Korkum gerceklesti :( daha yeni hastaneden geldim. Dermatolog bacaklarima bakti once varis var mı diye arastirma yapti. Varis yok ama lipedema var bende :( bacalarim basenim ust bedenimden daha kilolu ve kalin. Boyum 1.66 kilom 65. Lipedema kronik bir hastalik ve bunun tedavisi yok. Doktor sadece daha fazla kilo almamam gerektigini soyledi yoksa hastalik ilerler su an normal ve 1 asama arasinda. Fotografta gordugunuz gibi 1 ve 2 arasinda. Saglikli beslenmem gerek ve kilo versem bile alt bedenim yani kalcam bacaklarim incelmez fazla. Kendimi su an iğrenc hissediyorum cirkin hissediyorum kendimden nefret etmeye basladim :( hic bir zaman guzel bacaklarim olmayacak ve boyle bir hastaligim oldugu icin utaniyorum :( asla zarif guzel bir bedenim olmayacak.. asla zarif olamayacagim :( benim sucum neydi :( su an cok kotu haldeyim yasamak bile istemiyorum
Sen almamaya bak yolun başındasın yemene içmene dikkat et sakın salma teyzem 4 ü de geçti yerinden kalkamıyor sana daha bir şey olmamış doktorunu dinle canını da çok sıkma
Her hastalığın bir tedavi yolu var çoğununda ilk maddesi güçlü olmak böyle erkenden pes edersen olmaz var ama kimse anlamicak çünkü üstesinden geliceksin obur musun
İnsanlar pes etmeye neden bu kadar niyetli anlamıyorum. Bu mu yani bir hastalığın var diye kendinden vaz mi geçeceksin? Stephen hawking i hic mi görmediniz? Adamın çalışan tek kasi beyniydi. Bu hastalığa 20 li yaşlarda kapıldı. O ne yaptı ağladı mi nefret mi etti? Yoksa adını dünyanın 1 numaralı fizikçisi mi yaptı? Karşılaştığınız ilk zorlukta vazgeçemeye o kadar meğilli olmayın. Biraz sporla eminim düzelmeyecek bir hastalığın yok. Sadece diğerlerinden daha çok çalışman gerek.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Lipedemayi lutfen bir arastir oku. Bu kronik bir hastalik bacaklardaki yag sporla gitmiyor
Ya velev ki gitmedi. Nedir yani bacak görüntüsünün çok mu önemi var zannediyorsun? Niye direk kendini dışarı kapatıyorsun ki eminim yüzün çoğu kızdan güzeldir. Kendine acımayı birak ve kendin için bir şeyler yap. Atiıyorum ders çalış kendinden öyle bir söz ettir ki kimse bacağının şeklini dusunmesin
O işler öyle olmuyor yıllardır aynı sorunu yaşıyorum 40 kiloya kadar düştüm 40 kilo ama ne oldu üst bedenim xs giyerken 38 beden pantalon giydim sporda hayatımda her zaman vardı orta okul yıllarımdan beri profesyonel olarak uğraştığım dövüş sporları var
Ama öyle olmuyor işte akademik veya sportif başarılar bunu örtmütor sende kendini fotoğrafta güzel görmek istiyorsun eşofman değilde panton giymek istiyorsun ama olmuyor çünkü o yağlar genelde basen denilen yerde toplanıyor bu yüzden pantalon olmuyor olsada alt tarafı çuval gibi oluyor
Hangi kas grubunu çalıştırırsan oraların zayıflar fizik olarak düzgün olabilir kendini bırakma Hic duymuyormusun insanların hikayelerini doktorlar yasmaz diyor yasama tutunuyor doktorlar asla yürüyemez diyor inatla uğraşıp yürüyor kendini boşuna üzme bisiklet kullan faydası olur nerden de araştır bacaklar için hareketleri kesinlikle istediğin gibi olabilirisin yeterki azmet
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Su an aglamaktan gozlerim sisti. Hic bir zaman ince bacakli olamayacagim
Hastalık deyip sen şimdiden kendini teslim etmissin Pes etmemelisin al bir bisiklet sürekli kullan onunla git gel gideceğim yerlere birde spor yap sana garanti ediyorum şimdiki halinden daha fit bacaklara sahip olacaksın netden araştır ne tur hareketler yapmalıyım diye program yap kendini ve o programı harfiyen uygula