Anadolu'nun kuzeydoğusu ile ilgili pek çok hikayeye göre İsa'dan önce yirminci yüzyıl ile on ikinci yüzyıl arasında, Ordu ile Samsun çevresinde Amazonlar yaşıyordu. Başkentleri Thermodon ırmağının Karadeniz'e döküldüğü noktadaki Themiskyra kenti olan Amazonların toplumsal yaşamında egemen olanlar kadınlardı.
Güçlü amazon kadınları

Amazonlar, oldukça iyi savaşırlarmış. At üstünde ters duran savaşçılar ve ellerinde silahlarla resmedilmiştir. Amazon kadınları, çok güçlü ve cesurlarmış, zaman zaman at sırtında değil de piyade olarak savaşırlarmış.
Amazonlar kahramanlıklarıyla ün salmış

Savaşlarda çoğu kez süvari olarak labris denilen, iki yanı keser, kısa savaş baltaları, ok, yay, kargı ve mızrak kullanmakta oldukça ustalarmış.
Sağ göğüslerini keserlerdi

Amazonlar daha iyi ok atabilmek için sağ göğüslerini keserlerdi. Bazı tarih kaynaklarına göre sağ memelerini kesmelerini sebebi daha iyi ok atmak değildi. Amazonlar Ares'e tapıyorlardı. Bu sebepten dinsel ritüel olarak bir cesaret gösterisi anlamında sağ göğüslerini kesiyorlardı.
Amazonlar feminist ütopyanın bir sembolüdür

Amazonların, içerisinde erkekler kesinlikle yer almamaktadır. Erkekler ile sürekli savaşan ve dişi egemenliğine dayalı savaşçı bir topluluktur. Amazon kadınları, esir aldıkları erkekler ile cinsel ilişkiye girdikleri ve daha sonra, onları hadım ederek köle olarak kullandıkları, ya da esir erkeklerle cinsel ilişkiye girip hamile kaldıktan sonra, öldürdükleri söylenmektedir. Acımasızlıkları da buradan gelir erkeklere karşı yapmış oldukları eziyetten.
Amazonların doğurdukları erkek çocuklar

Amazon kadınları, efsaneye göre doğurdukları erkek çocuklarını ilerde baş kaldırmasınlar diye kolları ve bacaklarını kırarak sakat bırakırlarmış, daha sonra bu durumdan hoşlanmamaya başlamışlardır. Komşu kabileler ile yapılan aşlama gereği her yıl ilkbaharda erkekleri ile ilişkiye girmeye başlamışlardır. Amazonlar doğan kız çocuklarını kendi üzerine alırken, erkek çocuklarını ise komşu kabileye vermişlerdir. Amazonlar kız çocuklarını iyi bir savaşçı olarak yetiştirmişlerdir. Kız çocuklarını at sütü ve helva ile besledikleri rivayet edilmektedir.
Amazonları resmeden binlerce tarihi eser bulmak mümkündür. Türk edebiyatında ise amazonlar, Halikarnas Balıkçısı tarafından yazılan "Anadolu Efsaneleri" kitabında yer almış detaylı bilgi verilmiştir.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
En İyi Cevaplar