Bu ayetler islamiyet mi şimdi ?

arkadaşlar bu ara hatta son 4 yıldır din konusunda resmen kaosdayım çoğu şey yanlış gelmeye başladı ve boşluğa düştüm tam tutunacak bir dall bulmuşken bikaç beni tekrar kaosa sürüklüyor eskiden annem sürekli bana sırlar dünyası falan filan seyrettirirdi ..hatırlıyorumda orda tanrı korkusunun çok güzel bir korku olduğunu falan söylerlerdi ama bu korku bildiğiniz korkulardan korkuyorum yani ama düşüncelerimi engelliyemiyorum mesela kur'anda durmadan hep hz.peygamberden bahsedilmiş yani tanırnın son sözleri düşünsenize ama o sürekli ondan bahsetmiş annemle bu konularda asla tartışmaya giremiyorum kolayını söyleyip beni başından savıyor sorgulamak bize düşmez gibisinden ama biz kutsal saydığımız tanrıyı islamiyeti zaten diğer dinleri sorgulayarak bulmadık mi ?

mesela şu ayet :ahzab 50.

"ey peygamber! mehirlerini verdiğin hanımlarını, allah’ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. bir de peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. allah bağışlayandır, merhamet edendir."

burda diyoki kuzenlerinle evlenebilirsin cariyelerinlede evlenebilirsin ama sadece sen evlenebilirsin ...şimdi burada ne düşündüğüm çok açık muhammed diye bir adam yahudilik ve hristiyanlıktan esinlenerek yeni bir din yaratmış kendinede bayağı kıyak geçmiş...bu ne şimdi bide kuranı baştan aşağı okuyanlar var arapça anlamadan bumu bize sevap kazandıracak bu sözlerin sevap kazandırmada ne gibi bir ilgisi var ?

diğer bir ayette "53. ey iman edenler! siz, bir yemeğe çağırılmadıkça, zamanını gözetmeksizin, peygamber'in evlerine girmeyin. ancak davet edildiğiniz vakit girin. yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. çünkü bu hareketiniz peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. ama allah, hakkı söylemekten çekinmez. peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. sizin allah'ın resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. çünkü bu, allah katında büyük (bir günah) tır. "

yani buda tanrının kitabındaki sözler diyorki zırt bırt peygambere çağrılmadan gidip rahatsız etmeyin gidersenizde yiyin gidin laflamayın adam söylemeye utansada sıkılır üzülür ... şunları yazarken biyandan korkuyorum ama neki bu dediğim gibi sanki muhammed kendi kendine kıyak geçiyor biraz

en kötüsüde ilk ayetteki sadece peygambere serbest olan şeyi çoğu müzlüman erkek kendinede serbest sanıyor ...valla bilmiyorum eğer Allah varsa ve islam son ve tek din ise Allah beni affetsin...
Güncellemeler
+1 yıl
uldağda bir yazarın entry'si :"kur'an 'ın tüm insanlığa geldiğini kabul etmiş biri olarak sadece peygamber eşlerini ilgilendiren konuların kutsal kitabımda yer almasını bir türlü tam olarak anlayamadığım ayettir. "
Bu ayetler islamiyet mi şimdi ?