Siyasi konjonktürü oluşturan şeyin din olduğunu idrak ettiğim an
Dinde köleliğin cariyeliğin olması ve bunlara tecavüz edilebilmesini kaldıramadığım an
İyice araştır öyle bir şey olmadığını anlarsın. Dinimizde çok eşlilik bile yoktur hepsini boşver. Peygamber efendimizin birden fazla kadınla evlenmesinin sebebi sadece savaşlardan dolayı erkek sayısının az olup kadın sayısının fazlalaşması nedeniyle kadınların bir erkeğin boyundurluk altında olduğunu anlasınlar bu kadının sahibi olduğunu bilsinler diyerekten erkeklerin kötü düşüncelerinden ve davranışlarından korumaktı kadınları. Düşün araştır😊😊?
Tek bu mu yani? O kadar sebep saydım
Ben tek o demedim sadece ufak bir örnek verdim sonunada yazdım iyice ARAŞTIR 😊😊
aynaya bakınca
Dkyplduyppysspyspy
Liseye yeni başladığım zamanlarda Facebook'ta bir sayfayı takip ediyordum ateist 1 sayfa zamanla dinden soğuduğumu uzaklaştığını ve dindeki Bazı şeylerin benim aklıma yatmadığını fark ettim
Hiç ısınmadım ki
Cevap
31Cevap
Sogumam gadası
Tedavisi olmayan (ölümcül değil) bir hastaliga yakalandığımda soğumuştum. Hayatımda her zaman iyi bir insan olmaya çalıştım onu kızdıracak hiçbir şey yapmadigimi düşünüyordum ve hop boyle bir hastalık... Hala iyi bir insan olmaya çalışıyorum fakat bu kez onsuz devam ediyorum yoluma.
@furki12 kes la bebe karşıma çıksan allahdan çok korkarsın benden boş yapma
Din kadini ikinci sinif gostermiyor saptiriyorlar bide dini dogru bilip okuyamadgimizdan kaynaga dair bilgileri edinemedigimizden kimin ibadetinin kabul oldugu kimin kabul olmadigi belli olmaz sen hicbirsey yapmamissindir ucuk bir iyilik seni affettir oteki hersey yapmistir kabul olmamistir o yuzden bilgi eksikligimiz yanlis yonlendirmeler yuzunden boyleyiz gercekten dini dogru yasasak dusuncelerimizde degisecektir. hic kimseye degil sadece peygamberimizin kadina bakisina bak sadece o yeter
Tesetturlu insanlarin tesetturune uymamasi dindarmis gibi gozukup aslinda oyle olmamasi
Dinden sogumadim ama boyle insanlardan nefret ettim dinle bu isnanlarin alakasi yok
Aynen dinle bu insanların alakası yok ve Hz. Mevlananın bir lafı var. Derki; "benim bir hatam varsa bunu dinime yansıtmayın islam dini mükemmel bir dindir "
İmam nikahında kadın boşayamıyormuş erkek boşarsa geçerliymiş. Ne kadar kadınları yücelten bir din ❤️
Senin sorunu merak edip araştırdım kadın da bu hakkı isteyebilir engel yok deniyor
İslâm, boşama hakkını erkeğe vermiştir. Zira boşama gibi yuvayı bir anda yıkma selâhiyeti, çoğu zaman hissî hareket edebilen kadına verilemezdi. Şayet erkeğe ait bu hak aynı şekilde kadına da verilmiş olsaydı, yuva yıkımı sık sık vaki olur, her öfke ve hiddet zamanında boşama kelimesini kullanacak kadın yuvayı ayakta tutamaz, yıkıverirdi. Kadının bu hissiliğindendir ki, ata sözlerinde
“Her zaman kadında his, erkekte akıl hâkimdir.”
denmiş, hissîliği fazla olan tarafa boşama hakkı ilk anda verilmemiştir.
Bununla beraber kadın, bu haktan büsbütün mahrum da bırakılmamıştır. Nikâh sırasında kadın, isterse boşama hakkının kendisine de verilmesi şartıyla nikâha evet diyebilir. Bu hak, ömür boyu olabileceği gibi, belli bir müddet için de olabilir. Bu müddet zarfında erkeğinden emin olan kadın, boşama hakkını gününden önce de terkedebilir. Erkek nikâh esnasında verdiği bu boşama hakkını sonradan pişmanlık eseri gösterip de geri alamaz. Ne söz vermişse ona sadık kalmaya mecbur ve mahkûmdur.
Bende bunu biliyorum ama evlenirken bunu bilmeyen kadın böyle bir hak isteyemez. Kocasından şiddet gören bir kadın bırakıp gidemiyor (dinimize göre ) yine saçma.
Dinden sogumadim da sunlari gordukce biz tadini cikaramiyoruz diyorum kendi kendime 😂
13-14 yaşlarında sorgulamaya başladım ama 17 yaşımda falan daha derin sorguladım.
Tüm kutsal kitapları okuyunca anladım her şeyi ve soğudum
islâm dini o kadar mükemmel bir din ki... müslümanlardan soğudum evet ama islâm"dan asla... çünkü gerçek islâm değil bu devirde yaşayanların bağlandığını zannettiği şey...
ilk mantıksız gelmeye başlayan şeyleri fark ettiğimde soğudum biraz nedeni ise mantıksız gelen şeyler olduğu için
Bir şeyleri arastirip ogrenmeye basladigimda. Mesela 4 buyuk melek bana zeus poseidondan farkli gelmiyor artik.
Çok dinine bağlı (?) arkadaşım kendi gibi olmayan bir kıza asagilayici sözler soylediginde
6 7 yıl oldu. Anlattıklarından ziyade benim ilk sorguladığım şey kusursuz diye anlatılan Tanrının kusurlu olmasıydı.
@ferhatffg Var olması bile kusur.
@ferhatffg Sonsuz, kusursuz bir gücün var olması kusurdur. Tanrı her zaman kendiyle çelişir.
Sen belki vardır diye mi inanıyorsun şimdi?
@ferhatffg yok mk canım öyle istedi diye diyorum
Hayalhanem cinarlati sozlerkosku adana mesken kanallarinda meseka yaraticinjn kaniti vidyokari var izle bana dedki kardesim bak surda mantik hatasi var asli soyle olacak de mantikli anlat dusunce degisir ama ben daha mantikli bir cumle kuran mantiktan bahseden ateist deist her neyse goremdim
Ben sana en buyuk kanitimi soyleyim diger adamlari falan bosver 100 yil olamadan ikimizde goruruz var mı yok mu varsa ben isledigim bazi gunahlardan sende inanmadigindan cezani cekecen yoksa ikimizde rahatiz dogmadan once nerdeysek kraya gidecez yani bosa tartismayam diye dedim bu nu
2 yıl önce bayram namazinda kuran kurslarina sevgi götürmek için kişi bası 20 şer lira istediklerinde
Cuma’ya gidip Cuma’dan çıktıktan sonra milletin karısını kızını kesenleri görünce soğudum
Bir söz var , insanı örnek alma insan aldatır , kitabı oku kitap doğrudur
Ülke siyasetinden dolayı. Eskiden de inanmazdım ama. Tek tanrıya inanırım. Din yalan.
Dinden soğulmaz sogulursada gitsin dış ülkede yaşasın...
Niye? Bizim ülkemiz laik bir ülke şeriat olmadığı için kimse ülkeden çıkmak zorunda değil.
yoo sogmadim cok sukur bu vesvese herkeste olur zman zaman Allaha tevekkulunu tam yap canjm
Kuranın türkçe mealini okuduktan sonra
15 yıl önce bıraktım dini kafam raat :D
Dini tanıdım tanıyalı her geçen gün de soğurum
Sen kuran’ı okumuşsundur o zaman öyle mi?
hem tövbe de abuzer efendi kızımın göynü sende :)
Sen ne zaman sogudun broo
Sorumu güncelledim
🕴️ 👏👏👏👏
Soğumadım. Mesela sen nasil soğudun?
Hangi din olduğuna bağlı.
hayırlı cumalar kardeşimm , cuman mübarek olsun
Soğumadım , neden soğuyalım
Imamin karısının cd si çıkınca tuhaf olmuştum.
sogumadım sogumamda sen niye sogudun
ya aç lan şu mesajını
? ne
tamam sus
👍🏻...
est ilk sen anlat
Sorumu güncelledim
dindarların işlenen kötülükleri sadece kendilerinden birileri yapmadığı zaman lanetleyip karşı çıkmaları, kendilerinden birileri yaptığında da münferit hatalar olarak geçiştirmeleri. ensar yurdundaki tecavüzler mesela. siyasal islamın eliyle yayılan dehşetengiz cehalet ve toplumsal riayakarlık.
Sen neden soğdun?
Sorumu güncelledim
Anladımda aşağlık insanların dedikleri için dinden soğumadım ben ama dediklerinin bir çoğu çarpıtılmış araştır derim gine. Yalan yanlış insanların çarptıkları. Yanlış anlama radikal bir dinci değilim dediğin bir çok şey doğru ama islamiyette geçmiyor çoğu kendilerine göre uydurulmuş kılıflar
Hristiyan mısın ?
Hayır
Hala islam ama artık eskisi gibi bakmıyorum
Niye Soğucak misim
Soğumadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar