AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
194Cevap
Kesinlikle uğruyor. Çoğu meslekte ayrımcılığa uğruyorlar
kişinin ailesi akrandaysa kimse bir şey diyemez bence ama herkes olmasa da çoğu kişi uğruyordur
Ayrımcılık görmedim en azından kendi üniversitelerimde.
Seçilen iş sektörüne göre değişeceğini düşünüyorum.
Kadinlar, kadinlar tarafindan ayrimciliga ugruyor bence.. Ama negatif (!)
Asla eşitlik yok.
Kapalı açık diye ayrım dahi hala yapılıyor.
Bizzat yaşıyorum çünkü.
Açık kapalı olarak ayırmaları kadınlara bazı işlerde üstten bakmaları mesela
Eğitim alanında olmasa da kariyer alanında uğruyor.
Kadın olan her alanda 1 adım önde erkekler napacak peki
İşin zorluğu durumuna göre belki ama daha rahat işler konusunda uğramıyor.
Evet kadinlar daha cok alınıyor işe maalesef
Güzel Bir Yazı Dizisi Olmuş Tüm Gençlere Başarılar Dilerim
Bencede var, gerçekten kadın işe göre ayrıştırılıyor, kadın bu işi yapamaz edemez diyerek arka planda tutuluyor.
Evet meslek açısından tut neredeyse her şeyde ufak da olsa ayrımcılığa uğruyor mesela günümüzde her ne kadar erkekler ile kadınların eşit olduğu söylense de gerçekten çoğu durumda ufak da olsa ayrımcılık var
Artık kurumsal şirketlerde kadınlar daha ön planda
Bence bu zihniyet ole alakalı kafa darsa ne yaparsak yapalım genişlemez
Üniversiteli değilim ancak şunu demek istiyorum kadınlar heryerde ayrımcılığa uğruyor.
Pek sanmıyorum uğradsalarda çok aşırı olmuyordur
Kadınlar sadece üniversite değil her yerde ayrımcılığa ugruyorlar
Kadınlara daha çok fırsat tanınıyor artık ve bu da erkeklerin işsizliğine neden olabiliyor.
Akademisyenlik yolunda kadınlara bence pozitif ayrımcılık sağlanıyor. Benim gözlemim bu.
Kadınlar her yerde ayrımcılığa uğruyor. Kadın çalışsa bile eve gelince kocasına çay, yemek yapmak zorunda çünkü kocası kolunu bile kıpırdamıyor. Ev işi yapmak kadının zorunluluğu değil!
Tabiki uğruyor çalıştığım kurumda yeni gelen başkanla sadece bayanlar terfi alıp müdür şef oluyor önünde fazlalık olup müdür olamayan şefler ise istifa ediyor
Kadina yonelik fazlasiyla pozitif ayrimcilik soz konusu, cogu sektorde is alimlarinda kadin personel alimi tercih ediliyor.
Yani karakter eksikliği olanlar yüzünden bazen olabiliyor.
Büyük yöneticilerin hepsi erkek oluyor. Çok nadir kadın müdüreler var. Dünyada da çok nadir kadın başkanlar var. Heryerde aynı kadınları ikinci planda tutuyorlar.
Bunun ayrımcılıkla ilgisi yok... benim gayet de modernlik kumkuması bir okul arkadaşım vardı kız avukat, kendi ofisi vardı... evlendi... gayet de dar gelirli maaşlı bir mğhendisle hayatını birleştirdi. Çocuğunu doğurduğu gün de "ben ofisi kapatıyorum, Ahmet erkek değil mi çalışsın evi baksın" dedi... ve tüm müvekkillerini oraya buraya dağıtıp işten elini eteğini çekti... bu dediğim kız da yabancı lise mezunu, cumhuriyetin ünlü aydınlanmacı yazarı Vedat Günyolun manevi kızı...
Şimdi pek çoğu bu zihniyetteki kadınların yönetimde sayısı azsa bunu ayrımcılığa mı bağlayacaüız
Eğitim konusunda bazen Şartlar uymuyor ama insanın da çabalaması gerek bir şeylere ulaşmak için emek vermeden bir şey olmaz
Kesinlikle ayrımcılık yapılıyor. Kendimizi göstermek için bize bir şans vermeyi bile çok görüyorlar
Eskiden olsa evet şimdi kızlar erkeklerden daha özgür yaşıyor eğitim görüyor
Maalesef uğrayan insanlar var bazen cinsiyet ayrımı olmasa da düşünce ayrımı bile yapıyorlar
Bence tam tersi son 4 yılda kadın istihdamı harekeyile oldukça kadın istihdamı var. Benim çalıştığım şirketin %57 si bayan. Ve yaklaşık 650 çalılanlı bir şirket
maalesef bu kültür tüm dünyadavar kadınlar engelleniyor.
Kadınlarımızın doktor olmasını çok itiyoruz annelerimin ve eşlerimizin erkek doktorun yanında çocuk doğurmasını istemiyoruz..
Eğitimde bence erkeklere göre bi tık olumlu yönde ayrımcılık oluyo olmasıda gerekiyor bence
Eskiden uğradıklarını düşünüyordum ama zamanla artık eşitleniyor
Şu an ülkede kadınlar daha şanslı erkeklerden çok daha fazla hakları var daha nolsun
katiliyorum kendi kariyerinde ust seviyeye getirmesi icin hic sevgili olan erkek gormedim ama kadinlar kariyer icin sevmedikleriyle sevgili olabiliyo
benim okuduğum okulda yapılan tek ayrımcalık diğer öğrencilerin benim gibi eşcinsellere yaptığı ayrımcalık
kadınlar sadece eğitim ve kariyer değil çoğu yerde ayrımcılığa uğruyor artık yıl oldu 2022 kendinize gelin aşko
Kendi ayaklarının üzerinde durup finansal konularda bana ihtiyaç duymayacak kadınlara saygım sonsuz olur
Uygulanmıyor gibi görünse de çoğu zaman uğruyorlar içerde neler olduğunu yaşayan bilir o yüzden sıkıntılı.
Etrafımda genelde kadına pozitif ayrımcılık var.. Dengelenene ve toplum kadın erkeği eşit kabul edene dek yapılması gereken şey bu zaten
Ayrımcılık olmasada değişik konularda geride bırakılmaya çalışılıyor Mallasef
Kadınlar değil... Türk gençleri ve yabancılar arasında ayrımcılık oluyor... yabancılar her daim her konuda avantajlı kendi ülkemizde suriyeli muamelesi görüyoruz.
Bazı babalar oğlunun üniversiteye gönderiyor ama kızını göndermiyor. Bu da dahil mi?
Orman kanunları geçerli ise uğrar. İnsanlar da hayvanlar gibi. Güçlü olan eziyor.
Benim bolumumde de staj ararken de kadın mı erkek mi diye soruluyor ayrımcılık hala var
maalesef uğruyor, iş bulmada iş bulduktan sonra mobingler, cam tavanlar neler neler...
Bal gibi ayrımcılık var buarada aksini iddia eden kızdır.
kadınlar ayrımcılığa tabi uğruyor "Kadın o yapamaz" etiketleri yüzünden
Son zamanlarda kadın-erkek eşitliğini savunanlar artmış. Bu iyi bir şey.
Tabiiki uğruyor çalıştığım yerde erkekler hep üst planda biz alt
Daha çok erkekler ayrımcılığa uğruyor kadınlara her şekilde kapı açılıyor.
Uğruyoruz, iş yerinde ben hata yapınca bağrıyorlar, erkekler hata yapınca bir şey olmaz diyorlar.
Uğramayan çok nadirdir her meslekte birileri çıkıp laf ediyor
Kesinlikle hayatimizin pek cok yerinde ayrimcilik yapiliyor
Pozitif ayrımcılık var gibi ama kızlar genel anlamda daha caliskan
Güzel paylaşım teşekkürler Kızlar Bir Adım Ön
Uğramıyor bence gayet iyi durumda kadınlar is bulabiliyor her alanda
Ben ugradim
Senin icin üzücü bir durum ama her yerde her ülkede oluyordur keşke bu durumlar olmasa
Okumak herseyi çözmüyor bu ülkede önce adamın olması lazim
Eğitimde bence bir problem yok fakat iş konusunda..