Kaçmak mı daha kolay geliyor yoksa bulunduğumuz yeri güzelleştirmek mi?
"herkes uzaklaşmanın peşinde, kimse ait olduğu yeri güzelleştirmeyi denemiyor.."

#aeternitas
#August8

İnsanlar geçmişinden kaçmayı tercih ederler ama geçmiş geçmiştir ve geçmişten kaçamazlar sadece kurtulduklarını sanarla oysaki bırakıp geçmişlerini kabullenseler. Geleceklerini o zaman yazmaya başlarlar kaçmak sorunu çözseydi keşke ama kaçmak sorunun üstüne sorun eklemekten başka bir işe yaramıyor. Oldugun yerde otur ve düşün ne yaptım ve ne yapacam diye bir düşün ama gerçekten bu soruyu sormalı kendine önce likle kendini tanımlı bu soruyu sormadan önce oldugun yeri güzelleşmesini istiyorsa zaten kaçmaz kaçmıyorsa zaten sormuştur bunu içinden egerki kaçmayı tercih ediyorsa zaten bitmişdir orda yaşamı boyunca kaçmak olur işi kaçtıkça kovalar geçmişi geçmişi geldikçe korkar korktukça kaçar ama insan sormalı kendine neden kaçıyorum neden korkuyorum aslında günde en az bir kez çıkıyor agzımızdan bu kelimeler (neden, niye, niçin, nasıl) bu kelimeler agzımızdan çıkar ama neden çıktıtıgını bilmeden çıkar sadece biraz merak etmeli kendini ben nasıl biriyim neden böyle biriyim insan kendini yargılamalı bu geçmişini kabul etmektir zaten geçmişini bilmeyen gelecegini inşa edemez. Haya bir kompozisyondur giriş gelişime ve sonuç dan oluşur giriş dogarsın gelişme yaşamaktır ve sonuç ölümdür bu hayatın kompozisyonunu yazmak insanın elinde boşda bırakabilirsin sayfalar dolusu da yaza bilirsin ama sonuca geldiginde arkana dönüp baktıgında geride ne yaptıgına geride ne bıraktın çok önemlidir askerde bir söz var anılarınla anılmakmı ananla anılmakmı istersin diye insan arkasında bu ikisinden biri niriyle anılır oda kendi seçimidir herkes ne yaparsa kendine yapar.
Denemem
Rica
Sorunlardan kaçmak basittir ve insanın doğasında olduğu gibi her daim basit olanı tercih eder.
Rutinlerde birçok örneği var bunun.
Şöyle demiş Hz. Ali; "Yaşadığın yeri cennet yapamıyorsan, kaçtığın her yer cehennemdir."
Denerim ve güzelleştiririm çoğu zaman. Baktım güzelleşmiyor, o zaman hepten batırırım.
Rica ederim, yine bekleriz <3
Cevap
24Cevap
Zaten insan erdeminin en önemli unsuru o sorundan kaçmadan hal yoluna gitmek tabi sorun dedim bela değil..
Denemem sorunlardan kaçarım en iyi yöntem bu diğer yol uzun ve uğraşlı hem amacına varamama ihtimalinde yüksek.
Sorunlatı sevmem.. Sorun çıkartmayı Severim Genelde sorun çıkartan olurum.. değer verdiğim biri ise denerim değilse uğraşamam
Balçıkda acıgünek yeşermiyecegi için bazen kaçmak gerekiyor.
sorunlardan degilde yalniz bir yerde yalniz basima seviyorum
Kaç kaç nereye kadar gider ki? Bir zaman sonra yüzleşmek zorunda kalıyorsun.
Güzelleştirmek için çabalarım. Kaçmak istesem gönül razı gelmez.
kaçmak en doğrusu bazen çözüm kalmıyor hem gidenler keyiften gitmıyor.. :/
Eğer hak etmiyorsa güzelleştirmekle uğraşak zaman bile kaybetmem
Genelde çabalasam da bazen çok yoruldum diyip kaçabiliyor insan.
Genelde onu yapıp o sorunla mücadele ederim ve kazanan taraf ben olurum
Kacmak yerine ustune gitmek daha cazip geliyo. rahatliyorum tartismaysa tartisma ne olursa
çözücü yaklaşırım olaya ama bir potansiyel, kapasite, ve ilk tanışma meseleside var.
Insanın içine soğukluk düştü mu gerisi bitti zaten..
Ruh halime göre değişir. Eğer gerçekten değişeceğine inanırsam neden olmasın?
Sorunlarla uğraşmak bıktırıcı bunaltıcı o yüzden kurtulurum ben ya giderim
Ben genelde kaçarım ama o hep brni bulur
bir yere kadar, denelır
Duruma ve ruh halime bağlı
kimse yeri güzelleştirmeyi peşinde
Denemem kaçarım çünkü korkağım jsjsj
Sorunların üzerine gidip çözmeyi tercih ederim.
Uğraşmaya değerse çaba gösteririm.
Bazen ama bosa cabaladigimi anlarsam ugrasmam
Yaşadığım yerin güzelleşecek bir yeri yok ki.
Sorunlarla boğuşa boğuşa bünyem bağışıklık kazandı
mesleğim gereyi çokça yaptığım bişeydir :)
Evet ne güzel bir manzara
Evet öyleyim ana sıkıldım bu durumdan artık
Evet denerim
Denemem. :/
Denedim olmadı
Of bilmiyom
Düşmanımsa uğraşmam
Evet
Denerim
Kesinlikle savaşırım
Bu eylem en güzel i
kesinlikle evettt