O kadar çok var ki, hangisini önereceğimi bilemiyorum.. Kitap okumaya yeni başlayacaksanız, sıkılmamak adına ince ve dili sade olan (çok fazla betimlemenin olmadığı) kitaplar tercih edebilirsiniz. Örneğin, Samipaşazade Sezai "Sergüzeşt" veya Ahmet Mithat Efendi "Felatun Bey ve Rakım Efendi" bu romanları okuyabilirsiniz. Daha sonra Dünya Klasikleri'nden olan Dostoyevski "Suç ve Ceza" adlı romanı okumanızı öneririm (kesinlikle okunması gerek.) Bu romanı okuduktan sonra artık kendinizi kitap okumaya öyle bir adamış olacaksınız ki, hep bir arayış içine gireceksiniz, ne okusam ne okusam diye.. Dünya Klasikleri'nden önereceğim bir diğer roman da, Maksim Gorki "Ana" adlı roman. Muhteşem, böyle bir roman yok! Ardından John Steinbeck "Gazap Üzümleri" çok ünlü bir eserdir bunun da okunması gerek diye düşünüyorum. Türk Klasikleri'ne gelecek olursak; Yaşar Kemal "İnce Memed" en çok yabancı dile çevrilmiş Türk romanıdır ve çok da güzeldir. Ardından Sabahattin Ali "Kuyucaklı Yusuf" bu da gerçekten okunması gereken kitaplar arasında. Daha da saymak isterdim.. :)
Bana kitap tavsiyesi soranlara önce hangi tarz okumaktan zevk aldıklarını sorarım ona göre kitap önerim değişir. Herkesin okumasını istediğim belli başlı kitaplardan söyleyim. Küçük Prens Martı Jonathan Livingston Hayvan Çiftliği Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Hz. Muhammed hayatı vardı kitap Ucretsiz 2mb filan, Çok iyi kitaptı. Full tum hayatı yazıyor. 1000 sayfayı geçmiş bir kitap. Vefat edişine kadar her şey ama her şey yazıyor. Kitap yazarıda, bir amerikan, eskiden ateistti. Sonra iman etmiş isminide değişmiş o kitabı yazmış..
Aşk Birdenbire, Haziran ayında çıkan bir mahalle romanı. Yeditepe İstanbul özlemi çekenler için birebir. Konusu, içeriği ve dili ile insanı içine çeken ve özlediğimiz mahalle ortamını yeniden hatırlatan harika bir çalışma.
Yeditepe İstanbul ile teknik olarak benzerliği yok ancak üslup olarak diziyi aratmıyor. Hatta bazı kısımlarda diziyi de aşan hoş bir dil tutturmuş yazar Ergin Borobey.
Kitabın tanıtım paylaşımı:
"Nerelisin?” diye sordu, “İstanbulluyum.” dedim. “Kimse İstanbullu değildir, yalnızca aşk İstanbulludur.” dedi gülümseyerek. O an içime tatlı bir bahar güneşi gibi doğan o sıcacık gülümseme, bana İstanbul'u bir kez daha, bir kez daha sevdirdi. Yalnızca aşk İstanbulludur."
Ben biraz polisiye seviyorum. Ahmet Ümit'in her kitabına kefilim. Aynı şekilde Sherlock Holmes üzerine yazılmış kitapların hepsini okudum. Şimdi de Arsen Lüpen üzerine yazılanları okumayı düşünüyorum.
Kristian Hanna- bülbül Sarah Jio kitapları Karen Uayt kitapları P. s I love you Kahraman Tazeoğlu-yaralı ve vazgeçtim Sara Dj Mass -kingdom Monika Hasse- the girl in the blue coat Kristian Stark-lilit
"Fareler ve İnsanlar" Vefa mı yoksa dostun iyliğini mi düşünme çözemedim hala kitabın sonunda. Ama kalın roman yerine ince hikaye okumak isteyenlere tavsiyemdir.
Mucize yabancı bir yazar yazmış. Kitap çok eğlenceli ve duygusaldı. Başrolde dış görünüşüyle yargılanan küçük bir çocuk var. Bu kitap bize önyargılarımızdan kurtulmamızı sağlıyor. Herkese tavsiye ederim.
Haruki Murakami- Sahilde Kafka Eğer fazla merkalıysanız ve merakınızı giderene kadar peşinden giden biriyseniz kesinlikle size göre. Yaklaşık 600 sayfa ve 600 sayfa boyunca merak ederek okudum. Tavsiyemdir😃
Ölüler evinden notlar dostoyevski. Gerçek bir yaşamdan olduğu için, dostoyevskinin kürek mahkumu olarak geçen yıllarını anlattığı için, empati geliştirmek için.
Az önce bir gönderiye de baktım buraya da baktım sitenin yüzde 80 çöp okuyor, ya da okuduğunu anlamıyor. Hayvan ciftiliği kitabını okuyup çok güzel ben hayvanları çok severim diyenler dolanıyo
Aynen kaliteli kitaplar okumalarını söyleyincede kızıyorlar :D Yol gösteriyoruz suçlu oluyoruz :D Çöp kitap okuyanla tartışmaya girilmez okuduğu çöp kitapları sonuna kadar savunur.
Hahhahh yani şimdi zorla kız olduğumu ispatlayacak değilim 😀 tövbe ya gece saati 😀😀😀😀 bu kanıya nerden vardın simdo ne alaka? Sadece ucurtma avcısını görünce o aklıma geldi okadar 😀
Ne zevk alıyorsunuz şöyle gereksiz popüler aşk romanlarını okumaktan. Onun yerine insanı bilgilendirip geliştiren kitaplar okuyun. Türk ve yabancı klasikler gibi, tarih romanları gibi, bilim ve tarihle ilgili araştırma inceleme kitapları gibi.
Kolay edebiyat ya da edebi-olmayan- bu kitaplar okurlarca çabuk tüketilen (en azından bizim ülkemizde), okurun okuma anlayışını ve dünyaya bakışını zorlamayan, sadece eğlendirmeyi amaçlayan, çoğu zaman belirli türlerle anılan yüzeysel romanlardır. Tercih meselesidir bu belki evet ama her kitabın bir yazılış amacı vardır. Çoğu kişi yüzeysel okuyor belki ama o kitaplar bize bir şeyler katabilmek için yazılmıştır. Dediğim gibi tercihtir ama kendi adıma yaptığım şeylerin beni eğlendirmesinden çok bir şeyler katabilmesini tercih ediyorum:)
@BalkanTürkü zevkler ve renkler tartışılmaz. Ayrıca bu yorumu yaparken diğer kitap türlerini okumadığımı da nerden biliyorsunuz hayretteyim doğrusu. Lütfen yorumlarınızı kendinize saklayın. Burada fikrimi belirttim sadece.
Ana Sayfa > Kültür & Sanat > Sorular > Kitap önerisi olanlar buraya! Okuyup, çok beğendiğiniz ve 'KizlarSoruyor' ailesine tavsiye edeceğiniz bir kitap var mı?
En İyi Cevaplar