Fantastik kitapları okumaya bayılıyorum. Ancak her fantastik kitap okunmadığı için en iyi fantastik kitapları arıyorum. Sıradaki kitabımı seçmekte zorlanıyorum. The 100'ün dizisini biraz izlemiştim onun için ondan emin olamıyorum.en iyi fantastik kitaplarAma diğerlerini ilk defa gördüm arkadaşlarım bir hayli övdü. Sizce hangisi en iyi fantastik kitap?
Kitaplar en yakın arkadaşımız deriz bu cümle gerçekten çok doğru. İstersek romantik bir romana başlayıp hayallere dalabiliriz bazen de fantastik bir romana başlayıp, çok uzak diyarlara gidebilirsiniz. Şimdi sizlereen iyi fantastik kitapları sıralayacağım sizler için...
En iyi fantastik kitaplar
Fantastik kitaplar, okurları gerçek dünyadan uzaklaştırıp hayal güçlerini zorlayan, eşsiz dünyaların kapılarını aralayan bir türdür. En iyi fantastik kitaplar, okuyucuları soluksuz bir maceraya sürükleyen, büyülü varlıklarla dolu evrenleri ve derin karakter ilişkilerini içeren benzersiz hikayeler sunuyor.
Küçük Prens
Adını çok sık duyduğumuz bir kitap ile başlamak istedim. Küçük Prens. Küçük Prens en iyi fantastik kitapların bence öncüsü diyebilirim. Küçük Prens peki ne anlatıyordu derseniz hemen kısaca size bahsedeceğim. Küçük Prens kitabında bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyası ele alınmaktadır. Eser toplamda yirmi yedi bölümden oluşmaktadır. Hikaye Sahra Çölü'ne düşen bir pilotun Küçük Prens ile karşılaşması ile başlamaktadır.
Dönüşüm
En iyi fantastik kitapların arasında tabii ki Dönüşüm de yer alıyor. Eserin konusu: Gregor Samsa'nın dönüşümüdür. Öyküde; yalnızlık, dışlanmışlık ve yabancılaşma temaları işlenmektedir. Eser üzerinden “kapitalist düzene ayak uydurmayıp sistemin istediği gibi olmayan insanlar, yakın çevresindekiler ve toplum tarafından dışlanıp otoritesini kaybeder” tezi aktarılmaktadır.
Momo
Momo, büyük bir kentin ortasında yer alan amfi tiyatro kalıntıları içinde, yıkık bir kulübede yaşayan kimsesiz bir kız çocuğudur. Bu küçük kızın nereden geldiğini ve ailesi hakkında hiçbir şeyi bilmeyiz. Momo hikaye kitabı boyunca, arkadaşları ile birlikte yaşadığı yerde, başına gelen olayları okuruz.
Harry Potter ve Felsefe Taşı
J. K. Rowling'in Harry Potter hakkındaki popüler çocuk romanının ilkini temel alan gerçek oyuncularla çekilmiş aile macera filmi Harry Potter ve Felsefe Taşı, 11'ci doğum gününde iki güçlü sihirbazın yetim oğlu olduğunu ve kendisinin de eşsiz sihirli güçlere sahip olduğunu öğrenen bir çocuğun hikâyesidir.
Puslu Kıtalar Atlası
Puslu Kıtalar Atlası kitabında, yazar uyku şurubu içmektedir ve uzun süre uykuya dalmaktadır. Uyku esnasında görmüş olduğu tüm rüyaları bir atlasa yazmaktadır. Kitapta, ilaç içtikten sonra, ölümden dirilen Bünyamin, inanılmayacak kadar fantastik ve kitabı gizemli bir şekilde derinlemesine işlemiştir.
Harry Potter ve Sırlar Odası
Son olarak en iyi fantastik kitaplar denildiğinde ilk akla gelen tabii ki Harry Potter ve Sırlar Odası kitabı oluyor.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Diğerlerini okumadım ama the 100 en iyi demezdim, çok daha iyilerini okudum. Vapmir akademisi (richelle mead) tavsiye ederim, favorilerimdendir. Vampir dediysek öyle klişe ölümsüz vampir şeyleri değil tabi🙃
Bendd cok severim fantastik bak sana oneriyim Raymund E. Feist-Buyucu serisi 6 kitap olmasi gerek tam emin degilim Şu an 2. kitabina gectim cok guzeldir birde Ravenloff - Sislerin Vampiri
Bu üç seriden biri olacaksa illa ki Ruhlar Üçlemesi tercihim olurdu. Bunlar dışında Brandon Sanderson kitaplarını önerebilirim. Elantris sevdiğim bir kitap olmuştu.
Su an bu üye kalbimi çaldı kesinlikle katılıyorum bu son zamanlarda okuduğum en güzel fantastik kitaplardan devamı da var ama önce Rüzgarın Adı kitabını sindirmek gerekli
En İyi Cevaplar