hatta bütün bedeninde yarayan bir şeyler var kürkü vs.
Hayvanların İnsanlara Yararları ?
hatta bütün bedeninde yarayan bir şeyler var kürkü vs.
Kedilerin ve köpeklerin kanser başta olmak üzere bazı hastalıkların erken teşhisini hislerini ve koku alma duyularını kullanarak yapabildiğini duymuştum..
Yine kedi veya köpeklerin ölümü yakın olan insanların odalarına bile girmeyi reddettiklerini sebebinin ölecek insanın vücudundan yayılan ve ancak hayvan burnunun algılayabileceği özel bir kokusu olduğunu biliyorum..Bu yüzden batıda bazı hastanelerde kedi bulundurdukları yazılıdır..
Köpekler kör ve özürlü insanların eli-kolu, dünyaya açılan pencereleridir..
Hayvan bilhassa kedi beslenen evde stres,depresyon ve buna bağlı hastalıkların görülme oranı yok denecek kadar azdır..Bilhassa okşadığımızda çıkardıkları sesler insan bünyesine olumlu etki yapıyormuş..
Yine hayvanlar sahiplerinin üzüntülü olduğu anları hisseder ve onları mutlu edebilmek için ellerinden geleni yaparlar..
Evlerimizin,mallarımızın ve canlarımızın koruyucu bekçileridir..
Yine hassas koku alma özellikleri sayesinde narkotikte köpekler sıkça kullanılır..
Doğal afetleri 6.hisleri sayesinde hissederler ve sahiplerini kaçmaları için uyarırlar..Sahiplerinin canını kurtaran köpek ve kedilere ait çok hikaye okumuştum..
Vefakardırlar , yapılan iyiliği hiç unutmazlar yıllar geçse bile hatırlayarak vefa borcunu ödeyen hayvanlar bilirim..
Ben, kim ne derse desin, insanın tek gerçek vefalı dostu hayvandır diyenlerdenim..
teşekkür ederim Ks nin cevapları ile C.Ronaldosusun :)
hayırlı günler teşekkürederim
hayvanların davranışlarını izleyerek nasıl insan olunacağını öğrenebilirsiniz fakat bunun için sağlam göz gerekir yani her bakan göremez mesela ; hiç ihtiyacından fazlasını alan bir hayvan gördünüzmü ?
doğrusun fazlasını alan bir insan var birde fatura kaçıranlar :)
görmüyorum onları :)
her kişi ile uğraşsak oo :) o tip kişiler hıyarım var diyene tuzlukla koşuyor :)
ne diyim :)))
HasbinAllah gel şöyle sen:)
en basitinden sinekler doğal çöpçüler sinekler olmasaydı o kokuşmuş şeyler nasıl yok olacaktı
eyv
Minik beyaz kedi yavruları kız tavlamanızı sağlar.
Önemli bilgidir.
:))
Cevap
1Cevap
Köpekler bizi korur.
Avlanmada yardımcı olurlar
Hayvanların dışkılarıyla gübreleme yapılır. Ve bitkilerin büyümesi için önemlidir.
mesela köpekler bizi korur
mesela kediler fareleri yer
kapıya ayı bağlasan korumaz mı :)
:)) ne güzel pofuduk pofuduk :))
Korkmayın o kadar :)))
insanların hayvanlara olan yararından daha fazla olduğu kesin
+1
köpeğin dostluğu da en büyük yaralarından biri sanırım :)
what ?
Guvercin kafamiza sicar piyonga bayi para kazanir
:))
kediler içimizdeki negatif enerjiyi alır :)
teşekkür
rica
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar