Bu kitap hakkında yorumlarınız neler? Okuyan ya da okumayı düşünen var mı, neden? Elimde var bu kitap, kesinlikle okuyacağım fakat fikirlerinizi de merak ettim açıkcası. Dünya klasiği#xunixx #unicornsoruyor #kitaplar #dünyaklasikleri
''İki şehrin hikayesi'' adlı kitabı okudunuz mu, bu kitap hakkındaki yorumlarınızı alabilir miyim?
“Zamanların en iyisiydi, zamanların en kötüsüydü, hem akıl çağıydı, hem aptallık, hem inanç devriydi, hem de kuşku, Aydınlık mevsimiydi, Karanlık mevsimiydi, hem umut baharı, hem de umutsuzluk kışıydı, hem her şeyimiz vardı, hem hiçbir şeyimiz yoktu, hepimiz ya doğruca cennete gidecektik ya da tam öteki yana.." 🍂🍁
Dönemin şartlarını bu denli öz bir şekilde anlatmak büyük ustalık ister. Dickens’ın asıl yeteneği de buydu işte. İnsanı sıkmadan yalın bir şekilde durumu anlatıyordu. Fransız Devrimi’ni öğrenmeye çalışan öğrencilere seve seve bu kitabı tavsiye edebilirim. Onları bunaltmadan çok önemli bir tarihi olayı kavrayacaklardır. Avukata çok üzüldüm ama ne yalan ☹️
Evet okudum askere gitmeden önce :) fransa ve londra 2 farklı şehirde yaşanan gel-gitler.. fransız devriminde yaşananlar hayatta kalma çabaları felan..
Ben kitap hakkında ağır eleştirisi aldım hiç öyle gelmedi bana oysaki yani okunması ağır diyorlar oysa rahattı yani kuş gibiydi..
Bende de oluyor o bende şimdi 70 sayfa kadar kaldı ''mezopotamya ve mısır paganizmi'' erhan altuınay'ın kitabı o biter bitmez acaba yavuz sultan selim kitabınımı yoksa oğlu kanuni sultan süleyman kitabınımı okusam diyorum...
Klasikler apayrı o dönem hakkında her bilgi var bunlarda...
Hee bende sana bir kitap tavsiye edeceğim ama sıfırını bulamazsın 2. elini bile zor bulursun..
Bir levantenin beyoğlu anıları- giovanni scognamilio
Bir araştırayım bakayım sağol ve bence önce yavuz sultan selimi okumalısın oğlunu daha sonra okuman daha mantıklı gibi yönetim şeklini daha iyi karşılaştırırsın bence
Muhteşem bir kitap. Fransız Devrimi'nin öncesi ve sonrasını anlatıyor, dönemin Londra ve Paris'ini anlatıyor. Şiddetle tavsiye ediyorum. Zaten Charles Dickens gelmiş geçmiş en iyi yazarlardan biridir, Stefan Zweig onun için "büyük usta" diyor, kesinlikle okumalısın.
Bu kitap da dahil olmak üzere Dünya klasiklerinin hepsini ortaokul ve lise zamanlarında okumuştum.. Hatırladığım kadarıyla Fransız devriminden bahsediyodu, bahsettiği şehirler de Londra ve Paris.. Müthiş bir kitaptı, kesinlikle oku..
Fransız devrimini anlatıyor, yazar sade bir anlatım yapmamış, benzetme, nükte yapmış bu sebebten okuması biraz zor hale gelmiş. Ama iyi bir kitap, mutlaka okumanı tavsiye ederim
En İyi Cevaplar