"Uzakların Şarkısı" Kitabı Hakkındaki Yorumlarım

Kitabı geçen hafta bitirdim sizin de okumanız için bir bence diyelim o zaman,

Bazı anlar vardır hiç bitmesin istersiniz. Bazı kitaplar, bazı şiirler ve bazı filmler gibi. İşte bu kitap bana tam olarak böyle hissettirdi. Şimdi yine aklıma gelince gözlerim doldu ve sanırım özledim kitabı. Yazarken yazarın çıktığı yolda beni de yanında götürmesi ve o yolda girdiğim çeşitli duygular bana oldukça keyif verdi.

Kitap o kadar güzel yazılmış ki elinizden bırakamayacaksınız. Yazarın (Kaan Murat Yanık) okuduğum ilk kitabı ve gayet başarılı bir kitap.

Kaan Murat Yanık 💙
Kaan Murat Yanık 💙

Kitaba gelecek olursak, kitabı okurken yazarla tren yolculuğuna başlıyorsunuz ve hikayenin içine giriyorsunuz.

Kitabın konusu

Aslında bir kaçış kendinden kaçış ya da başka şeyden kaçış. Kitapta yazar Bünyamin yeni kitabını yazmak üzere ve yaşadığı olumsuzluklardan dolayı Kars'a yolculuğu başlıyor. Sonrasında ise öyle bir kapı açılıyor ki bambaşka bir aleme geçiyorsunuz. Şaşırmamak, kaybolmamak elde değil.

Papağanlar konuşur, bunu biliyoruz. Ama “haber” verirler mi? Yahut geçmişten konuşma yetenekleri var mıdır? Bu kitapta vardır. Zencefil adında Güvercin ve dostu Gülbadem'in başından geçen olaylar,

Kitabı okurken sanki ufak bir geziye geçiş yapmışsınız gibi hissettirecek muazzam bir kalem

Zencefil sen neler yaşamışsın be.

Zencefil ve Yazarımız (:
Zencefil ve Yazarımız (:

Kars’a yolculuk, Bünyamin, Besti Nine, Eylül, günümüzün yozlaşmış ilişkileri, psikolojik arka planlar, Gülbadem, Zencefil, Hindistan, Osmanlı İstanbul’u, ezanlar, silahlar, Sunullah Efendi, Mevleviler, Galata, kıraathaneler, Fülfül, şiirler, hüzün ve tebessüm... Genç bir yazarın kaleminden, epey olgun bir roman

Daha fazla yazılabilir lâkin okuyup o yolculuğa çıkıp, keyfini yaşamanız dileğiyle.

"Uzakların Şarkısı" Kitabı Hakkındaki Yorumlarım
Cevapla