
Progresif rock 1970'lerin başlarında "ağırlıklı olarak Britanyalı grupların rock müziğini yeni sanatsal seviyelere çekme girişiminin" sonunda ortaya çıkmıştır.
Progresif rockta elektro gitar, akustik gitar, bas gitar, klavye ve bateri gibi geleneksel rock enstrümanlarına ilave olarak keman, org, ve üflemeli çalgılar da kullanılır. Şarkılarda sürekli değişim gösterme arayışı olmuş ve yinelemelerden kaçınılmıştır.

10
Moody Blues - Melancholy Man
Çoğumuz bu şarkıyı Kaybedenler Kulubü filminden biliriz. Başarılı klavye efektleri ve sözler sizi şarkıya bağlıyor.
9
Camel-Mystic Queen
Camel'i Camel yapan parçadır kanaatimce. Camel'in diğer şarkılarının aksine oldukça pürüzsüz ve sade.
8
Alan Parsons Project - Limelight
Adını Charlie Chaplin'in filminden alan şarkı, klibinde de Chaplin'den kesitler sunuyor.
7
Barclay James Harvest - Hymn
Sevimli ve neşeli görünmesine rağmen benim olduça hüzünlü bulduğum bir parça.
6
King Crimson - Moonchild
Son derece yumuşak ve uyku getiren bir şarkı. İnsanın ruhunu okşuyor denebilir. Dikkat ederseniz klibi de şarkının sözleriyle paralel gidiyor.
5
Deep Purple-Anthem
Asıl tarzları hard rock olan grubun ilk zamanlarındaki progressive şarkılarından biri. Ortalarda klavye, keman ve gitar sololarının kapışması o yıllarda bile grubun ne kadar profesyonel olduğunu kanıtlıyor.
4
Camel - White Rider
Yine Camel'dan bir şarkı. Parça uzun olmakla beraber sürekli ritim ve ton değiştiriyor. Kimi yerde yavaş ve depresif, kimi yerde hızlı ve neşeli bir hal alıyor.
3
Love - Always See Your Face
Geldik listenin 3. şarkısına. Listenin en samimi bulduğum parçası bu. Kafa boşaltmak için birebir diyebilirim.
2
Rainbow - Rainbow Eyes
Dio'nun ne kadar eşsiz bir sese sahip olduğunu gösteriyor buz parçamız da. O yumuşak sesin arkadasındaki flüt de sizi alıp başka yerlere götürüyor.
1
The Doors - Severed Garden
Nam-ı diğer A Fiest of Friends olan bu parça size çok tanıdık gelebilir. Klavye efektleri düğün salonlarında ve fon müziklerinde sıkça çalınan Adagio'dan alınma.
Ayrıca filmini izlemenizi de şiddetle tavsiye ederim. Filmin finalinde çalan bu parça son derece vurucu bir etki yapıyor ve izledikten sonra sizi etkisi altında bırakıyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Alan Parsons dinleye dinleye depresyonun dibine vurduk.
Ranbow gözüme çarptı hemen açtım uyuşturdu öyle bir müzik türü buda.
Çok güzel dolu dolu bir Bence daha şu an 2. parçayı dinliyorum ses bir harika...
Emeğine sağlık şahane bir derleme olmuş.. :) Tebrikler..!