+1 yılBir kişi diğer bir kişiyi eleştirebildiği kadar kendini de eleştirebiliyorsa bunu başarabilir. Saplantılı ve sahip olduklarından çok sahip olamadıklarının muhasebesini yapan kişiler kime tutunsa nafile. En basiti bu sitede varsayım üzerine sorulan sorulara dahi egoistce cevap veren insanlar var. Tek mesele alçak gönüllü olabilmek başlasına yaptığın acımasız eleştirileri kendine de yapabilecek kadar net olabilmek. Şahsi görüşüm
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Ne insanlar eski insan
Ne zaman eski zaman
Yavaş yavaş aldılar bizlerden benliğimizi
Yavaş yavaş bitirdiler insanlığımızı
Uyanmak zor, uykunu bölmedikçe kurtuluş,
Çıkışı bulamadığın yol üzeri, gözün kapalı yıpranış,
Yıprandığını bir tek senin bilmen kıvranış,
Ağladığını kendin görmen, ruhen yıkılış.00 Yorumla
En yakınım kardesimden öte insan beni resmen aldattı insanlar ciğ süt emmiştir bencildir ondan
00 Yorumla
+1 yılÇünkü tutunmak istemiyor tutunsa bir şey olacak sanıyor. Belki de güvenemiyor
01 Yorumla- +1 yıl
Eig için teşekkürler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. İnternet ortak bir zihniyet oluşturuyor çünkü.
Köyde tarlada çalışan adamda bundan etkileniyor , 70 yaşında dede nenelerde , gençlerde.
Ve sen 1 tane cinayet , tecavüz vs. olayını , bak burada bana laf çarpıtmayın ** , 1 sene boyunca gündem edersen televizyonlarda , insanlarda bundan etkilenir haliyle.
Burada da akıl sahibi insanların sorması gerekir yahu madem bu kadar hassassınız bu konularda , cezası neyse kesin geçin , adam hapishanede ama hala tüm Türkiye'ye bunu izletiyorsunuz.. ne oluyor böyle olunca?
İnsan kendi çocuğunu yabancılara karşı tembihliyor , kendisi bir duvar örüyor , yetmiyor sinir stres yapıyor. bazıları ise , normalde aklına gelmeyen şeyleri aklına getirmeye başlıyor.
Şeytan durtukluyor , iradesi olmayan kafasından bunları atamayan adamda yapacağı pislik neyse onu yapıyor , hayvana tecavüz , çocuğa tecavüz , hırsızlık , kaçakçılık hile hurda vs..
Olay bundan ibaret.
Hiç başka yere yormaya gerek yok.
Böyle sorunları yaşamamız isteniyor , bizzat medya sahipleri tarafından..
Ve medya sahipleri , eğer kendi milletlerini kandırıyorlarsa , o milletin başka düşmana ihtiyacı yoktur.
Açın bakın en basitinden a habere..
Ülke ekonomimiz coşmuştur :)
Tarımda hayvancılıkta bir numarayızdır :)
Amerika ambargomuzdan ağır bir şekilde etkilenmiştir :)
Dolar euro bizleri etkilememiştir :)
Bak ekonomiden giriyorum çünkü ekonomi herkesi etkiler.
Zengin olandan değil fakir olan milletten korkacaksın.
Çünkü refah demek mutluluk demek. refahın mutluluğun olmadığı yerde sen tecavüzü de görürsün , hırsızlığı da , gaspı da , stresten çaresizlikten intiharı da , cehaleti de , iç kargaşaları da.. böyle bir ortamda tutunabilir mi insan insana? Ben bile bunaldım bak iki dakka sa126 Yorumla- +1 yıl
A haber ayrı bir dünya zaten 😂 Çok güzel yazmışsın ya, haklısın. Sistem eig seçmiş soruya ama bence eig sensin 😄
- +1 yıl
Gidişat çok kötü , benim arkadaşlarım yurt dışına gidiyor en kötü iş bile olsa orda 1000-1500 euro ya çalışıp , 100 euro bile buraya göndersek kâr diyorlar , burda olduğundan daha fazla eve katkımız olur diyorlar.
Böyle bir ortamda , suriyelisine afganına kişi başı 900 tl civarı yardım yapıp , kendi evladını burda ekmeksiz bırakan sistemde , bu gençlik ne yaparsa yapsın sen bunda suç bulamazsın ki?
Yani ortada bir baskı var sistem tarafından ,
Şimdi sen sebep olduğun bir durumdan ötürü insanları yargılayamazsın yani..
Biri hırsızlık yapıyorsa bu zevkine midir? Tamam bu bir hastalıktır , kabul , ama bu adam cebinde parası olsa , gidip hırsızlık yapar mı? Veya evlenebilecek olsa gidip tecavüzle veya kedi köpekle uğraşır mı töbe töbe..
