Mevlana türbesine girerken manevi bir hava hissettiniz mi?

Lisedeyken gitmiştim. Tabelalarda değişik dillerde mevlananın sözleri yazıyordu. Her türbeye yaklaştığımda dua ederdim. Turistleri gördüğümde belki Müslüman olurlar diye mutlu olurdum. Orada pirinç üzerine yapılmış yazıları müzik aletleri ud gördüm. Sazlı müzikle bile zikir yapabiliyorlar diye şaşırdım. Dönen eteklileri görünce hoşlanmadım. Ama Mevlana dünya tatlısı iyi bir insan olmasa bu kadar çok insan gelmezdi dedim. Masum düşüncem mevlanın mesnevisini okuyana kadar sürebildi. O pirinçler üzerine nasıl yazı yazarlar diye araştırdım. Dünyada kalem ucuna bile resim çizenler görünce oranın sadece göz boyayıcı turist çekme amaçlı bir yer olduğunu anladım. Kuran açısından bakınca İslamda ruhban ayrıcalıklı seçkin bir din adamı sınıfı olmadığını da öğrendim. Cengiz han gibi bir barbar katili bile Allah'ın sevdiği kulu gibi gösteren mevlanayı dini çok kötü niyetlerle kullandığını kendi +18 yazılarından da görünce şüphelerim arttı. Tasavvufun İslam dışı mistik hint mecusi budist mitra maniheist zerdüşt inançlarıyla olan ilgisini ve İslam dışı öğretilerinin kaynaklarını öğrendim. İki hurma bir lokma derken saltanat kurduklarını onların devamı otlakçı cemaatlerin tarikatlarında insanları tasavvuf yoluyla sömürdüklerini gördüm. Binlerce yıllık kültürümüzde böyle adamların nasıl gelebildi halk bunları neden düşünmüyor sorgulamıyor okumuyor? Allah korusun ülkemiz zor duruma düşse ilk bu zihniyet düşmanla anlaşır. Örnekleri çok. Iraktaki kesnizani Hindistan Pakistandaki Kadiyaniler İranda kovulan bahailer ve ülkemizdeki fetocular ve diğer tehlikeler. Ümmet Kurandan uzak kaldıkça bölünme hızlanıyor.
Evet samimiyet saf huzur ortamı
Hayır şirk cehalet turizm amaçlı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
+1 yıl
Tek özellikleri sakal sarık cübbe mi?
Güncellemeler
+1 yıl
123
Mevlana türbesine girerken manevi bir hava hissettiniz mi?