Neden roman okuruz?

son günlerde kafama takılan bir soru zira ben zamanında çok kitap okudum 20’li yaşlarıma kadar sonra roman bakımından sonra da fark ettim ki çok gereksiz bir olay söyle ki kitap okumanın başlı başına yani kitap okumaktan kaynaklı faydaları elbette var yani kelime hazneni arttırma hafızayı güçlendirme gibi “kitap okumaktan kaynaklı” faydaları var ya da o kitabı yazan yazarın hayal gücünün betimleme gücünün sana kattıkları veya yazarın verdikleri bilgiler dışında (dan brown-robert langdon serisi gibi ) faydaları var elbet hayalgüxünü geliştiriyor ya da ne bileyim ııı’lamayı götürmesi gibi vs ama yani yeterince faydası yok ha tabi bu dediklerim romanlar için geçerli yoksa siyasal kitaplar ya da bilgi içerikli kitaplar için değil yoksa yani sinemada da kurgu var ben niçin bir adamın kurgusal yolculuğuna eşlik edeyim ha çok istiyorsam sinema izlerim yani ne bileyim bana eskiden güzel geliyordu ama artık kurgusal bir şey okumak yerine full bilgiyle donanımlı bir şeyler okumak gerektiğini düşünüyorum makale de olur mesela hayat romantiklik kabul etmiyor... siz ne düşünüyorsunuz? neden 30 yaşındaki bir adam sadece birinin hayal gücünden çıkmış bir senaryoyu okuduğu için karşı tarafa hava atma lüksüne hakkını kendinde görür?
Neden roman okuruz?

Neden roman okuruz?