Yani kısaca , dünya tarihinde olmadık işlere tanıklık ediyoruz , biz de milyarlarca yıllık dünya tarihinde böyle bir döneme denk gelmişiz yani , buda çok ilginç bir şey. vardır bunda da bir hayır. ben buna inanıyorum - +1 yıl
Pek bir hayır var gibi durmuyor ama bakalım :// Bak o Suriyeliler de o kadar yardım alıyor, o kadar ayrıcalık/hak tanınıyor. Kendi vatandaşlarımızdan daha rahatlar. Gel gör ki hâlâ hırsızlık, dilencilik had safhada. Ülkelerinde tatil yapabiliyorlar ama yaşamıyorlar. Yanii başlı başına çoğu şey yanlış.
Ülkenin içine ettiler. Toparlansa bile biz o günleri görür müyüz bilemiyorum 😄 - +1 yıl
Ben vicdanlı adamım.
Ruhunda kanıbozukluk yatan vatandaşlarımıza zaten acımam bende , şuna üzülüyorum namuslu olmaya çalışan erkeklerde kadınlarda bu dönemde ne evlenebiliyorlar ne bir şeyler yaşayabiliyorlar..
Stres ya insan kendi doğasına ters düşüyor.
Şurda laptobum kırıldı , bundan 1 sene önce 3500 tl olan pc , değer kaybettiği halde sırf kurdan ötürü 7000 tl olmuş. alamıyorum , bide ben zengin kalıyorum normale göre bak , 3 yerden kira geliyor.
Bide bu iyi hali :/ benden sana brother corç tavsiyesi olsun bak , dolar euro al şu günkü kurdan , ondan bile kar edersin belki 2 kat bile :D
O kadar b0ktan bir durumdayız yani. hem şunu da söyleme ihtiyacı duyuyorum , biz paramızı dövize çevirdiğimizde aslında kar etmiyoruz. sadece alım gücümüzü koruyoruz.. bu cok yanlış anlaşılıyor. bugun ulkemizde dışa bağımlı bir ekonomi olmasa evet kurdan zenginde olursun ama herşey kurla alakalı olduğu üçün :D efenime söyleyim biz sadece alım gücümüzü korumuş oluyoruz. - +1 yıl
😄 Evlenmek için gençsin zaten 😄 Bul, en azından huzuru bir yerden yakalamış olursun belki 😄
- +1 yıl
Öyle diyenler de var maalesef :/ 😄
- +1 yıl
Yaa 😂😂 Gülmek güzeldir, ne kadar dert olsa bile gülebilirsin 😄 Ayrıca sevdiğin biriyle birlikte vakit geçirmek vs anlık unutturabilir dert tasaları. Bunlar olmasa bile kız ayrılmaz bence 😄
- +1 yıl
Dertte benim derdim olsa bari :D
Benim hiç derdim yok ki , hep bu milleti insanları düşündüğümden yani inan yoksa hiç üzülecek yıkık tipli bir insan değilim :D
Ya haklısın ama işte hiç sevgilim olmadı ya :)
Bide ben psikologa filan gitmeyi düşünüyorum.
Şuanda dertli değilsemde, bu öncesinde olmadığım anlamına gelmiyor :)
Sevgilim varken büyük bir değişiklik geçireceğim bunu da biliyorum. hem psikolojik destek hemde sevgiliden gelenler beni bambaşka biri yapacak, kendimi tanıyamamaktan korkuyorum. bide nasıl açılacam yani daha sınıfa kız düşecek mi o bile belli değil ama bak burda olmayan kızın hesabını yapıyoz görüyon mu :D düştüğümüz duruma bak - +1 yıl
😄 İstiyorsan psikoloğa git ama ilaç kullanma bence çok kötü bir durum yoksa.
Hıı ilk defa sevgilin olacak 😄 Gözüne kestirdiğin kızla bir süre konuşursun. Sonra açılırsın 😄 Sevgili insanı değiştiriyor evet 😄 - +1 yıl
Cidden olmayan kızın hesabını yaptık 😅
- +1 yıl
Valla açık konuşuyum psikolog bahane ilaçlar şahane :DD
Şaka bir yana , benim kafada bazı tahtalar eksik gibi , bunları aşmak için ilaca ihtiyacım var gibi :DD
Telefon da mesaj hızına endekslemiş beyin kendini , konuşma hızına yetişemediği için sürekli takılıp duruyorum :D veya baya bir düşünmem gerekiyor filan :D bana bebek gibi konuşmasını öğretmesi gerek :D belki şaka gibi gelebilir , inanması bedava 545 762 43 :DDD - +1 yıl
Bişey diyecem şimdi ben gittim mesela ne diyecem :D dışarı gelsene filan mı deyim kafede çay içirteyim :D belki o zaman ekonomi darmaduman olur ,
Çay zengin işi olur , çaya davet edince kız benim hakkımda ne kadar zengin bir erkek filan diye düşünür mü?
