inanmıyorum Allah vardır ve tektir.
Agnostisizm sizce nedir?
inanmıyorum Allah vardır ve tektir.
"Agnostisizm; Tanrının varlığının ya da yokluğunun bilinemeyeceğini ve bu konuda kesim hüküm verilemeyeceğini savunan bir felsefi akım"
Bir zamanlar ben de bu akımı desteklerdim , sonradan yaşadığım birkaç olay ile tekrar özüme (islam) döndüm tabii.
Olsa da olmasa da... kafasıdır bu. Biraz da koy g... tune rahvan gitsin kafası. Tembel ateist de diyebiliriz buna.
Evet :D en iyi cevap.
Ne olduda islama döndün? He eskiden agnostizme inanıyordun birde şimdi aşağılıyorsun agnostizme inananları sende gram akıl olsa islama geri dönmezdin.
Agnostisizm Allah'ın varlığını kavrayamayan bunun sebebiyle bilinmezcilik tutumu sergileyen felsefi bir öğretidir. Agnostikere göre Allah'ın varlığı insan aklının çok ötesindedir ve insan aklı bunu kavrayamaz. Dolayısıyla Agnostisizm akımına göre Allah vardır diyemeyiz, yoktur da diyemeyiz çünkü bilemeyiz.
Allah'ın değil, Tanrı'nın.
Yeryüzünde yaklaşık 5000 küsür tanrı var.
Herşeyi kendi Tanrı'nıza çekmeyin ^_^
Tanrı'nın, varlığının ya da yokluğunun kesin olarak bilinemeyeceğini savunan felsefi akıma denir.
Zayıf agnostisizm, Güçlü agnostisizm olarak ikiye ayrılır.
Kendi içinde Agnostik ateizm gibi kolları da mevcuttur.
Malasef benim için tanrı yok. Allah var. Seni tanrı korur. Beni Allah korusun.
ciddi bir soru allahın varlığını yokluğunu tartışmak saçma insan olarak ya inanırsın ya da inanmazsın inançsızda yaşanamayacağına zorunda gibi bişeysin inanmaya bence
işte böyle cevaplar bekliyorum ve merak ediyorum tartışmak haddimize değil doğru söylüyorsun.
Cevap
9Cevap
Kesin olan bir şey varsa oda hiç bir şeyin kesin olmadıgıdır. Dolayısıyla hiç bir şeyin kesin olmadıgıda kesin degildir
güzelmiş
tanrının ne var olduğuna nede yok olduğuna inanıyorlar iki arda kalmışlar
lan bide ortamlarda gevşek ağızla "Agnostiğiiiiim beean,aa bende deistim" falan diye salak salak konusmak için kullanıp duruyolar bu isimleri.İnanıyon ya da inanmıyon bukadar basit.
Haklısın. Biryandada haksızsın. Bilemiyeceğim öyle isim takmışlar ne yapayım nasıl sorardım. Emin olmama duygusunu eğer birkez yaşadıysan böyle bir yanılgıya düşmezdin. İnan bana.
Ateistlikten daha mantıklı buluyorum.
Bende.
Aslinda en mantikli dusunce bazen kayiyorum
Yanlış hatırlamıyorsam bilinemezcilik.
Tanrı olabilir/olamaz. Muallakta kalmak.
ne şiş yansın ne kebapçılara denir
Agnostisizmin sencesi ya da bencesi olmaz.
Çok biliyorsun madem nasıl sorsarydım soruyu sen söyle.
O ne bilmiyorum.
Ateistim
O değil tam olarak.
neye agnostiksin ?
gördün mü?
Gördüm veya görmedim görmekte zorunda değilim. Zaten kör olmasaydın eğer şöyle bir etrafına bakınca Ben varım! diyen türden şeyler görebilirdin. Sana şuan şurda öyle laf kargaşaları yaparım ki inan bana hiçbirini açıklayabilcek zekaya sahip olmadığını anlarsın. Ve sakın ama sakın bana emir şeklinde gördün mü? diye sorma. Herkes haddini bilsin.
Çok biliyorsun madem olmadığını ispatla!
Güneş ay bitkiler çiçekler gökyüzü bu kadar çok şey nasıl oluşmuştur. Bunca insan inanıyor. ibadet ediyor onlar salak sizmi akıllısınız. Gerizekalı. Öbürkü dünyada görürsün ananınkini. Bu lafımı sakın unutma. Peygamberimdiye geziniyormuydu bunca insan? Bunca insan boşunamı ibadet ediyordu. Kendini kes görürsün allah var mıyokmu. en iyi cevaptaki doğru demiş
Olsa da olmasa da... kafasıdır bu. Biraz da koy g... tune rahvan gitsin kafası. Tembel ateist de diyebiliriz buna.
nasıl oluşmuş işte senden cevap bekliyorum bu aptalca bir açıklama temeli olmayan bir açıklama.ayrıca bak işte inandığın şey hoşgörüden bahseder inanmasam da hoşgörüden bahseder.senin bu asabiyetin neden ki.küfür etmelerin neymiş.sen inandığını söylediğin şeyi bence iyice özümse önce körü körüne inanma.bağnazlık diz boyu.sen gerçekten inanan biri olsaydın başkalarının inançlarını sorgulamak yerine kendini düşünürdün.sanki bana geçmiş cennetle müjdelenmiş de burada ahkam kesiyor küfür ediyorsun.
Sanane keyfimin kahyasımısın? Sanamı kaldı ne yaptığıma karışmak?
Seni ne ilgendiryor. Allah aşkına bir söyle.
sanane soru sormam senimi ilgilendiriyor. defolşimdi.
sensin örümcek beyinli sktir olup gitmişken aynayıda temizle iyi göremiyorsun belliki ;)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar