Şöyle örnek vereyim; kadınlar tuvaletine girdiğim zaman lavaboda elimi yıkarken falan asla üstümü başımı düzelteyim diye aynaya bakmam, işimi halledip hemen çıkarım. Çünkü ben kendimi çirkin hissettiğim için orada ki diğer kızlar "Şu tipinin nesine bakıyor ki aynada, zaten her halükarda çirkin" vs vs derler diye düşünürüm. Öyle yani, kendimi sevmediğim için bir sürü şey bana yasak, dolayısıyla çekingenim.
Tedavinin kaynağı sensin aynı durumda ben vardım fakat atlattım sevgilim bile olmamıştı belli bir yaşa kadar kilolarimdan utanirdim önce yanlizliga veda etmiştim sonra kilolara falan öyle işte dikkat et kendine
Çekingenliğin bir çok nedeni olabilir. Çirkin hissetmek bunlardan sadece biri. Asıl mesele çok düşünmek ama ne söyleyeceğini ne yapacağını bilememekten kaynaklanıyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayır bence bu çekingenlikten ziyade güvensizlikten oluşan geri durma eylemidir.
Çekingen insanlar kendileriyle ilgili olumsuz fikirler yaratmaya eğilimlidirler aslında daha çok özsaygı düşüklüğü denebilir çocukluk dönemindeki gelişimiyle yetiştiği yakın çevresinin tutumuyla alakalı bir durum
Olabilir kendi güzelliğine güvenen kadın cekingen olmaz bence cünkü kendine de güveniyodur zaten, bir insanın kendini beğenmesi ve cekingenlik arasinda bir bağ olduğuna inaniyorum ben.
Çekingen insanlar önceki zamanlarda darbe yemişlerdir dış görünümleri ile alakalı. Dolayısı ile aynı tepkiyi brkledikleti için bu tür davranışlar sergilerler
En İyi Cevaplar