Macarların bulgarların hristiyan olup slavlaşması gibi. Azerilerin turkiye turklerinin araplaşıp farslaşması gibi Kendi kültürleri her zaman neden geri planda olmuştur?
Yerleşik bir kültüre sahip olmadıkları için
Boylar halinde kopuk yaşadıkları için
Şöyle cunku...
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Türkler neden tarih boyu asimile olmaya yatkın olmuştur?
birincisi sen soru sormuyorsun önyargılı düşüncelerini kabul ettirmeye çalışıyorsun
ikincisi o kadar cahilsin ki insan biraz bilgi edinir sonra düşünmeye başlar. macarlar kesinlikle Türk değildiler. dilleride Türkçe değildi Avrupa hunları nedeo Savaşı'nda ağır bir mağlubiyete uğradıktan sonra güçlerini yitirdiler. sonrasında doğuya çekildiler ve Volga bulgarları ile karışarak günümüz çuvaşlarının temelini oluşturdular Bulgar Türkleri askeri sınıfı teşkil eden aşiret birlikleriydi halkın çoğu slavlardan oluşuyordu hırstyanlaştiktan sonra asimile olmaları çok normaldir. Ayrıca Anadolu'daki Türkler ve Azerbaycan'dakiler kesinlikle Araplarşmadılar farslarlaşmadılar dillerini korudular dillerinde bol miktarda Arapça Farsça kelime olması Türkçe konuşmadıklarını göstermez güzel kizim. Benim ileri düzeyde Farsçam var gazete haberleri okuyacak düzeyde Ona bakılırsa Farsça'da pek çok Türkçe kelime var hele ki Arapça kelime sayısı Türkçede bulunan Arapça kelime sayısından misliyle fazla İran'da Farsça Konuşulmuyor mu o zaman? Hatta ve hatta Oğuz Türkleri İran'a geldikten sonra İrani bir dil konusunun ve isimleri Ateş anlamına gelen Azeriler Türklerin için de eridiler. bu durum Anadolu'da da böyledir. Yani senin söylediğin durumun tam tersi var Türkler asimile olmadı diğer milletler asimilie oldu.
Üçüñcüsü zazayım diyorsun Zazaca yok olan diller listesine girdi bundan değil de neden Türklerin asimile olduklarından söz ediyorsun. ? Amacın Türklerin küçümsemek başka bir açıklaması var mı?
Valla şu an burada sana atarlanan adamın Yunan olma ihtimali bile var 😄 şu an Türkiye Cumhuriyeti’nde Türk’üm diyen Türk. Sıy ağacına bakıldığında işler değişiyor. Asimile olayına da katılıyorum. Türkler İslamiyeti kabul edince Araplaştı. Hristiyan olanlar komple özünü kaybetti zaten :)
Çok Uluslu bir devlet olduğumuz için aynı topraklarda yaşıyoruz ister istemez etkileniyor Bizim araplara özenmemiz gibi bir durum söz konusu değil Türkler batıya özeniyor bu senelerdir böyle
Ya da gittiğimiz yeri Türkleştirmişiz? Macarlar ve bulgarlardan ibaret değiliz. Türk boyları birçok devlet kurmuşlar ve hala 7 türk cumhuriyeti 28 tane rusya çin gibi ülkelerin içinde özerk olan boylar var. Ülkemize ve azerbaycana gelecek olursak. Türkiye toplumu hiçbir zaman araplaşmamıştır. Arap kültüründen etkilenmiştir ki bu çok doğal. Sonuçta dil ve kültür canlıdır. Ben bunu yemeğe benzetiyorum. Bu yemeğe ermeni , rum , yahudi , kürt gibi farklı baharatları da ekleyip ana malzememiz olan kültürümüzle bugünkü Türk Yemeğini (Türk kültürünü) ortaya koyan biziz. Türkler hiçbir zaman araplaşamaz. Hiçbir arap ülkesini gidip gördüğünü düsünmüyorum. Gitsen böyle konusmazdın. Türkiye'de araplaşmaya yakın tek taraf güneydoğunun kırsal kesimleridir en fazla. Onlar da kürt kökenli zaten. Bugünkü Türk kültürü tam bir doğu batı sentezinin Türk eliyle şekillendirilmiş halidir. Açıkçası ben seviyorum. Avrupa kültürünü istemezdim ya da arap. Bizim olanı seviyorum ben. Kazakistanda arkadaşım var ve herşeyimiz birbirine benziyor. Demek ki biz kültürümüzü kaybetmedik, asimile lafı da çok ağır olmuş. Bunu bu topraklara asırlardır hakim olan bize demen çok saçma :D
Çünkü biz Türkler hiç bir zaman tarihini iyi bilememiştir. Biz öyleyiz böyleyiz diye diye masada okey oynamışızdır. İranın tarihine elinde taş çevirirken b. k atan kafaların perslerden haberi yoktur mesela. Bilmezler ki bizden köklüdürler. Padişahlarla cumhuriyetle övünürüz ama kılımızı kımıldatmayız. Ne olsun ki bizden.
Macalar, Bulgarlar zaten Hristiyandır. Türkler Islamiyete geçtikten sonra Arapların geleneklerini de din sandıkları için Araplaşıyorlar. Islamiyet Arabi bir şey değil ama bizimkiler gelenek ve dinleri karıştırıyorlar. Cübbe, sarık, kara çarşaf din değildir genelektir. Ölüden medet umma din degil gelenektir.
Saydın toplulukların Türk olmadığı için olmasın acaba? Azeriler Türkleşmiş farslar. Macarların çoğu Türk değil (%99 rahat bir şekilde) Bulgarlar slav çoğunluklu bir bölgeye geldikleri zaman azınlık kalmış ve oranın kültürüne uymak zorunda kalmışlardır ( bulgarlar yüzde 1'i Türk'tür ancak.)
Tam tersi, yatkın olmayıp birçoğundan daha iyi korumuşlardır, boylara ayrılmasının etkisi çoktur bu konuda. Diğer uluslarla birlikte ele alıp kıyaslayın isterseniz. İlber Ortaylı'nın da bu konuda konuşmaları vardı
Macarlar hala Türk... Adamlar çocuklarına hala Atilla ismini koyuyor, dillerinde onlarca Türkçe kelime var. Ayrıca asimile olunmamıştır etkileşim içinde bulunmuşlardır. Özellikle Azeri ve Türkiye Türkleri. Kim demiş Araplaştı diye? Saçma...
Bunun sebebi hırs ve kibir ne alaka derseniz türk toplumlarının geneline bakın birisi yükselmeye başlasa diğer türk devleti bir diğerine kin besliyor ve yükselen devlet yıkılıyor yıllarca türk devletleri böyle böyle birbirlerini yıkmışlardır buda geriye sürekli ezilmiş bir toplum bırakmıştır.
Ya da en bük sorun Türkler neden araplaşıyor, arap çıkarlarına gore Hayat sürüyor , neden arapçayı ustun görüyor neden arap gibi yaşamak ve düşünmek istiyor?
Mallar mal azıcık akillari olsaydi böyle olmazdi kari toprak kari toprak nato mermer nato kafa hep böyle boşver oluo gidiyorum zaten ne bok yerseniz yiyin kodumun ulkesinde
Hep boş siyasi şeyler paylas belki bir avuc cahil inanir vatansizsin yüzler yıldır yahudiler olarak kahpe sürgün edilmiş bir milletdiniz size yardim ettik simdide haritadan silicez gelmos bide bizi küçümsüyor
Sana çok teşekkür ederim Türklüğün , bir Türk (!) ile nasıl ayaklar altına alındığına şahit olun ey ahali !! Türklük bu mudur? Veletler gibi anancılık yapmak mı? Tarihin şanlı insanlarının torunlarına bak hele İzden ayrı düştü...
@Καλησπέρα şunu unutmaki arkadas türklük ezelden olduğu gibi hâla ayakta Biz türkler eskiden oldugu gibi yeniden 3 kitada ALLAHU EKBER dedirtmek için çıkacagiz nasil bir kurt yara aldiğinda cekilir bizde yaralarimizi sarmak ićin çekildik
Ayrica saçma insanlarin bilinçsizce yaptigi yorumlardan tüm türkleri karalamak haksizliktir Eğer yaptiği seylerden dolayi bir millet kötülenmesi gerekiyorsa o da yahudilerdir Ama bir yahudinin yaptiği katliamlarin faturasini tüm yahudilere kesmek halsizlik oldugu gibi türklere de oyledir bir türk bilincsiz olabilir ama digerlelri degil...
Ayrıca müslüman olmayan türk toplulukları şu an türk olduklarını bile kabul etmiyorlar mesela; Bulgarlar, hristiyan oldular ve avrupalıyız diye geçiniyorlar Hazar türkleri yahudi oldular ve şu an juhuro yahudisiyiz diyorlar Ama ben müslüman ım ve gururla söylüyorum türküm
@ihvan46islam ne diyorsunuz ya siz. Hem yorumları silip hemde saçma sapan yorumlar yapıyorsun. İslamla türkülüğün ne alakası var. Türki cumhuriyetlerin hangisi laf dışında Müslüman. Yapma ya. Sor bakalım Özbek kazak taciklere. İslamla alakaları yok. Sadece sözde Müslümanlar. Ama türküz diyorlar. Uygur Türk'leri hala gök tanrı inancı var. Ama hala bastıra bastıra türküz diyorlar. Biz İslama geçmeden önce Türk değil miydik? İslamla türklüğü bağdaştıramazsın. Türkiye de dünya kadar gayri Müslim Türk var milliyetçi vatanını seven..
Şunu aklına yaz türklük ve İslam et ve tırnak gibidir Şöyle örnek vereyim; Fatih sultan mehmet'in istanbulu feth etmesi türklüğunden gelen bir beceridir ama feth ettikten sonra en büyük kilise olan ayasofya'yı cami yapması müslüman oluşundan dır Ve ne yorumunu silmişim ben?
@ihvan46islam 1 tane Müslüman uygur türküyle tanışmış. Zaten türkler Müslüman olmak zorunda değil mi? Hepsi Müslüman. Hiç ateist Hristiyan yahudi VS yok. Ne alaka fatih Sultan Mehmetin ayasofyayı cami yapması. Anasayada bile devletin dini yoktur ibaresi var.. Çok şükür bende Müslümanım. Ama çok yanlış düşüncedesin. Türk Müslümandır diyemezsin. Ve çoğu sorumu yanıtsız bıraktın. Bu cahil olmanın en büyük kanıtıdır. Çünkü cevap veremiyorsun. Ve ben cevap veremeyen insanlar tartışmam. İyi akşamlar
Bulgarlar, Slav değildir. Bulgarlar tıpkı Macarlar gibi Türktür. İtil ve Tuna Bulgarları diye geçer tarihte iki kavim de Türktür. Birisi Hristiyan olmuş diğeri ise İslamiyete devam etmiştir. Üzerine basa basa slavdır diyeceğine yaz çıkar.
En İyi Cevaplar