bulgaristan ya da yunanasitan göçmenleri türk mü oluyor bulgar ya da yunan mı oralardan gelip istanbula yerleşmiş olanlar?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır. Onların hepisi Türk kökenli değildir!
Onlar Türkleşdirilmişdir!
Onların kökeni farklıdır.
Böylece mesela yunanistandan gelenlerin birçoku soyu rum/yunan dır ama müslüman olmuşlardır.
Osmanlı döneminde Osmanlı topraklarında yaşıyan Müslümanlar kendine Türk diyorlardı, çünki onlar müslümandılar ve 'Türk' Kelimese o zamanlarda 'müslüman' anlamina geliyordu. Böylece 'Türk' kelimesi o zamanlar bir milli kelime değil di. Bosnalılar bile Turči diyorlardi kendilerine.
Eğer birisine "sen yunansın" dediklerine "sen gavur/hiristiyansin" kastediliyordu. Ondan müslüman olmuş slav kökenli Bulgarlar ve indo-german / makedon kökenli yunanlarda kendilerine 'Türk' diyorlardı.
TC zamnındaysa bu kural değişdi ve artık 'Türk' kelimesi bir milliet kelimesi oldu. Yani bir hiristiyan bile kendine Türk diyebiliyor.
Ve Giritli, Ynunaistanın makedonya bölgelerinden gelen Müslümanlar (bkz Patriot) muhacirlerin bazıları 'biz türküz (müslümaniz)' veya 'biz egeliyiz' demişler.
Uzun lafın kısacasi.
Hepisi türk kökenli değil. Bazilari kendilerine Müslüman diye türk demiş baziları türk hisesiyor diye Türk demiş
Bazilari türkleşdirilmiş (bkz Assimilation)
Hatta türk olmayan soyisimler bile türkleşdirildi (bkz Sozisim kanunu 1935/36)
Bazılariysa ne Yunan nede Türk demiş onlar "biz egeliyiz" veya "Adalıyız (Gititli)"
Hep Türk kökenli hep Türkkökenli olsa bu sefer Osmanlıdaki bütün müslümanlar Türkkökenli olurdu. buda mantıksız çünki zamanında Müslüman olmuş çok Bosnalı Yunanlı Bulgar Arnavut Laz vs. olmuşdur.
Sadece insim yani müslüman oldukları için Türk diyen olmuş ama kimliyi türk değil dir.
Ben de Mavinkimlikliyim ama ben esas kökenim Türk olmadığını unutmak da istemiyorum.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHeralde TÜRK'üz ;)
Bizim dedeler savaş zamani herşeylerini orda birakip buraya İzmir 'e gelmişler.
Sonuç olarak almanci gözüyle baktiğiniz insanlar nasil 2 dil biliyorsa
ve başka bir yere gitmek zorunda kalmişsa
Bizimkilerde o durumda bunu seçmişler ;)
Ama şehrimden ve Öz'ümden bazilari gibi asla pişman olmadim olmamda ;)141 Yorumla
Soran+1 yılben bilmiyorum tam olarak ne olduğumuzu
- +1 yıl
Eee bazi yorunlara baktimda
Biz TÜRK degilsek eger ozaman
Cengiz Han ve diğer dişarida büyüyüp gelişen büyüklerimiz n oluyor? ;)
Herkes kafasina estiği gibi birşey yazmiş anasini satayim yaaa :(( ;)
Soran+1 yılbende turkum dyorum ama yunansıtanda ve bulgarıstanda akrabalarmız var ve nereye gıdersem yabancılık var mı dıye soruyorlar ama orası osmanlı şehrıydı sonuçta turkuz
- +1 yıl
Bana sorduklari zaman ben İzmir 'liyim diyorum ;)
Köken neresi dedikleri zaman anne ve baba tarafim göçmen diyorum ;)
Boşver yaaa kim bizi neci olarak görürse görsün sonuçta hepimiz insaniz ;)
Ayrim ya da irkçilik yapmaya çalişan insaninda Allah Belasini versin de geç ;)
Soran+1 yılbende öyle düşünüyorum hem bşy söyleyeyim mi övünmek gibi olmasın ama bizim asletimiz ve medeniyetımız hiçbir ırkta yok
- +1 yıl
Heralde öyleyiz biz ;)
Mesela çogü insanda olan akraba evliliği
Mantiğini bızde hayatta yaptirmazlar ;)
En fazla 8 veya 9 kuşak fark olmasi lazim, eger o fark olmazsa hayatta olmaz diyordu babam ;)
Ve mesela bizler kadinimiza daha çok değer verir ve onun kiymetini daha çok biliriz diğerlerine göre ;)
Ve bizim mahhalle tamamen göçmendir arada yabanci 3 veya 5 ev vardir. Ama bizim sokaği herkes över sürekli ;)
Hirsizlik olmaz, herkes birbirini kollar, korur, aile gibisindir ;)
Bizim en buyuk farklarimiz bunlar bence ;)
Soran+1 yılve medeniyiz şortta giysek kimse kimseye kaşının üstünde gözün var mı diye bakmaz kimse kimsein hayatını konuşmaz akraba evliliği hele de ahlaksızlık tamamen bizde çok ayıptır böyle şeyler
- +1 yıl
Aynen yaaa ;)
Biz kardeşimizle ya da baldiz ile rahatça oturup konuşuruz, düğünde sarilip oynariz ;)
Bence medeniyet budur yaaa ;)
O neymiş öylee haremlik selamlik tarzi yaşiyan ve karim dediği insana bile güvenmeyen insanlarin yaşadiği o aciz hayat yaaa ;)
Soran+1 yılbizde öyle bazı cevreler var kuzenlerıyle bile rahat konuşamıyorlar özgürlük yok bşy yok kuzen kardes diye öğretıldı bıze bir akraaya bir de komşuya yan gözle bakılmaz
- +1 yıl
Biz zaten akraba ve komşunun değerini bildigimiz ve seviyeli yaklaştiğimiz için bazi insanlar göcmenleri sevmiyor ;)
Çünkü aramizin kötü olduğu insan sayisi bile çoook az ;)
Soran+1 yılherhalde yani biryere gitsek bile hemen kendimizi belli ediyoruz düğünlerimiz bile ayrı modern gecen bir arkadasın düğününe gittim dolarları havada fırlattılar ne kadar görgüsüzlük bizde hiç olmaz bunlar
- +1 yıl
Aynennnnn millet bizim düğünlere gelebilmek için bile nerelerden geliyor yaaa ;)
Soran+1 yıltürkiyenın aydınlık yüzüyüz resmen :)
- +1 yıl
Vallaha yaaa :)) ;)
Allah bilir sende bizim ünlü göçmen kizlarindansin degil mi? :)) ;)
Soran+1 yılehh bu kadar konuştuğuma göre belli olmuştur herhalde göçmen olduğum :)
- +1 yıl
:)) yaa göçmen oldugunu anladim canimm
Merak ettiğim bizim meşhur güzel göçmen kizlarindan misinn? ;)
Soran+1 yılöyle de olsam hemşehrin sayılırım yan gözle bakılmaz ;) unutma
- +1 yıl
Ayip ettin yaaaa ;)
Merak etme biz sınırlarımızı
Biliyoruz ;) unuttun muu? :)) ;)
Soran+1 yılhatırlatayım dedim yine de ;)
- +1 yıl
Hatirlarmana gerek yok toprağim ben o kuralla büyüdüm ;)
Kolay kolayda kimse unutturamaz bana o kurali ;)
Soran+1 yılözür diyeyım o zaman :)
- +1 yıl
Hayir canim yaaa özür n demek lütfennn ;)
Eee nerde yaşiyorsun peki sen?
