzu edileni değil.36 Yorumla- +1 yıl
Nietzsche'ydi galiba.
- +1 yıl
Nedense bu adamın her sözü koşulsuz doğru gibi geliyor insana.
- +1 yıl
Kendime en yakın bulduğum filozof diye, ben öyle görüyorum. Tabii her söylediği su götürmez şekilde hakikat değil.
+1 yılYalan öyle nüfus etmiş ki insanlarin diline, "doğruyu söylemek gerekirse" diye bir kalıp var. Dostoyevski baba
40 YorumlaKültür & Sanat konusunda 711 cevap paylaştı. Aklıma gelmedi pek kitap okuyan biri değilim ben tırnaklar için geldim Yeliz 😂
11 Yorumla
Soran+1 yıl😄 tam bizlik demetçiğim hoş geldin.
Reşat Nuri Güntekin/Acımak
12 Yorumla
Soran+1 yılSonumuz benzemesin🌸
Şeker bardağın dibine doğru kayarken, bir kısmı ıslak yüzeye yapıştı. Zarar yok; çay, onu dibe indirir. KÜÇÜK HESAPLAR!
(Tehlikeli Oyunlar/Oğuz Atay)22 Yorumla
Soran+1 yılİlk defa bir şeyi anlamak için iki kere okudum.
u +1 yılHava kötü dediğimde:
'Yanımda olsan, ıslanan bedenimi ısıtacak nefesine muhtacım' dediğimi nasıl anlamaz.20 Yorumla
+1 yıl-Sana paha biçilmez bir teklifim var.
+ Özgürlüğüm mü?
- Hayır, özgürlüğün senden alınabilir. Ben sana bilgi vaadediyorum.
(Monte Cristo Kontu)10 Yorumla
+1 yılBu ablacım.
20 Yorumla“Önemli olan havanın güzel olması” Adolf Hittler fransa isgalinden 1 gun önce...
12 Yorumla
Soran+1 yılToplumca horlanan adamın isyanıydı o.
Kültür & Sanat konusunda 1,7b cevap paylaştı. "O benim tutkum, hiçbir zaman iyileşmeyecek yaramdı." dedikten sonra "yaramızda kalsın şarkısıyla devam edelim güne...
113 Yorumla
Soran+1 yılŞiirlere taşmadan..
Soran+1 yılÜstelik dolgun 😍 çok seksiliymiş bu be
Soran+1 yılAynı mı 😀erkek tarafın çok ağır basmış 1000 fark var orada. Bende seni ince sanmıştım.
Soran+1 yılRuh olarak dedim yahu 😀evet taşlar olmazsa olmazım onlar hep olacak.
Soran+1 yılEfkarlanayım dedim izin vermediniz teşekkür ederim 😄😍
Soran+1 yılSeni psikoloğum yapacağım beleşe 😂
+1 yılBir kitabı okurken geçen iki saatin ömrün birçok senelerinden daha dolu daha ehemmiyetli olduğunu fark edince insan hayatının korkunç hiçliğini düşünür ve yeis içinde kalırdım
10 Yorumla
+1 yılKimseden hiçbir şey beklemiyorum. Böylece hayal kırıklığına da uğramamış oluyorum.
José Mauro De Vasconcelos10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır, o cümle kitapla benim aramdadır. Benim o cümleden alacağım şey farklıdır.
13 Yorumla
Soran+1 yılİçince ben
Cevap sahibi+1 yılPaylaşamam hepsini kendime sakladım. 🔥
Soran+1 yılAhaha
Şiddetle başlayan hazlar, şiddetle son bulurlar. Ölümleri olur zaferleri , öpüşürken yok olan ateşle barut gibi
10 YorumlaÇıkarken han kapısı, geri dönerken iğnenin deliği olur kapılar... bir gün beni ağlayacaksın... diğer satırlar göz yaşına karıştı be gülüm...
10 Yorumla
+1 yılÖnce biraz ağladılar, ama alıştılar şimdi. Aşağılık insanoğlu her şeye alışır!(Suç ve ceza) 😊
12 Yorumla
Soran+1 yılAlıştırılır mı desek 😕
- +1 yıl
Evet insan her türlü zorluğa alışan ya da alıştırılan tek canlı 😊
+1 yılGüneşin ışındanması güne sebepmi , sana sebep mi..!
20 Yorumla
+1 yılÇok var ama Şu an bu sözü yazmak istedim Kafam cam kiriklariyla dolu bu nedenle beynimin her hareketinde düşüncelerim acıyor
11 Yorumla
Soran+1 yılGüzelmiş.
+1 yılMum olmak kolay değildir. Işık saçmak için önce yanmak gerek. Mesnevi..
20 Yorumla"Kim bir ömür boyu karanlığa bakacak kadar cesur ve kararlıysa, ilk umut ışığını o farkedecektir."
20 Yorumla
+1 yılBöylesine güzel bir gökyüzünün altında, bu kadar kötü insan nasıl yaşayabiliyordu...
Dostoyevski20 Yorumla
+1 yılMinik not defteriydi... Eski yazıyla karışık Arapça harfler olduğu için anlamaya çabalarken beynim kısa devre yapmıştı. Etkisinden hala kurtulamadım mesela:/ çözersem gömü benim.
02 Yorumla
Soran+1 yıl😄payımı isterim
- +1 yıl
sjsd kız kızım pay isteyesin
Böyle süslü romantik cümleler etkilemez beni, "aşık olmak anormalliktir, insan gözlerini her zaman gerçekliğe kapar, zorlayıcıdır, çocukluktaki sevgi nesnelerinin yer değiştirmesidir."
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 4b cevap paylaştı. Yokluğun cehennemin öbür adıdır, üşüyorum kapama gözlerini.
20 Yorumla
+1 yılBenim gibi sevenler kendini unutur senin gibi sevenler “seviyorum”dediklerini...
11 Yorumla- +1 yıl
-“Daha çok anlat” dedim
-Hoşuna gidiyor mu?
-Çok! Elimden gelse seninle sekiz yüz elli iki bin kilometre hiç durmadan konuşurdum.
-Bu kadar yola nasıl benzin yetiştiririz?
-“Gider gibi yaparız”! (Bundanda etkilenmiştim)
Hedefin yıldızlar olsun, ulaşamasan da yükselirsin.
10 Yorumla
+1 yılİnsanları genel anlamda seviyorum ama kimseye tahammülüm yok.
Oğuz Atay - Tutunamayanlar.10 Yorumla
+1 yılYalanla kendini kandirmaktansa gercekle yuzlesmek iyidir..
10 Yorumla
+1 yılCennet cennet dedikleri birkaç köşk ile birkaç huri isteyene ver onları bana seni gerek seni
10 YorumlaBu hatta kalamazsın bakire, en azından hayat koyar bir kere... Fuzuli
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 331 cevap paylaştı.
+1 yılVe her şeye rağmen şuna inanıyorum. eğer mutluluktan ölünüyorsa, bu benim başıma gelmeli.
10 Yorumla Özdemir Asaf yalnızlık paylasilmaz dan
12 Yorumla
Soran+1 yılSuskun çığlıkların yankılandığı duvarlar hücrelerimiz olmuyor mu?
Kırk bin can toplasa bütün sevgisini etmez ki benim ona olan aşkımın dengi
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok şey vardı anlatılacak
O yüzden sustum
Birini söylesem diğeri yarım kalacaktı
Sen duydun mu sustuklarımı..30 Yorumla- Devamını Gör (66)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar