Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
bu filmi çok kez izledim.. çok kez düşündüm.. kızdan yana adama böyle bir ilgi vardı denebilir .. ama biraz masumlaştırmak adına onun tarzına olan hayranlık ağır basacak şekilde işlenmişti.. Adamın cephesinden bakarsak da , adamın ona ilgi duymasından çok , adamı hayata bağlayan ve ona bir yaşama sebebi ve bir "amaç" veren bir kıza bakış gibiydi.. kız olayı biraz oyun gibi görüyordu.. tıpkı şarjörü pencereden sağa sola boşalttığı sahnedeki gibi.. hotele gittiklerinde çift olduklarını söyleyip de resepsiyoniste hayatının şokunu geçirttiği sahnedeki gibi bir nevi.. kız için bir rol modeldi adam benim gözümde.. ve sığınak.. ve ciddi bir hayranlık.. hani nasıl desem.. çocukluk aşkı gibi düşünelim.. hepimiz küçükken en azından bir yetişkine aşık olduğumuzu düşünmüşüzdür.. kafada çizilen bir profil.. büyük bir hayranlık.. güvende olma hissi.. ve cinsiyetini tanımaya başlama anları.. ben bu ilişkiyi pedofili değil hayranlık olarak görüyorum.. mesela bir Lolita filmi gerçek bir pedofili işliyordu.. onunla karşılaştırılamaz bile.. pedofiliye uzaktan atıflar olsa bile , film baba kızı işliyordu bir nevi.. hani ellerinde saksı el ele yürüdükleri sahnede olduğu gibi.. ve adamın , beyaz saçlı amcaya gidip , benim tüm birikimimi ona ver büyüyünceye kadar da ilgilen vs dediği sahnede olduğu gibi.. Mathilda , bir nevi yetişkin oyunu oynayan ve psikopatlar arasında kalmış küçücük bir kızdı.. rol modelinde gördüğü Leon a da , aşık olduğunu zanneden , ama bir yandan onu baba gibi gören.. bir yandan kahramanı olarak gören , bir yandan da hayranlığını aşk gibi de betimleyen küçük bir kız vardı filmde.. bana da 21 yaşındayken, bir kız arkadaşımın 11 yaşındaki kız kardeşi sırılsıklam aşık olmuştu misal.. blu çağına adım atmaya çalışan bir insanın , hayranlığını aşkla karıştırması gibi.. filmde pedofili olduğunu düşünmüyorum bu bağlamda.. ama ciddi bir pazarlama stratejisiydi. başarılı da oldu.. filmdeki kötü polis, psikopat rolündeki başarısıyla oskar almalıydı
Güzel inceleme.
@highlevelmage teşekkür ederim.
Çok sınırda gidiyordu film daha önce bunu düşünmemiştim. Filmde adamın çocuğa ilgisi yoktu yani pedofililik bir durum yok.
Ama genelden bakarsak ! Bir çocuk ve bir yetişkin arasında geçen duygusal ilişkiyi anlatıyor yani pedofililik söz konusu. İzleyenin düzgün yorumlaması gereken film.
Benim oyum evete. Çünkü hatrımda kalanlar (2 3 yıl önce izledim) ilk olarak 2. yazdığımı çağrıştırdı.
Yok artık ne alaka hepimizin küçükken hayranlık duyduğu bir yetişkin olmuştur kızınki de tam o hesap çok da güzel bir film
Hayır. O gözle izlemenin filme haksızlık olacağını düşünüyorum.
Cevap
3Cevap
Hayır genç bir kızın hayranlık duyduğu birine olan ilgisi sadece.
Hayır bak şimdi kız sevgi görmüyor ve kendisi gibi hiç arkadaşı ve sevgi görmemiş birine benimsetiyo zaten sonrasında akılında kız ona senin gibi olmak istiyorum diyip onu idol alıyor
Bence içermiyor. Daddy issues sendromu olan bir kız var orada. Lolita'daki gibi bir pedofili söz konusu değil çünkü ortada bir ilişki yok.
Hayır, yüzeysel bakarsan öyle gibi duruyor dersin ama olay o değil.
İyi anlaşan iki insanın tek suçu farklı zamanlarda doğmak olmamalı.
nerden bakıldığına bağlı.
Bu film nerde çekildi
Hayır. Olay orada bambaşka bir şey.
İçermiyor
Izlemedim hiç
bence içeriyor
İzleyecegim..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar