Aslında sanılanın aksine değil. Gamsızlık başka bencillik başka. Yani şöyle, yardım etmek zorunda olmadığın birine bir konuda yardım etmemek bencillik sayılmaz.
Şimdi ben bunu resima bakarak çözdüm diyebilirim gamsız anne oturuyorve oglunun sarkmasını umursamıyor demekki bu bencillik olmuyor bencil olsaydı amaaan banane derdi geçerdi ne halin varsa yok derdi bencillik umursamazlık bencil insanlar umursarla, üzülürler, derdi tasası vardır ama sadece bencil oldukları için sadece kendilerini düşündükleri içindir adı üstünde bencil gamsızlıksa biraz önceki dediklerimin tam tersi umursamaz takmaz üzülmez yani çok fark var aralarında
Herhalde. Çünkü, problemleri yokmuş gibi yaşarlar genellikle. Sorunları asla onların hayata bağlılıklarını engellemez. Sanki hep kazanan ve kodaman patronlar gibi takılırlar ki, asıl bencillik burada. İçlerinde en ufak bir dünya ve ahiret korkusu yoktur. Bugün buldum yerim, yarına Allah kerim 😅 felsefesi ile yaşar ve ölürler. Helal ama. :D
Gamsızlık ve bencillik apayrı şeylerdir.. bencil insan gamsız olamaz çünkü her türlü şeyden kendi yararına bişeyler çıkarmak için çabalar.. o yüzden ikisi birbirinden farklı şeyler.. gamsız insan çabalamaz birisi kominist birisi idealist bir duygudur aslında..
ben oyleymis herkez oyle diyor pehh nalim ben kimseye bagli kalamam kucuklukten beri ac kalsam bile kimseye yalvarmam cok mu gururluyum ne aman banane ben yalnizligi seviyorum ve herseyi tek basima kendim hallederim kimseye ihtiyac duymam pekk😜😜😛🖕😎
gamsizim diye kimseye bencil olmuyorum saygi duyarim tabi ama herkes hakketigini benden alir bu bencillik oluyosa kusura bakmasin herkezin yoluna hadeee hadee 😜😜😜
Karikatür komik degil, aksine rezalet. Buna gülen insanda rezalet. Umarim böyle insanlarin cocugu olmaz. Haberlerde her gün böyle seyler görüyoruz, kac tane cocuk bu sekilde hayatini kaybetti, böyle insanlar anne baba olmasin! Ben yigenimi balkonu gectim, yalniz basina cama bile yaklastirmiyorum ömür boyu vicdan azabi cekmemek icin, insanlar nasil bu kadar genis ve düsüncesiz olup anne/baba olma haklarina sahip oluyor..
Gamsız olan insanlar zeki insanlardır. İşlerin bir kaç adım sonrasını hemen tahmin edebilir ve karşıdaki kişiyi iyi analiz eder blöf yapıyorsa anlar yapmıyorsa bir sonraki adımdaki yaşanacak olan olayda rolünü kafasında çizmiştir sadece olayların gerçekleşmesini bekler. Gamsızları hafife almayın derim.
Gamsız olan insanlar arasında bencil olanlar vardır elbet ama hepsine bencil demek haksızlık olur. Yalnız anneannem hep gamsızlar uzun boylu olur derdi. Etrafımda bunun aksini görmedim. Ama kısa boylu gamsız insan da vardır belki. 😅
uzun yaşayacak insandır. hayatın kısalmasının en büyük etmeni sinir, strestir bu ruh haliyle de bunlardan eksik kalacağına göre torunlarını rahatlıkla büyütecek insandır.
Bence takmama değilde hayat bunu onlara öğretmiş. Bu şekilde ayakta kalmayı başarabilmişler gibi düşünüyorum. Bu denli gamsız insanların hayat hikayeleri genelde çok üzücüdür...
En İyi Cevaplar