Şiir Okumayın, Yazın!

Şiirden hiç anlamayan edebiyatla yakından uzaktan bir bağlantısı olmayan okuduğu en son şey iddaa bülteni olan bir insanın şiir yazdığı gezegende okuma yazması olan herkes şiir yazabilir SEN bile.



Hiç anlamam şu şiir işlerinden




Öyle bir şey yok işte okuyabiliyorsan anlarsın. Şiir denen şey yürekten gelince yazılmalıdır. Kelimeler yürekten çıkar ağızdan dökülür, alın size şiir.


Şiir okumayın, yazın!

Şiir okumaktan çok yazmayı deneyin bu sizi daha çok mutlu eder. Bir ilişkide de sevdiğiniz insana sevdiğiniz şairlerin sözlerini yazmak yerine kendinize has sözcüklerle içinizden geleni kaleme alın. Bu onu daha çok etkiler.



Şiir yazılmaz, yazdırılır.




Şiiri sen yazmazsın sana şiir yazdıran insanlar olur. Biri girer hayatınıza ve o kadar yoğun duygular beslersiniz ki ona karşı bunları bir türlü ifade edemezsiniz. İşte o zaman devreye şiir girer ve başlarsınız yazmaya. Ama başkalarından aldığınız şiirler değil kendi kelimeleriniz cümlelerinizle kendi şiirleriniz olacak.


Şiir Okumayın, Yazın!


Öyle bir seversiniz ki hiçbir şiir hislerinizi anlatamaz hale gelir ve yazarsınız. Kimse durduk yere oturup 'Bugün şiir yazayım' diye bekleyip düşünerek şiir yazamaz. Bir şeyler yaşar ve hislerini o yaşanmışlıklarla kaleme alır. İstediğiniz kadar şiir okuyun ancak o şiiri siz yazmadıktan sonra ne sevdiğiniz insana faydası olur ne size.




Şiir Okumayın, Yazın!
Cevapla