Ev de demede düşüp bayiltma benii :D :))
Soran+1 yılİstanbul :) aslen göçmenım ama izmirde de akrabalar yasıyor izmirin neresındensın
- +1 yıl
Bornova'da yaşiyorum ben
Bizim sokak tamamen göçmendir:)) ;)
Burdan filan mesaj atsana bari yaaa telden böyle zor oluyor hem belki resmin vardir tipini merak ettim toprağimin ;)
Soran+1 yılresım koymuyorum tamam mesaj atarım ya da eklerım hemşehrımı :)
- +1 yıl
Tamam toprağimm bekliyorum
En uygun ya da en kisa zamanda :)) ;)
Soran+1 yılpeki hemşehrım görürşüz :))
- +1 yıl
Görüşürüz hemşoo :)) ;)
- +1 yıl
Eeee toprağimmmm
Senden gelen birşey yok halaaaa? :((
Soran+1 yılunutmuşum yaa kafa mı kaldı toprağında
- +1 yıl
Burdan yaz bakim bana derdin sikintin ne? Belki yardimci olabilirim sana ! ;)
Soran+1 yılzaten mesaj atamadım sevıyem yetmıyo :( hiç ya erkek arkadas falan hayat sıkıntısı işte
- +1 yıl
Beni takip ederek atabilirsin ;)
Veya telefonun gelismisse eger whatssap tanda yazabilirsin
Soran+1 yıldur seni takip edeyım o zaman :)
- +1 yıl
Et bakammm :)) ;)
Soran+1 yıltamam ;))
- +1 yıl
Eeeee bulamadimmmm ? :(( :(
Soran+1 yılbir daha bak
- +1 yıl
Vallaha bulamadim kizzz :((
Soran+1 yılyıne bak takıp ettım
- +1 yıl
Nick'ini soyle bari bulmam kolaylaşsin ;)
+1 yılTürk oluyor tabi.. Bak şimdi bizde bulgaristan goçmeniyiz olay şu ; osmanlı yeni toprak fethettikçe anadoludan oraya iskan politikasına göre türk yerleştirmiş.. İskan politikasıda şudur yeni fethettiğin topraklara kendi insanını yerlestirip oraya kendi kültürünü aşılama işidir.. Yani bizlerde safkan türküz..
24 Yorumla
Soran+1 yılsağol izmirli
- +1 yıl
Ne demek efendim, yeter ki doğru bilelim ve anlayalım, olay bu zaten. :)
- +1 yıl
@Smyrni Olabilir ki zaten ben Lofça Pomaklarındanım. Bulgar asıllıyım. Pomaklar müslüman Bulgarlar'a verilen addır ama arada etnik Bulgarlar da olsa bile sayımız çok çok azdır Osmanlı'nın Bulgaristan Türkleri'ne göre. Onlar daha çoğunluktadır yani bu yorumu yazan arkadaşa Bulgar göçmeni denmez asla ama ben bir pomak olduğum için bana Bulgar göçmeni denilebilir.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
19Cevap
garip bir soruydu ama babaannem türk olduğu içni ben türk diyecem tabi..bulgaristan yunanistan karışımı akrabalarım var hepsi türk ve türkçe biliyorlar..
25 Yorumla
Soran+1 yılkökenı turk mu ıste yunan mı
Soran+1 yılkarışık yanı
Soran+1 yılohooo uzun çok
BG göçmeniyim soyumuz akıncıdır ayrıca bilmiyorum dikkatini çektimi göçmenlerin erkek ve kızları boy ve yapı olarak TC de olanlardan daha fazla bunun sebebi akıncıların nesli daha yapılı bir soy olması ufak tefek çifçi halk merkezde kalmıştır yani şu anki topraklarda :)
00 Yorumlasen daha türk bulgar peşindesin.. ademle havvadan geliyoruz.. insan olmayı becerelim önce.. sonra nerden geldiğimize karar verelim
21 Yorumla
Soran+1 yılok
.
arkadaşlar bulgar ve yunanistandan gelen vatandaşların asılları türk ve müslümandır onların kökleri konyanın karamanoğullarına dayanır karamanoğulları oralara türklüğü ve islamiyeti yayması için göndermişlerdir onları...
02 Yorumla
Soran+1 yılsağol
Aslında ugandalıyız. Tabi Türküz ne olacaz. Bulgar olsaydık asimile etmeye çalışmazlardı bizi orda ata topraklarını terk edip anavatana gelmezdik...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBak mesela bende Kürdüm ama Türk vatandaşıyım. Böle bişi olsa gerek :)
33 Yorumla
Soran+1 yılaa evet onun gıbı bsy
Cevap sahibi+1 yılaynen yanlış olmuş -,-
+1 yıltürk tabiyki, bir zamanlar o bölgeler hep bizim topraklardı. orta asyada da türk çok çünkü eskiden oralarda bizimdi. sonra rusyaya geçti ve 93 yılından sonra bazı yerler türki devletler kurularak bizim kardeşlerimize geçmiştir.
00 Yorumla
+1 yılBen yunan göçmeniyim.Gümülcine ama aslımız yörük.Karamanoğle beyliğine dayandığımızı tahmin ediyorum
012 Yorumla
Soran+1 yılbende yunan göçmenıyım de kımse turke benzetmıyor benı :(
- +1 yıl
tabi zamanla ırk karışıyor.Türk erkeklerinde yabancı kadın hayranlığı olduğu için.
