Dogrusu iq seviyemiz neden 88 normal zeka alt siniri 90 malum. Ben bunun sebebinin din ve dinin sekillendirdigi ahlak ve biat kulturu oldugunu dusunuyorum. Dunyadaki 63 islam ulkesinin insanliga zerre katkisi yok. insanligi gectim kendilerine faydalari yok. Bu sizce tesadufmu? Tarih boyu tum islam devletlerinin 2500 yil once yasamis aristotales kadar katkisi olmamis insanliga. Bilim sanat felsefe estetik kocaman bir sifir. Kas gucunun yerini akil gucu alinca kaybetmisiz. Biz ilhamimizi gokten indigi sanilan kitapta degil dogrudan hayattan aldik diyen bir ataturk geldiginde birazcik toparlasakta olumuyle onu kafir ilan edip eski halimize donmusuz. Dunyada 13milyon yahudi oldugunu ve 178 kez nobeli aldiklarini biliyormuydunuz. Yuzyilin bilim adami Einstein, psikanalizin kurucusu freud, karl mrx, friedman... liste uzar gider. Hepatit kizamik cocuk felci asilarini yahudiler bulmasa cogumuz bu yasa gelemezdik. Bu da sizce tesadufmu? Aziz Nesine selamlar..
Ben Aziz Nesin'e katılmıyorum. Türkiye'nin yüzde 95 i cahildir. Bu arada cahilliğin dinle hiçbir alakası yok. Eğitimle alakası var. Ateist olup zekasız ve cahil olan insanlar da gördüm ben. İsveç'in de yüzde 70 i ateist deniyor ama IQ anketlerinde 98 IQ ortalaması çıkmış. İtalya ise 101 IQ ortalaması çıkmış. İtalya Avrupa'nın en dinci ülkesi.
İsveç'de feminizm dini yaygın. Feminizm de dogmatik bir dindir. Feminizm İsveç'de popüler olduktan sonra İsveç'in zeka seviyesi baya bir düştü. Ben anket sonuçlarına baktım. İsveç 4 yılda 99 Iq Ortalamasından 96 larada düşüyor. Türkiye'deki IQ ortalaması Avrupadaki bütün ülkelerin gerisinde ama.
Evet dogmatik bir din. Richard Dawkins bununla ilgili youtube da videosu var. Hatta başka videolar da İs feminism a religion? diye. Feminizm kadınlara tapan, dini kitabı feminist literatür olan, kadınları da tanrı olarak gören gynocentric yeni dinlerden biri. Richard Dawkins feministler delirmişlerdir diyor. Richard Dawkins, feminists are insane videosunu izle ingilizcen varsa, youtube dan izleyebilirsin.
feminizmi din ilan edersek isimiz var. iki cinsin birbiriyle esit oldugunu savunurken asiriya kacilmasi onu bir din yapmaz bana gore. ayrica dogmatik olmayan din varmiki?
Başlıkta yazdığın şey seni de kapsıyor :D Şu yorumundan sonra seviyeni ortaya koydun. Feminizmi eşitlik zanneden biri zekasızdır. Git The Red Pill belgeselini izle. Azıcık zekan olsa feminist eylemlerde kullanılan pankartlardan, feministlerin kadın beyanı esastır, nafakalar vs gibi erkek düşmanı şeyleri savunmasından zaten anlardın ama sende zeka olmadığı için manipüle edilmen ve hiçbir şey bilmemen normal. Hiçbir şey bilmiyorsun, işin kötüsü hiçbir şey bilmediğini de bilmiyorsun. Hadi bye.
Kacirdiğin bir şey var ama. Batının aydınlanma hareketinde islam bilginlerinin büyük etkisi var. Sıkıntı dinden dolayı değil. ALLAH'IN indirdiğı dini bırakıp hurafelerle halkı somurenlerde. Bugün bir buçuk milyar Müslümanın %95 i gerçek islami bilmez. Ezbere taklit üzere hurafelerle yaşarlar.
Din olduğu sürece, insanlar dini şekillendirip bunu emelleri için kullanacak, bu kaçınılmaz. Some of them want to use you, some of them want to be a used🎵
evvela batinin aydinlanmasi islam bilginleriyle degil antik yunanla tanismayla baslar antik yunanla tanismalarinda rusd basta olmak uzere islam bilginlerinin etkisi buyuktur. faydali istir ama bu uretmek anlamina gelmez. hic uretmediklerini de soylemedim toplasan aristo etmez dedim ve hala ayni fikirdeyim
reform ve ronesanstan oncesi cop islam cografyasindan beterler. sonrasi degil aristoyu o zamana kadar uretilen tum bilgiyi katlaya katlaya insanligi bu seviyeye tasimislar
Garip yani herkes üstün zekalı ise neden bilim adamlarını bile kendi ülkelerinde okutup donanımlı hale getiremiyorlar, şu an gurur duyduğumuz tüm Türk bilimci-sosyolog her kim olursa olsun eğitiminin büyük kısmını yurt dışında tamamlamış.
Benim atayiz olmamim nedeni :) liseye başlayana kadar onlardan biriydim. "Gavur" larin cep telefonları ni teknolojilerini kullanip gavur diye hakaret ederdim. Bir gun yurtta yine ben namaz kildiriyom. Aklima bunlar geldi. Bir dur lan ya burda bir yanlis var dedim. Zaten daes, tayyip, feto, adnan hocamiz, kedicikleri, tosuncuk, cemaatler, diyanettesarisiniyakalayipxxx. mp4 ler falan bana Cesaret de verdi. Aldim dawkingin tanri yanilgisi kitabini, ordan basladim, stephen hawkingden ciktim. Ulan simdi musluman oldugum zamanlara ne kufurler ediyom. Bir insanin, bir arap yuzunden hayatinin boşa gecmesi diye tanimliyorum. Umarim herkes bir gün uyanir. (Ifadelerim kimseye hakaret içermemektedir. Sayın cumhurbaşkanımız ile ilgili olan kisim sadece dini cemaatle kullanmasindan dolayidir. Kendisi de kandırıldığını ifade etti. Bunu got korkusundan yazmiyorum. :))))
Dini gösteren anlatan şahıslarda var. Bir kere ahlak dinden önce gelir. Ahlağın düşğk olduğu yerlerde bilinçli bir halk bulamazsın. Freud, karl falan diyorsunuz da hiç mi Engizisyon mahkemelerini, ortaçağ avrupasını bilmezmisiniz? Ortaçap avrupası şu anki araplar kadar leşti. Yahudiler de bu şekildeydi. İslamiyet zamanlarında, ilk zamanlarında büyük bilim adamları vardı. Edebiyat alanında da zengindi. Sonra ne oldu? Zamanında uğur mumcuyu katleden zşhnşyet o zamanlar da o adsmları katletti. Bilimi sanatı yasakladı. Kısacası sebep din değildir. Dini kullananlardır, satanlardır. Suçu dindarda değil dincide arayacaksın.
Ahlak neye gore sekillenecek peki? akla mantiga goreyse din akil ve mantiktan yoksunmu? ortacag herkesin malumu zaten adamlarin basarisini nerden nereye geldiklerini anlamak icin ortacag onemli. islam tarihindeki hangi bilim adamlari ve ne uretmisler ne kadar uretmisler acaba hic baktinizmi? sina razi rusd hayyam gibileri yok degil olmus ama hepsini toplasan aristo etmez suc ne dinci ne dindarda dostum suc dinde
Ahlak , zamanla şekillenir. Yahu , Avicenna kimdir? İbni Sina. İbni sina kimdir? Daha sonra bu ibni sina neden kafir ilan edildi? Din tarafından mı? HAYIR. Dini kullanan insanlar tarafından. Bu bu kadar basit yahu. Bunu Araplarda söylemekte zaten. Biz kendi bilim adamlarımızı astık , kestik , sürdük. Biz , ikra yı keserken batı ikra yı benimsedi derler. İkra , okumaktır. Oku der Kuran. Ve sadece kuran demez bunu diğer tüm dinler der. AMA seni okutmazlarsa , seni düşündürtmezlerse sen ne hale gelirsin? Suç dinin değildir. Suç dini kullananlardır. HA belli ki senin amacın islamiyet zamanını ezmek. Ez , umrumda değil. Ben doğrudan ve gerçekten yanayım , yancılık bana göre değil.
dostum sina rusdu kim. kafir ilan emis en buyuk islam alimi gazali! peki gazalinin söylediklerinin isnatlarinin iddialarinin hangisi kuranla celisiyor. kafir derken dayanagi neydi kuran. gazali kurani yanlis yorumlamis diyebilirmisin? bence hayir tam gazalinin anlattigi gibi. gazaliden sonra islam neye gore yasanmis? gazaliye gore! niyetim islami ezmek degil anlatmak kurani hadislerin okunmasini istiyorum 88 iq ile bile rahatca anlasilabilecek bir kitap
Vallahi kardeş kim bilir ağzının kenarından dalyanı Akita Akita giydirdiler için İslam'ın ilk emridir okumak. Zaten aksini de söylememiştir. Gökten inen kitap emir ve yasaklar talimatnamesi. İyi şeyleri emredip kötü olanı yasaklıyor. Sen de bilirsin ya İslam dünyasının talimatları sakladığı yok. Bu yüzden sıçan gibi bokk un içinde yüzüyorlar. Ama kafası çalışan kimse bunun için talimatnameyi ya da göndereni suçlamaz. İslam çalma diyor adam çalıyor İslam oku diyor adam ben okumam diye inat ediyor İslam başkasının namusuna gözünü dikme diyor adamın aklı fikri evli kadınlarla yatmakta. Şerefsizler tabiatlari gereği şerefsizlik yapsın bizde içinde tek kelime şerefsizlik geçmeyen kuranı suclayalim. Beni geç kendine dürüst ol hangisi daha çok haz veriyor bilimi savunmak mı İslami karalamak mi
Ulan ne mantıksız insanlarsınız. İslamı yerin dibine soktun, Yahudileri yücelttin. Eee, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? İslam nereden indi? Gökten, Musevilik nereden indi? Ee, o da gökten indi. Bu dinleri emreden kim? İkisini de aynı tanrı emretti... Şimdi sen neyi itin g*tüne soktun, neyi övdün?
siyasal islam ve milliyetçiliğin yozlaştırılması, toplumu aptallaştırır. çünkü insanların dini ve milli duygularını kullanarak, istismar ederek ötekileştirip kutuplaştırırsan hepsi birer robot koyuna dönüşür ve ne dersen de alkışlarlar.
Sırf yorumları okuyayım diye geldim baktım ki yorum yok. bunları insanların yüzüne vurunca saygı maygı diye tutturuyorlar. müslüman ülkelerin kendine saygısı olsa zaten bu durumda olmazlar.
Pardon kardeş 13 milyon insan ile dunyayi yasanmaz berbat bir yere getirip sömüren öldüren algi yapan açlığa mahkum eden sadece parayı düşünen insanlar olduklarini da yazmamissin
7 milyar insanin yasadigi yerde 13 milyon insanla saydiklarini yapabiliyorlarsa geri kalanlar hakkindaki yorumlarim dogru demektir. baskalarinin topraklarina saldirip aldiktan sonra erkek cocuklari ailelerinden koparip kendi halki dahil savastan savasa gonderen kiz cocuklari cariye yapan halki agir vergilere baglayarak 600 cihana hukmedip insanliga hicbisey katmayan sonunda onlar basarili cunku zalim bizse hosgoruden yikildik diye aglayip, 13milyon yahudiye 1.5 milyar agizla kahrolsun israil diye dua edenleride ekleyelim
600 sene hakim olduğu heryere adalet getirmis hak yolunda savasip mazlumu ezdirmemis bosnayi halepi sami trablusu ve nicesini ihya etmis bir imparatorluga laf soyleyecek kadar cahil olmak cahillikten cok kin kusmak senin gibi anasi babasi mechul insanlarin yapacagi birşey evet haklisin
sen buldun kizamik hepatit cocuk felci asisini frengi tedavisini kurdun psikoanalizi yazdin das kapitali urettin ilk mikrocipi de nobeli vermediler dimi sana :)
yok arkadasim hayatinin merkezine koyup hayatini ona gore yasadigin dinle hic ilgisi yok. sen 1.5 milyar muslumanin dogustan geri zekali olduguna inanabilirsin
En İyi Cevaplar