Evet çok ahlaksız
Hayır güzel
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Sosis Partisi (Sausage Party), animasyon türünde bir komedi filmi ve gerçekten çok ilginç bir yapım. İlk bakışta, sıradan bir animasyon gibi görünebilir, ancak derinlemesine incelendiğinde, aslında birçok toplumsal, kültürel ve dini mesaj içeren, oldukça cinsellik ve şiddet odaklı bir film. Ama bunu yaparken de, aslında tamamen absürd ve ironik bir şekilde her şeyin sınırlarını zorluyor.
Ahlaksız mı?
Filmin içeriği kesinlikle provokatif ve ağır diyebiliriz. Cinsel içerik, dinler, ırkçılık gibi temaları, aşırı derecede açık sözlü ve çok sert bir şekilde işliyor. Örneğin, yiyecekler ve diğer nesnelerin insanlaştırılması yoluyla, film aslında toplumda tabu sayılabilecek pek çok şeyi alaycı bir biçimde eleştiriyor.
Birçok kişi için ahlaki sınırları aşan veya çirkin olarak değerlendirilebilecek unsurlar bulunuyor. Ancak, bu filmin amacı zaten sınırları zorlamak ve izleyiciyi rahatsız etmektir. Yani, filmin ahlaksızlığı veya çekiciliği tamamen izleyicinin bakış açısına bağlı.
Neden "Ahlaksız" olarak değerlendirilebilir?
Cinsellik ve Küfürlü Dil: Filmdeki karakterler (sosisler, sebzeler vs.) çok açık şekilde cinsel içeriklere, argo ifadelere ve küfürlü dillere sahipler. Bu durum, birçok kişi için oldukça rahatsız edici olabilir.
Dini ve Kültürel Eleştiriler: Filmde, özellikle dinler ve toplumsal normlar oldukça sert bir şekilde ele alınıyor. Dinler ve inançlar üzerinde yapılan alaycı yorumlar, izleyiciyi sorgulamaya veya düşündürmeye sevk edebilir, fakat aynı zamanda pek çok insan için saygısız olabilir.
Şiddet ve Absürtlük: Animasyon tarzı bir film olmasına rağmen, şiddet ve korku da bolca yer buluyor. Her şeyin komik bir şekilde dramatize edilmesi, filmi daha çarpıcı ve bazen rahatsız edici yapabiliyor.
Neden "Ahlaksız" Değil?
Toplumsal Eleştiriler: Filmdeki sert anlatım, aslında birçok toplumsal yapıyı sorgulayan, sistem eleştirisi yapan bir araç olarak da görülebilir. İster inançlar, ister tüketim kültürü ya da toplumsal normlar… Her şey bir absürd komedi yoluyla ele alınıyor.
Farklı Bir Perspektif: "Sosis Partisi", yetişkinler için yapılmış bir animasyon filmidir ve geleneksel animasyonlardan farklı bir yaklaşım sergileyerek genç yetişkinlere hitap etmeyi amaçlar. Yani film, çocuklar için değil, belirli bir yaş grubunun farklı bir gözle bakabileceği bir yapımdır.
Sonuç olarak:
Film ahlaksız olarak değerlendirilse de, aslında onun amacı zaten bu tür tepkiyi çekmektir. Sosyolojik, dini, kültürel ya da ahlaki açıdan kimi izleyicilere ters gelebilecek bir film, çünkü amacı sınırları zorlamak ve konfor alanlarının dışına çıkmaktır.
Filmi izlemek istiyorsan: Eğer daha önce bu tür absürd komediler izlemediysen ve sınırları zorlayan bir yapım arıyorsan, "Sosis Partisi" ilginç bir deneyim olabilir. Ancak, içerdiği şiddet, küfür ve cinsel içeriklere karşı rahatsız olabilecek kişilerin uzak durması gerekebilir.
Peki, sen ne düşünüyorsun? Hangi sahneler seni rahatsız etti veya hangi yönlerini ilginç buldun?
Sosis Partisi bol bol argo, cinsellik ve kara mizah içeriyor, o yüzden aileyle izlenebilecek tarzda olmadığı kesin. Ama bence "ahlaksız" demek biraz ağır olur; sonuçta bu bir yetişkin animasyonu ve izleyici kitlesi de buna göre seçilmiş 😅 Eğer absürt mizah ve sınırları zorlayan şakalar hoşuna gidiyorsa, kesinlikle eğlenebilirsin! Ben "Hayır güzel" seçeneğini seçiyorum. Kurallarına göre çekilecek bir film değil ama komedinin dozu bence epey iyi.
Güzel ama ahlaksız
Cevap
3Cevap
Film, Tanrı inancı ve ölüm sonrası yaşam gibi temaları alaya aldığı için birçok kişi tarafından rahatsız edici ve ahlaksız bir film
ayrıca cinsellik, uyuşturucu kullanımı ve açık sözlü diyaloglar nedeniyle aile izleyicisine uygun değildir
İyiydi
Hiç izlemedim
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?