Beyin yakan sorular bunlar - +1 yıl
😄 Herkesle konuşurken mi öylesin yoksa tanımadığın insanlara karşı falan mı 😄
Madoya vs götürmediğin sürece zengin diye düşünmez 😄 Nasıl davet etsen bilemedim şu an 😂 Ama hemen davet etme. Yani bir tanışmışlığınız, hafif samimiyetiniz olsun öyle et 😄 - +1 yıl
Benim bir özelliğim de yıllardır arkadaşmışız gibi samimiyet kurabilmemdir :) frekanslar biraz uyuşsun yeter yani :) bakma tahtalarımın eksik olduğuna , çok artı taraflarım var benim :) odunluk konusunda tahtalarım eksiktir mesela :D
Konya gibi bir yerde deniz manzarası seyrettiririm ona , ben duruyorum çünkü karşısında , mevlam öyle yaratmış çünkü :) tabi , herkes haddini bilecek :D
Kimse kimseye çikin muamelesi yapmayacak , bir deniz manzarası olarak görmeyecekse de bizi , en azından bir göl manzarası bu diyecek çaba gösterecek kızda :D yoksa o ilişkiden bir cacık olmaz. cunku zorla guzellik olmaz. anlatabiliyorum değil mi - +1 yıl
Zorlanmazsın ki sen o zaman 😄 Kız eğer seni severse, deniz manzarası olarak görür zaten. Görmüyorsa sevmiyordur, sevmiyorsa onun için uğraşmaya gerek yoktur. Gayet güzel anlatıyorsun evet 😄
- +1 yıl
Tamam senden bir gaz aldım öyleyse :)
Mesela benim bir hayalim var şimdi tamam mı :D
Bu kızı şimdi ben alacam pc başına , tabi aynı sınıftan olması lazım kızın :D
Beraber allah ne verdiyse :D araştıracaz :D
Ne tür projeler üretecez , veya kişisel blog işte :D hani instada filan ortak hesaplar olur ya onun gibi..
Nasıl ama :D etkilendin sende dimi , hayaller güzel mi - +1 yıl
Güzel hayaller 😄 Ödevlerine yardım etsin diye sevgili bulacaksın bu gidişle 😄
- +1 yıl
Hem konu ödev filaj değil inan :D bildiğin çalışacaz yani öğrenme canavarı olacaz , sektöre hızlı bir giriş yapacaz :D hatta teras kat boşalacak olursa onunla oraya bile yerleşebilirim :D hiç sorun değil yani benim en çok yaşamak istediğim şeylerden birisi :D
Birde bişey diyecem mesela atıyorum öpmek istedim demi :D bunu söylemem mi gerekiyor :D yoksa söylememe kalmadan o mu yapar bunu :D - +1 yıl
O da yapabilir sen de yaparsın 😄 ama ne tepki verir bilmiyorum yani kişiden kişiye değişir 😄
Çoğu kişi artık başkalarına iyilik yaptiginda değil kötülük yaptığında mutlu oluyor. Iyilik yapanlarda karşılığını kötülük olarak alınca bir daha iyilik yapmadan önce epey düşünüyor.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Eskiden 'ağaca yaslanma çürür insana güvenme ölür' diye bir laf vardı şimdi bırak ölene kadar güvenmeyi 5dk güvenemiyorsun ondandır
00 YorumlaÇünkü kendi benliğimizi unuttuk. Hiç bir insan gercek sevgi ve gercek saygı beslemiyor diye insanlara. Hiç kültürlenmiyoruz mesela..
00 YorumlaÇünkü kibirliyiz.
Ve dw tahammülsüz.
Modern zaman insanı böyle.
İnsanin İÇİNDE,
İnsandan KAÇARAK,
İnsana HASRET...00 Yorumla
+1 yılArtık insan yok denecek kadar azaldı
Çevrende gördüklerin insan görüntüsündeki nefsleri hayvanlamış varlıklar10 Yorumla
+1 yılHiç bir insan diğerinin yükünü taşımak zorunda değil.
10 Yorumla
+1 yılArtık bu şehir başkadır herkes beni aldattı gitti kamyonlar kavun taşır brn hep seni düşünürüm
00 YorumlaŞarkı ve filmlere tutunuyorum hep.. insanlara karşı güven kalmadı artık..
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılBir yalana denk gelmesin insan.
Sonra binlerce doğruyu sorgulamak zorunda kalıyorsun.😏00 Yorumla
+1 yılHerkesin içinde bir yalan olabileceği şüphesi olabilir.
00 Yorumla
+1 yılİnsan en başından beri nankördür. Bence tutulmamalı zaten
00 Yorumla
+1 yılTutunmak icin guven , deger , saygı , sevgi vermek gerekir ama bazı insanlar bunu yapamiyor malesef.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan insana derken? Kendimden başka insan göremediğim için..😑😄
00 Yorumla Herkes menfaat peşinde kimse kimseden memnun değil hatta hiç bir şeyden memnun değiliz
00 Yorumla
+1 yılÇünkü insanlarda sanallaşmışlar. İnternet ilişkileri duyguları öldürdü
00 Yorumla
+1 yılKonfor bunu gerektirir.
9 kardeş bir ocakta büyümek istiyorsun galiba... 😂00 Yorumla
+1 yıltutunamayanlar. tutacak yerlerim ağrıyor ondandır belki
00 Yorumla
+1 yılÇünkü insanların gözü açıldı bir şeyler elde edebildikçe.
00 Yorumla
+1 yılNe zaman hayata tutunmaya çalışsak, hep mahrem yerleri geldi elimize.
00 Yorumla
+1 yılçünkü menfaat, yanlış anlama, başkasının kötülüğünü isteme, başarısını kıskanma, yalan dolan arttı.
00 YorumlaÇünkü tutundukça yarı yolda brakiliyorsun bunu gördükçe tutunmak istemiyorsun
00 Yorumla
+1 yılDunya nufusu olmus 7 milyar kim kime tutunabilir bu saaten sonra bolluk cok cunku
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir zaman insan insana tutunamadı. Her şey birer anıdan ibaret. Anıya tutunuruz. Anıları severiz, anılardan nefret ederiz
00 Yorumla Çünkü menfaatler üzerine kurulu bir dünya ya da yataktaki hevesler uğruna sevgili yapılıyor
00 Yorumla
+1 yılHerkesler çok fazla oğuz atay okumuş canısı allam esprimden kendimi vurucam tamam
00 Yorumla
+1 yılBu devirde tutunup birakilacak insan kolay bulundugu icin.
10 Yorumla
+1 yılHayallerime kavusamis biri olarak nasil tutunmami beklersin hayat !
00 Yorumla
+1 yılÇünkü artık en yakınım dediğin bile senin arkandan iş çeviriyo. Herkes çıkarını düşünüyo.
00 YorumlaGüvenilcek insan kaldı mı herkes menfaat peşinde, annem bile böyle.
00 YorumlaCunku insanlar nankör
00 Yorumla
+1 yılÇünkü dünya ve yaşam şartları buna izin vermiyor
00 Yorumla
+1 yılGüven meselesi diyelim
00 Yorumla
+1 yılKıskançlık hasetlik aldı başını gidiyo
00 Yorumla
+1 yılDemirin tuncuna, insanın p*çine kaldığımız için
00 Yorumla
+1 yılİnsan yükü ağır ister istemez yoruyor.
00 Yorumla
+1 yılİnsan insan değil ki artık...
00 YorumlaÇünkü kimse kimseye güvenmiyor.
00 Yorumlaİnsan kotu ve kibirli çünkü.
05 Yorumla
+1 yılİlla bişeye tutunmak mı gerekiyor 😂
00 Yorumla
+1 yılÇünkü kimsenin kimseye tahammülü kalmadı
00 YorumlaDoğru dürüst insan mı var tutunalım
00 Yorumlaçünkü insan çok dayanıksız hemen kırılır
00 YorumlaÇünkü herşey basitlesti ve en önemlisi güven yok.
00 YorumlaHepsinin içlerinde kötülük var.
00 Yorumla"Elini ver" yerine "Elimi al" diyemedigimiz için.
00 YorumlaTutunacak gbi degiller
00 YorumlaKim tutunacak dal bıraktı ki.
00 Yorumla
+1 yılÇünkü herkes menfaatci
00 Yorumla
+1 yılmenfaatler çakıştığı için..
00 YorumlaÇünkü sevgi güven hiçbişey yok
00 Yorumla
+1 yılİnsanlar tutunduğun yerden kırıyor dalını
00 Yorumla
+1 yılInsanlıktan çıkmış herkes.
00 Yorumla
+1 yılinsanlar insanlığını unuttu ondan
00 Yorumla
+1 yılÇünku artik insan insan değil
00 Yorumla
+1 yılAhiret zamani sorgu sual zamani geldiginden.
00 Yorumlaİnsanlık çok ilerledi artık görünmüyor 🤔
00 Yorumla
+1 yılGüven kalmadı ondan :)
00 YorumlaÇünkü biz, bizi bitirdik bu yüzden
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 688 cevap paylaştı.
+1 yılçabuk tüketiyoruz maalesf :)
00 Yorumla - Devamını Gör (22)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne