Oscarlık Dram Filmi: Annemin Yarası

Bugün 2. kez gittiğim filmden döndüm ve finali atlatır atlatmaz filmle ilgili bir bence yazmak istedim. Başrollerini Ozan Güven, Meryem Uzerli, Bora Akkaş, Belçim Bilgin, Okan Yalabık'ın paylaştığı Annemin Yarası sinemalarda..



Sinema vizyonlarının komedi ya da inli cinli filmlerden geçilmez hale geldiği şu zamanlarda hikayesi, konusu, kalitesi, verdiği mesajlar ile "Annemin Yarası" filmi ilaç gibi geldi.


Aslında filmin tek bir konusu yok, birden çok konusu, hikayesi var. Son sahnesinde yutkunmak zor olsa da dram filmi demek de doğru olmaz, güldüren sahneler de var. Sırplar, Bosna, Yetimhane de kalan bir çocuk, yetimhaneden çıkan bir çocuk, aşk, savaş, ırkçılık, tecavüz, kısacası duyduğumuz, bildiğimiz şeylerin sıradan hale geldiği insanlar açısından hikayesi. Başlı başına film konusu olabilecek olan olaylar filmde sıradan bir şeymiş gibi yer alıyor. Film de acıtasyon yok, her şey hızlı ve doğal.


Oscar'lık dram filmi: Annemin Yarası



Etkileyici kısmı da bu heralde. Bıçağı sokuyor ve çıkarıyor. Senin içine de bir öküz oturuyor. Fakat bir yönden de iç açıcı bir havası var. Mekanlar, bazı anlar baharın geldiğini hissettirdi bana.




Spoiler


vermek istemiyorum, bu yüzden karakterlerden kısaca bahsedeğim. Filme yakışmayan tek bir oyuncu yok!


MARIJA / Meryem Uzerli


Oscarlık Dram Filmi: Annemin Yarası


Bir döneme Hürrem Sultan olarak damga vuran Meryem Uzerli'de, Hürrem'den gram yok Marija rolünde. Muhteşem Yüzyıl'da kayınvalide-damat olarak Hürrem Sultan ve Rüstem Paşa'yı canlandıran Meryem Uzerli ve Ozan Güven bu filmde karı-koca. Ve o kadar yakışmışlar ki! İbrahim Paşa'yı canlandıran Okan Yalabık da bir o kadar uymuş rolüne. Zamanında Muhteşem Yüzyıl'ın sıkı takipçisi olan biri olarak, film de hepsinin karakterine inandım.


Benim en etkilendiğim hikaye Marija'nın ki oldu. Gül bahçesinden ayrı solan gül.


Oscarlık Dram Filmi: Annemin Yarası


Meryem Uzerli parlıyor. Hem de ışıl ışıl. Ozan Güven'in canlandırdığı Borislav karakteriyle sahneleri can alıcı gerçekten. Hem enerjilerinin birbirine uyumu, hem romantik sahnelerinde ki doğallıkları izlenmeye değerdi. Cesur mu cesur, aşık mı aşık, ama bir o kadar da kırgın. Herkeste farklı duygular uyandıran bir film. Herkesin kafasındaki soru işareti ve cevaplar farklı oluyor. Her yönden yaklaşılabilinecek bir hikaye.


Oscarlık Dram Filmi: Annemin Yarası


Uzun süre sonra ilk defa bir çifti beğendim açıkcası. Klişelerden uzak, özgün, tutkulu, aşklarına inandıran orjinal bir çift olmuş Marija ve Borislav. Sadece ikisinin ilişkileri hakkında sayfalarca yazı yazılır ama spoiler vermek istemiyorum.


Oscarlık Dram Filmi: Annemin Yarası


BORISLAV / Ozan Güven


Oscarlık Dram Filmi: Annemin Yarası


Eski bir Sırp askeri. Kötü mü, iyi mi olduğuna karar veremediğim karakter. Benim onda emin olduğum tek şey Marija'ya olan aşkı oldu. Ozan Güven bu inişli çıkışlı karakterdeki performansıyla efsane olmuş bence.


NERMA / Belçim Bilgin


Oscarlık Dram Filmi: Annemin Yarası


Savaş sırasında zulme uğrayanlardan bir kadın.


MİRSAD / Okan Yalabık


Oscarlık Dram Filmi: Annemin Yarası


Savaş sırasında bir bacağını kaybeden bir ayakkabı tamircisi. Nerma'nın kocası.


SALİH / Bora Akkaş


Oscarlık Dram Filmi: Annemin Yarası


Filmdeki performansıyla genç oyuncu parlayacak gibi görünüyor. Salih yetimhaneden çıkarak ailesini aramaya başlıyor. Olaylar da burada başlıyor.


Ben Annemin Yarası filmine hayran kaldım, hepinize tavsiye ederim.


Savaşın yol açtığı hikayeler görmek isteyenler ayrı, romantik komedi ve aynı zamanda romantik dram görmek isteyenler ayrı, hüngür hüngür ağlayacağı bir dram filmi izlemek isteyenler ayrı gitmeli bu filme. Fakat kim giderse gitsin, oyuncuların dediği gibi, izleyen herkesin kalbinde bir şeylerin kıpırdayacağına eminim.


Oscarlık Dram Filmi: Annemin Yarası


Annemin Yarası haftaya 30 ülkede vizyona giriyor...

Oscarlık Dram Filmi: Annemin Yarası
Cevapla