Zeki insanların diğer insanlara nazaran daha fazla ukala olduklarını söyleyebilir miyiz? -Hayatınız boyunca hiç bunun örneği ile karşılaştınız mı? #GöktenDüşenAşk#Ukalalık
Çevremde gördüğüm zeki insanları analiz edim. Hepsinde biraz ukalalık var lakin kimileri aşmış bu sınırı, kimileri ise normal ilerliyor ve aklı ile kimseyi ezmeye çalışmıyor rencide etmiyor.
Yurt dışında işler nasıl yürüyor bilmiyorum. Ama, bizim ülkemizde zeki insanlar ikiye ayrılmış durumda. İlk kitle yerinde ve zamanında konuşup hareket eden, yardımsever, iyi niyetli ve naif bir kişiliğe sahip. İkinci kitle ise sahip olduğu zeka ile her fırsatta karşısındaki kişiyi ezme ihtiyacı hissediyor. Yüksek egosu ile kendi kadar zeki olmayan herkesi de hor görüyor.
Zeki biri miyim bilmiyorum ama bazen tanınmadığınız bir ortamda bildiğiniz bazı bilgileri paylaşırken, bilmiş, ukala yaftalarına maruz kalabiliyorsunuz. Bunu size söylemeseler bile bakışlarından hissedebiliyorsunuz. Bilgiye değer verimleyen bir toplumda yaşıyoruz, bu bir gerçek.
Zeki insanlar mütevazi olurlar. Yaptıkları birşeyi olduğundan daha da büyükmüş gibi görmezler. Bununla ilgili Albert Einsteinin bir sözü beni çok şaşırtmıştı. Insanlar benim yaptığım şeyi olduğundan daha büyük gösteriyorlar bu durumdan sıkılmaya başladım manasına yakın bir cümlesini okumuştum. Kafamın doluluğundan net hatırlayamıyorum. Insan beyni kendini büyük görmek ister. Bir ayna karşısında kedi iken kendini kaplan sanır. Zeki insan bu durumun farkında olandır işte
Bu aslından ukalalıktan ziyade bilgiyi paylaşmaktır. Herhangi bir konuda bilgisi olmayan bir kişiyle bilgimi paylaşırım. Onun gözünde bilgiyi paylaşmak ukalalık oluyorsa, bu gereksiz düşünce kendi sorunudur. Zira bilgiyi paylaşarak ona değer katıyorum aslında ama o kadar m. l ki bunu dahi anlamıyor.
Ukalalik aslında çok bilmislikten gelir zeki insan gereksiz insanla içli disli olmaz o gereksiz kişi de onu ukala sanar. Gereksize ışık olmak ister ama bakar ki kendi karanlıginda mahkum olmak istiyor ona sırtını döner. Aksi taktirde zeki adam öğrenmeye ve öğretmeye de açtır paylasimcidir.
Ciddi zeka seviyesi yüksek bir arkadaşım var diğer kişilerin yaptıkları ona çok basit geliyor gayet iyi anlıyorum onu çünkü zekası yüksek olanların hayata bakış açısı farklı oluyor anlayamamak yok onlarda leb demeden leblebi veya gördüğü duyduğu birşeyi seneler sonrasındada her noktasına kadar hatırlamak bunlar en küçük bölümleri
zekasını gösterebilmek için, başkalarınını ezmeye çalışan, ve bunu ukalalığa vuran insanların olduğunu görünce, ister istemez böyle düşünebiliriz. karşısında ki insanı cahil zanneden kişilerin bu özelliğini ukalalığa dönüştürecek şekilde kullanması, elbette ona kötü bir imaj verecektir.
kendini zeki sanan köy kurnazı diye tabir ettiğimiz tiplerde vardır ukalalık.. ama gerçek zeki insanlar dünyada kendilerinden de zeki insan olduğunu bilip buna göre hamle yaptıklarından asla ukala olmazlar..
Zeki insanlar kendini herzaman belli eder zaten. Ortamda en sessiz onlar olur. Boş konuşmazlar. Ukala olabilir ama. Çünkü kendinin dğer insanlardan farklı olduğunu anlarsa, o özgüvenle ukalalık yapabilir.
Zekanla neler yapabildiğini görmek ukalalık getirir mesela doktorlar. Her cerrah ukaladır bunu kendileri de bilir ve kabul ederler. Avukatlar da keza öyle. Daha öğrenciyken 24 saatin 20 sini insanlara hukuk okuyorum demekle geçirirler
Zaman zaman, her durum kendine özgüdür. Karşımdaki hak ederse kibirliyse, zeki olduğunu sanıp, zeka belirtisi olmazsa, tatlı laf sokmalar dışında, sınırı aşarsa, kafasını kırarım onun!!!
Ukalalık halkın doğruyu görmeme biçimi diğer manasıyla kendi doğrularının yanlış oldukları gerçeğini örtpas etmek için halk tarafından uydurulmuş davranış biçimi
Karsindakinin de seni öyle algılaması ile alakalı birşey bu. Sen bir konuda konuşurken konuyu açıklama şeklin karşındakine bu herif ukala ukala konuşuyor hissi de verebilir.
Evet, bu bilimsel olarak kanıtlanmış bir şeydir. Zeki insanlar kesin kararlar verebilirler. Bu yüzden iletişim kurdukları kişi veya kişilere farkında olmasalar bile üstünlük taslar lar.
bazen evet. hani farkındasın biliyorsun sen bir ton kitap okumuşsun makale okumuşsun hatta kitap yazmışsın (tez) kendini geliştiriyorsun karşındaki adamın tek kaynağı facebook a haber atv filan.
Hayır. Aksine. Zeki insanlar çok mütevazı ve sessiz olurlar. Zeki gibi görünen kişiliği oturmamış insanlar ukaladır. Çok zeki tanıdığım insan oldu. Nasıl olduklarını bilirim.
Çoğuna getiriyor fakat getirmesine gerek yok zeki olan zaten ukala olmasına gerek yok bilgiyi biliyorsa ztn doğru olduğunu bilir bunun tersini söyleyenle muhatap olmasına gerek yok
kesinlikle getirir. nadiren zeki bir insanla karşılaşırsınız hatta hayatınızda en fazla 2 kere olabilir bu ve umursamazlık içinde güçlü bir baskınlık olur.
Kişiden kişiye değişir her zeki aynı değildir ama insanları aşağılayan insanlar da egoludur burnu havadadır zeki insanlar öyle şeylerle uğraşmaz sürekli bilgi öğrenir ders çalışırlarr
Ukalalık karakter meselesi. Zeka ise aklın kullanılmasıdır. İkisi birbirine zıttır aslında. Birçok şeyi bildiğini zannedip konuşmak ukalalıktır mesela.
En İyi Cevaplar