- +1 yıl
Ya oraya gidince atalarımız yunan kızlarına sırp kızlarına saldırmışlar:) Evlenmişler çoğalmışlar.Ona bakarsak orta asyadan çekik gözlü gelmişiz şimdi yuvarlak gözlüyüz.bizimkide öyle birdurum.İkizim ela gözlü sarışın ben esmerim.
Soran+1 yılolabilir tabı karısmış olabılırız ama benı hıç benzetmıyorlar her gttğm yerde nerelısın sorusuyla karsılaşıyorum
- +1 yıl
siz hangi şehirden göçmüşsünüz.boş ver farklı olmak iyidir.Daha güzel ve çekici bulunursun.
- +1 yıl
turkler esmer degildir aslinda bunlar sacma propagandalar balkanlardaki halklarin avrupa dna si cok az cogu kelt germen halklarinin tecavuzu sonucu sarisin olmus lakin Anadoluda antik avrupa dna si var ic anadoluda bir suru renkli gozlu insan var arab, suryani gibi halklarla karistiklari sonucu esmerlikkazanilmis %88anadolu turk dna en az iskandinavlarla yarisir derecede cikmis tabi mogol istilasinida unutmayin
Soran+1 yılkafa karıstırıcı seyler
- +1 yıl
yunanlar tamamen melez bir irktir, sirp ve hirvatlarda yerel balkan dna si var buda gercekte sarisin olmadiklarini gostermis bulgarlarda ayni bircogu. yoruklerle karamanlilarla ki cogu sarisin yesil gozludur karismis osmanlinin baska ulkelerden kacirdigi kadin esirlerle evlenmis kendi kadinlari ile degil dna gercekleri cikardi
- +1 yıl
Ben adana doğumluyum.Modifikasyon denen bişe var.Sıcak insanı esmerleştiriyor.Ama diğer halklarla karıştığımızı kabul ediyorum.
- +1 yıl
antropolog musun.Baya bilgilisin.
- +1 yıl
Sinirlenme reis:) Biz atalarımızı tanıyoruz ve biliyoruz
çoğu türk arkadsım.bulgaristanın tarihine bakarsan bulgarlar türktür zaten ;)
12 Yorumla
Soran+1 yılyunanlar
+1 yılonlara muacır deniyor, yani mecburi olarak türkiye ye göç eden vatabdaşlarımız
05 Yorumla
Soran+1 yılturkler mı bulgar mı oluyorlar asıl olarak
- +1 yıl
ataları Türk, nesilleri bulgar kırması, yani bir Türk le bir bulgar evlenmiş karışık ortaya olmuş
Soran+1 yılortaya karışık yani ok
- +1 yıl
sen atalarına bak, Türk oğlu Türk sün ve damarlarında Türk kanı var
Soran+1 yıltamam
+1 yılNüfus değişiminde türkler buraya gönderildi, tamamen türkler.
10 YorumlaGöçmenler türk değillerdir ama ırk olarak başka yerde yaşayıp gelen türkler olabilir.
00 Yorumlatürküz tabiki bg göçmeniyim ama bulgaristana osmanlı zamanında gönderilmişiz :)
01 Yorumla
Soran+1 yılbizde bizdeee
ola bilir dinine bakmak lazım selavat getıren herkez muslumandır gonulden
00 YorumlaOsmanlıyız pek şanlıyız
10 YorumlaTürk değiller ama Türk vatandaşı işte
08 Yorumla
Soran+1 yılvatandaslıkları varda aslen yunan ya da bulgarlar mı
Soran+1 yılnerelisiniz?
Soran+1 yılbizde yunanasıtandan geldık herkes yabancı zannedıyor turke hiç benzemıyorsun dıyor insanlar o yüzden köken olarak ne olduğumuzu merak ettım
Soran+1 yılinanırım :) amaan neyse sonuçta insanız
Türk tabi önemli olan soyağacının nereye dayandığı
30 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,2b cevap paylaştı. Yok, Arap . Sabır.
00 Yorumlaevet misal ben. yunan göçmeniyim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMuacir diyoruz genelde onlara.
02 Yorumla- +1 yıl
Muhacir diyecektin sanırım.
Cevap sahibi+1 yılbir h'nin lafını yapıyon aşk olsun
+1 yıltürk tabiki
10 Yorumla
+1 yıltürk tabi.
20 YorumlaTüürklerr
10 Yorumla
+1 yılHayır onlar Arap.
03 Yorumla
Soran+1 yılben ispanyol sanmıştım
- +1 yıl