#HermioneGranger 🧚🏻♀️

Hakan Günday'ın Daha kitabında Rastin diye bir karakter var. Afganistan'da halkının iyiliği için savaşmış, hapse girmiş, arkadaşlarının bu yolda öldüğüne tanık olmuş biri. Hiçbir şey olmayacağını anlayınca ülkesini terkediyor Türkiye'deki kaçakçılara ait bir depoda günlerce 32 Afganla birlikte kalıyorlar ve o dönemde de o insanların hiçbir şeye değmeyeceğini, arkadaşları ölürken sessiz kaldıkları için herkesten daha suçlu olduklarını farkedip kendi halkından nefret etmeye başlıyor. Kendince intikam almaya filan çalışıyor.
Ben konuyu ikili ilişkiler üzerinden ele almadım ama her türlü geçerliliğini koruyan bir örnek bence. İnsanlar değmeyecek kişiler için büyük fedakarlıklar yapıp sonuç alamayınca doğal olarak nefret etmeye başlıyor.
sevgi tabikide donusur mesela kizi seviyosundur bir zaman sonra kiza ors diyosundur kiz zaten senden cokktan vazgecerrr kiz bisey yapmadigi halde kizlar cabuk kirilir sonra cokk yapiskansan sonra diyelim ayrildiniz kiz hayla seviyodur bir neden dolayi ayrilmistir bilinmez kizin arkasindan gidip arkadaslarina anlatiyosan o erkek serefsizdir ve yani hani sogursun bir saaten sonraa yani boyle sana saygi duymasi bir zamandan sonra baska kiza bakiyosa
aman sallayin erkekleri ya gereksiz varliklar😂
Kesinlikle. Sevgi öfkeye, öfke nefrete, nefret hasrete, hasret özleme ve özlemde tekrar sevgiye dönüşür. Döngü bu şekilde.
Ne de olsa "Birini sevmeyi öğrendiğin zaman, nefret etme riskini de göze almalısın." diye boşuna dememişler.
Cevap
30Cevap
Sevgi ve nefret arasında bence zaten çok ince bir çizgi olduğu için dönüşme olasılığı mevcut.
Sevgiye aynı sevgi ile karşılık beklemek hayal kırıklığına uğratabilir; fakat saygı duyulması beklenebilir sevilenden... Eğer duymazsa, işte o zaman nefrete dönüşür. Hatta kendimden bile nefret ederim ben bunu nasıl sevdim diye...
Sevgi nefrete dönüşür. Dönüşmeden aradaki bağı kopartmak en doğrusu.
Dönüşür ama ikisi bir arada oluyor ben de, şu an hem nefret ettiğim hem de birini ona benzetince bile kötü olup ayakta zor durduğum biri var (3 yıl geçmesine rağmen)
Sevdiğin kişide ters hareket diğerlerindwn gördüğünden daha ağır gelir kabullenemeyincede zamanla nefrete dönüşebilir
Sonuna kadar nefrete dönüşür bende olduğu gibi oy gibi seviyordum ama şimdi elime düşse öldürecek kadar nefret ediyorum ama şöyle ki içinde az da olsa bu sevgi kalıyor ama nefretiniz onu engelliyor
Evet hermoni
Hatta lafı bile var
Dönüşür, hatta bazen öyle karmaşık bir hal alır ki, severken nefret'te edersin.
Sevgi ne kadar büyükse nefret de o kadar büyük olur😊
sevgi nefretin nefrette sevginin zıddıdıır ya herro olur ya da merro olur efendim
En büyük aşklar nefretle başlıyorsa...
Tam tersi de olabilir herhalde...
Sevginin sınırını bilmek lazım. İşte o sınır aşılırsa nefrete döner
Sevgi nefrete dönüşmez , güzel seven biri sevmeyi onunla öğrendiği için küçük bir burukluk yaşar
nefrete donustugu zaman bile bu onu unutmadigin ve hala deger verdigin anlamina gelir
nefret aşka dönüşüyorsa sağlamasıda olur dönüşebilir :)
Sevgi gibi güzel bir duyguyu uğraşa uğraşa dönüştürürler nefret ettirirler kendilerinden.
Hissizliğe dönüşür nefrete dönüşmesi aşkın farklı bir halidir
Eğer sevgine karşılık alamazsan ve sevdiğinin yanında dolaşan bazı sinekler varsa o sevgi artık çığ gibi bir nefret olabilir tabiki
Sevgi karşılık bulunamadığı zaman nefrete dönüşür yoksa karşılıklı ilişkilerde nefrete döneni görmedim
Ben birini deli gibi seviyodum ayrildiq nedense nefret oldu aramizda 😔
beni seven nefret etsin istemezdim tabisi :D :p
Dönüşür mü dönüşmez mi abi
dönüşür. iyi günler
için de yalan dolan varsa dönüşür
Dönüşür evet.
Öyle güzel dönüşür ki...
İnsan psikolojisi işlediği sürece her bok olur
Sevginin son mertebesi nefrettir zaten
Nefret sevgiye sevgi nefrete dönüşür
Aşk nefrete ne yakınsın..
Her şeyin fazlasi,
Zıttına dönüşür...
Sınır ihlali yapılırsa zamanla dönüşebilir
Buna sen karar vereceksin kişiliğin doğrultusunda.
Nefret edecekse hiç sevmesin daha iyi.
Nefrete donusmeden bitirmek lazim
Mümkün olmayan şey mi kaldı...
sevgi nefretle çok iyi bir dosttur
Dönüşür ama çok kötü birşey yaparsa
Dönüşebilir ki bunu çok sık görüyoruz
dönüşür çok oldu bende
Hemde çok kolay dönüşür saniyeliktir
Benimji dönüştü sadakatsiz olduğu için..
Olabilir neden olmasin
Tabikide dönüşür
Maalesef
Neden olmasın
Dönüşür.
Dönüşebilir
dönüşür gayet
Evet
Evet
Dönüşebiliyor evet
Dönüşmez
Evet ama zamanla