Çünkü sizin ana diliniz Türkçe. En iyi konuştuğunuz, en iyi anladığınız, kendinizi en iyi ifade edebildiğiniz dil bu. Tabi ki türkülerde, türkçeye uymak için ''geleceğim, öleceğim'' vs. denilmiyor. ''Gelecem, gidecem'', hep böyle samimi sözcükler mevcut. Yazımına göre değil, okunuşa göre ve en samimi dille dinleyene aktarılıyor. O ses sanki o söyleyenin yüreğinden kopup geliyor. Öyle sıcak, öyle duygulu, öyle gür. Sanmayın ki dertli olduğunuz anlarda dinlenilecek bir müzik türüdür türkü. Ben mutluyken de dinlerim. Hatta ben türküden başka hiçbir tür müzik dinlemem.
''Türkü dinleyen insandan kimseye zarar gelmez'' derler. Haklılar mı bilemem. Ama benim çevrem de türkü dinleyen insan sayısı pek az ve o dinleyenler de olgun, ağır, ciddi kişiler. Hepsi de gerçek dostumdur. Zarardan ziyade etrafa fayda verirler. Türkü dinleyen insan samimidir, candandır. Yalanı yanlışı yoktur. Dobradır.
Bu arada ben Sivas'lıyım arkadaşlar. Eğer ki tanıdığınız kişi hem Sivas'lı, hem de türkücüyse, hiç hiç çekinmeyin. Adamın hasıdır :D
Türkü dinleyen ve bu alana yoğunlaşan gençlerin, insanların daha çok olmasını istiyorum.
Türkü dinlemiyor iseniz sebebini kendinize bir sorun. Eminim ki aranızdan bazı kızlar ''çok kekoca ya'' gibi ergence laflar edecektir. Sen Serdar Ortaç dinlemeye devam et güzelim. Türküler sana göre değil zaten.
Dinlemeyen veya soğuk bakan herkese tavsiyem, kesinlikle türkü dinleyin. Hatta o kadar ileri gideceğim ki, türküden başka hiçbir tür dinlemeyin! Pop, yabancı, rap dinleyen insanlara tahammülüm var ama çok ters bakıyorum. Yani neden? Türkü varken gider abudik gubidik şarkılar dinler özünüze ters düşen her şeyi ilgiyle karşılarsınız?
Lafı uzatmayacağım. Birkaç sevdiğim türkü paylaşıp gidiyorum. Bir kez dinleyin, pişman olmazsınız.
Kaliteli yaşayın. Müziğin en kalitelisi türküdür. Sözlerinin hepsi anlamlıdır. Her bir cümlesinde, yaşanılan koca bir hayatın tecrübesi vardır.
Bunlarda benim en çok sevdiğim türküler, dinlemenizi öneririm.
''Her doğan bebek umut, ağlatma elinden tut,
Kin nefretten habersiz, Sevgi kitabını okut.''
Açma zülüflerin yellere karşı
Senin zülfün benim telim değil mi
Bülbül feryat eder güllere karşı
O yar benim gülüm gülüm değil mi
Karlı dağlardan esmedim
Ben o yare hiç küsmedim
Daha umudum kesmedim
Yol ver dağlar yol ver bana
Akşam olur gölge basar
Umuduma yeller eser
Yokluk imkanımı keser
Gurbeti ben mi yarattım
Bu kadının sesine hastayım. Nasıl yürekten söylüyor. Her dinlediğimde beni benden alıyor.
Son olarak;
Birgün mutlak öleceğim, türkülerle gömün beni...
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
En İyi Cevaplar