Şeriatinin Hac ve Ebu Zer kitaplarını okudunuz mu?
Okuduysanız şayet fikirleriniz nelerdir?
Okuduysanız şayet fikirleriniz nelerdir?
Daha önce okumuştum eserleri açıkçası şu an aklımda değil nasıldı o yüzden iyi veya kötü bir şey diyemem ama şahsı adına biraz konuşabilirim. Şiilerin Sünni ve Sünnilerin ise Şii ilan ettiği bir insandır oysa ne şii ne de sunni dir kendisi. Cidden çok önemli fikir yapısına sahip bir insandır adalet kavramı konusunda özellikle ciddi anlamda güzel söylemlere sahip birisi günümüzdekiler gibi din tüccarlığı yapmadığından çoğu kişi onu bilmemiştir ama bence çok değerli düşüncelere sahip değerli birisidir.
İnsanların kendi düşüncelerini aktarması doğru değil din ne ise o şekilde yaşanmalı, müslümanlara bakıyorum cemaatler tarikatlar dini vakıflar her biri kendine göre yorum yapıp dini yaşıyor ve yaşatmaya çalşıyorlar...
Gerçek müslümanlığı sadece Kur-an'ı Kerimden öğrenebiliriz.
Dinci olmaktan sa dindar olmak daha iyidir.
Cevap
6Cevap
Biz Kur'an okuruz kendi başımıza , falan ya da filanın tariflerini değil...
Kuranı araştırmak için ateistler de okuyor hemde biz müslümanlardan daha fazla önemli olan fazla ilim öğrenmek herşeyi bilmek yoksa kuran okumak bir gereklilik zaten 😊🙏
@Zulcelalivelikram Kur’an okumak önemli bir gerekliliktir katılıyorum onların bizi en çok vurmaya çalıştıkları yerden ilerleyip güçlenmeliyiz belki de ilimden, bilimden ve teknikten ayrı düştük Kur’anı rehber edinmeyi terk ettik yapacağımız şey işe riya bulaştırmadan efendi olmak derdine düşmeden yeniden bir diriliş muştusunu insanlığa kavuşturmak olmalıdır.
Evet maalesef korkuyorum ki ileride nesillerde Kur'an din kalmayacak 😔
@Zulcelalivelikram amaç Kur’an sız bir din inşa etmek değil midir zaten?
Yaptıkları şey evreni bir Allah yarattı evet fakat sonra gökteki tahtına kurulup hiçbir şeye karışmadan sadece bizi izlemeye başladı gibi saçma ve aptalca bir tartışma başlatarak bir çok insanın beynini bulandırmak olmadı mi? Yazık ki bir çok insan bu söylemin peşinden gidiyor.
Bunun karşılığı deizm oluyor tecavüz edilen çocuğu bile izliyor diyolar tanrıya fakat ahiret cehennem bunlar için var zaten asıl adalet orada
@Zulcelalivelikram deizm illeti için gençlerin kaçış ve kurtuluş noktası diyorlar aklım almıyor bir şey den kaçarsan ondan tamamen kurtulmaya çalışırsın mesela nihilist olabilirsin fakat dinden kaçıp yine dine daha doğrusu dinin farklı bir formuna inanarak kurtulmuş olmazsın sadece öyle istediğin için ona inanmış olursun :)
Evet öyle 🙏
@indigomor ben arzu dilek anlamında kullanıyorum bu emojiyi
Ebuzerr örnek aldığım insan
Açıklamam hazır
Borsayı ben kumar aracı olarak kullanmam
Araştırırım şirketi kar zarar tablosu vs
Sonra elimde ki para ile yatırım yapmış oluyorum yani tek tek üç kuruş fayda etmez ama bir çok kişi biraraya gelirse ticari ortam oluşur ve kazanç bölüşülür
Niyet önemli tabii herkesin içindekini Allah bilir
Ben iyi niyetle girdim kaybetmedim şükür. Üç Lirayla zengin olma yarışına girmedim
Neyini okuyacam para kapısı yapmış dini belli.
Ali Şeriatiyi çok beğeniyorum
Öyle mi❣️
Okumadım
O kim
Nereli
Oyy perss mi en sevdiğim.
Dusunmuyorum
Okumadım.
Okumadı. Hiç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar