
Dışavurumcu akımın belki de en önemli temsilcisi Avusturyalı ressam Egon Schiele nin Picasso ya da Van Gogh kadar tanınmadığını biliyorum hatta eminim.. kendisi en sevdiğim sanatçılardan biri.
Egon küçük yaşlarda resim yapmaya başlayan ve ölümüne(ne yazık ki!) kadar da bunu sürdüren ekspresyonist bir ressam.

Peki ekspresyonizm nedir ?
Empresyonizm ve naturalizme karşı doğmuş bir akımdır.Doğada var olanın direkt yansıtılması değil bilinçaltının yani içimizdekilerin özgürce yansıtılmasıdır.
20. yüzyılın başlarında ortaya çıkıp 1920 li yıllara kadar devam etmiştir.

Bu tür eserler genellikle sıra dışı ve karamsarlardır, baktığımızda içimizde garip duygular uyandırabilirler, bu da sanıyorum ki dışavurumcu akımın bir etkisi..
Egon Schiele'de resimlerinde erotizmi ön plana çıkarmış. Kendisi Van Gogh ve daha çok Gustav Klimt ten etkilenmiştir ki bunu resimlerine de yansıtmıştır. Daha çok portreleri bulunan ressam aynı zamanda bir çok farklı çalışmaya da sahiptir.Eserleri genellikle kağıt üzerine kara kalem ve sulu boyadan oluşur.
Ne kadar mükemmel bir sanatçı olduğunu anlatmama gerek yok sanırım zaten resimlerinden herşey anlaşılıyor..
Bu benim ilk bencem umarım beğenirsiniz.yorumlarınızı ve sevdiğiniz sanatçılar varsa benimle paylaşabilirseniz sevinirim :)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer