Sizce Makina Mühendisliği nasıl bir meslek ?
Yaptığı işten ziyade toplumdaki saygınlığı, sizde bıraktığı intiba açısndan soruyorum...
Yaptığı işten ziyade toplumdaki saygınlığı, sizde bıraktığı intiba açısndan soruyorum...
ben 8 senedir makina sektöründe çaılışıyorum emekçi olarak, ama şunu söleyim muhendislik kitaptan öğrenilmez, bunu muhendis olup bir işe baslayınca cok cok daha iyi anlıcaksınız.. teori eğitiminin proje üstünde etkisi sıfır, kaç tane yeni mezun tanıdıysam bir şey bilmiyolar, stajınızı iyi bir yerde yapın, kendinizi kağıt uzerinde değil proje üzerinde geliştirin, gerisi zamanla olur zaten.. bu hafta yeni bir muhendis basladı adam yeni mezun bişey bilmiyo, artislik olsun diye yanıma geldi bir iki şey sormaya caıstı teknik tabirle, bozduk tabi, en son baktım artıistliği bitmiyo, '' endüktans değerinin penetrasyon üzerindeki etkileri nedir dedim, neyse işim var dedi tüydü enayi..
iyi bozmuşsun ne diyim... Ama her zaman öyle olmuyor... Mesela ben CMM gibi bir cihazla ölçüm almanın ne kadar değerli olduğunu piyasada öğrendim.. Piyasada öğrendiğim bunun gibi birçok şeyi de piyasaya vermeye çalışınca ne diyor bu yaaa? durumu ile karşılaşabiliyorsunuz.
Toplumun ne düşündüğünden ziyade senin severek yapman ve ilerlemen önemli diye düşünüyorum. Makine müh. eskisi kadar değerli değil ama yine gayet saygın bir meslek.
Yıldız makine mezunu bir tanıdığım oto sanayide yedek parça satıcısıydı, sonra bisiklet tamircisinde çalıştı, sonra macdonalds a girdi, şimdi nerde bilmiyorum. Anlatabildim mi :)
Mühendis önemlidir fakat yeni açılan üniversitelerde ilk açılan bölümlerden birisi mühendislik
eskiden rekabet vardı
şimdi 200 e yakın üniversite var
şimdi herkes mühendislik okumaya başladı yani 10 kişiden 5 i mühendislik okuyor desek
tuhaf olmaz
o yüzden kendini & 51 bile geliştirsen genede iş bulursun fakat rakibi baya çok olan bir meslek
o yüzden % 100 geliştirmen sana fayda sağlar diyebilirim :)
işim var fakat ne biliim öyle bir sorayım dedim
hmmm
Çok mühendis arkadaşım var, hepsi de aklı başında insanlar. "beni ne doktorlar ne mühendisler istedi de..." repliğine konu olduğuna göre güzel bir meslek demek ki.
Cevap
4Cevap
Eskiden ülke durumu kötüydü ve halk yoksuldu. Mühendis deyince akan sular dururdu. Ancak şimdi öyle değil hem mühendis sayısı çok hem halkın hali yerinde olunca mühendislik eskisi gibi büyük bir meslek olarak geçmiyor. Bu sadece mühendislik için değil diğer zor meslekler için de geçerli.
makine mühendisliği okuyorum mühendiz olucam , işalla da olurum...gdsgdg
Hiç kimse mesleği ile bir adım önde olamaz dostum benim gözümde önemli olan adam akıllı insan olabilmek okumak demek adam olmak demek değil.
valla babam 30yıldır kımya muhendısı.aynı zamanda patlayıcı üretim müdürü bı saygınlığnı göremedım ben.
diplomalı amele, mühendislik okuyan kafama tüküriyim
valla ortalık bunlardan dolu
normal bir meslek işte artı bir saygınlığı yok
Mühendislere hak ettikleri değer verilmiyor :(
Güzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar