Sabahattin Ali ve Orhan Pamuk çok seviyorum. Sabahattin Ali'nin içimizdeki şeytan, kuyucaklı yusuf, sırça köşk en sevdiğim kitapları Orhan Pamuk ile birbirlerine çok benziyorlar ya da ben benzetiyorum bilmiyorum. :D
iİkisi de eserlerini çok gerçekçi bir dille anlatıyorlar. Çünkü kitaplara bakıp gülmek belki üzülmek sadece ikisinin eserlerini okuyunca basima gelen ender guzelliklerden onlari okurken bana duygu yükü uğruyor. Bence bu yazarlar ya gerçek hayat hikayelerinden esinlenerek yazıyorlar. Ya da yaşarken yazıyorlar. Mesela Masumiyet Müzesi romanını yazarken Adalar'da yaşıyordu Orhan Pamuk Adalara gidince hiç kitapta sözü geçmese dahi aklıma Masumiyet Müzesi gelmişti. Araştırınca büyük bir tevafuk ile karşılaştım. Hoşuma gitmişti. Mesela kitaplarında yağmurdan bahsederken eserlerini yazarken de gercekten yağmur yağdığını ve insanları yağmuru çocukları seyrederek yazdıklarını düşünüyorum. Romanda ki kahramanlar hep farkli karakterde ki gerçek insanlardan oluşuyor. Zaten Orhan Pamuk bunu bir kitabının en arka sayfasında basit bir dille açıklıyor. Kürk Mantolu Madonna' nın ölünce Sabahattin Ali'nin cebinden Madonna yaşıyor diye çıkması bir kehanet mi yoksa gerçek mi? "Benim adım kırmızı, kırmızı saçlı kadin, yeni hayat " En sevdiğiniz Orhan Pamuk eseri nedir?
Sabahattin Ali ve Orhan Pamuk kitaplarını sever misiniz?
Orhan Pamuk Türkçe yazmayı öğrendiği zaman okuyabilirim. Cümlelerini sık sık kesip tüm akışı ve ahenki bozan, popülist olma çabasında bir yazar benim gözümde. Sabahattin Ali'nin yanından bile geçemeyeceğini düşünüyorum.
Pek okumadım ama sabahattin alimin kürk mantolu madonnasini okuyayim dedim o incecik kitap yarım kaldi betimlemeleri seven kişiler rahatlıkla okuyabilir ama ben okuyamam öyle kitapları malesef :/
En İyi Cevaplar