Davete icabet etmek temennimidir ricamıdır insanimidir islamimidir icbarmıdır sadakatmıdır dostlukmudur güvenmidir eminlik?

Biz insanlar neden davetleri ciddiyye almıyoruz veya savsaklıyoruz istisnaları hariç tutuyorum örf adet ve teammüllerdenmidir sizcede?
Davete icabet etmek temennimidir ricamıdır insanimidir islamimidir icbarmıdır sadakatmıdır dostlukmudur güvenmidir eminlik?
Güncellemeler
+1 yıl
Davete icabet, müslümanların birbirleri üzerindeki haklarından birisidir. Peygamberimiz (s. a. s.): "Müslümanın müslüman üzerinde altı hakkı vardır" buyurdu. Ashab'ın bunların neler olduğunu sormaları üzerine şöyle devam etti: "Karşılaştığın zaman ona selâm ver; seni davet ettiği zaman davetine git; senden öğüt istediği zaman ona öğüt ver: aksırdığı zaman "elhamdülillah " derse yerhamükellah (Allah sana rahmet etsin!) de; hasta olduğu zaman onu ziyaret et, öldüğü zaman cenazesinde bu
Güncellemeler
+1 yıl
Davet dua anlamına da gelir. Bu durumda "davete icabet", duanın kabul edilmesidir. Âyette: "Kullarım sana benden sorar (lar) sa (söyle): Ben (onlara) yakınım. Bana dua edince dua edenin duasına karşılık veririm. O halde onlar da bana karşılık versin, (benim çağrıma uysun) lar, bana inansınlar ki doğru yolu bulalar. " (el-Bakara, 2/186).