Journal of Alzheimer's Disease dergisinde yayınlanan bir araştırma bu konu hakkında ufak da olsa mesajlar içeriyor. Aslında araştırma Alzheimer rahatsızlığının altında yatan nedenleri ve cinsiyetlere göre etkisini araştırıyor. Araştırmaya göre genel anlamda kadın beyninin erkek beyninden daha aktif olduğunu söylenebilir, ancak konu görsel yetenek ve koordinasyon olduğunda erkek beyninin daha güçlü bir potansiyele sahip olduğu ve standartlara bakıldığında bu alanda daha başarılı olduğunu söylemek mümkün.
Kadın beyni mi, erkek beyni mi? Hangi cinsin beyni daha üstün sizce?
Ustunluk diye bir sey yok farklilik var. Kadin ve erkek evrimsel gelisim sureclerinde farkli roller ustlendikleri icin dolayisiyla beyinleri de farkli sekilde gelismistir. Misal erkekler genelde avcilikla ilgilenirken kadinlarin genelde toplayici rolu ustlenmesi kadinlarin sosyal iliskilerde daha yetenekli erkelerinse stratejik konularda daga yetenekli olmasina sebep olmustur. Bu da beyin yapisina etkilemistir. Tabi bunlar sadece genellemelerdir. Aksi durumlar soz konusu olabilir oluyor da
Kadinlarin daha ayrıntılı dusunmesinin sebebi de sosyal rollerinin fazla olmasindan dolayidir.(toplayicilik baska toplayicilarla iletisim kurup bilgi alisverisi saglamayi gerektirir cunku) Bir kadin bir olaya birden fazla anlam. yuklerken erkek. Tek bir. Olasiliga yonelebilir. bu durum bazi alanlarda avantajli bazi alanlarda dezavantajlidir. Bunun uzerine bir ustunluk algisi yaratmaya calismak ancak bilgisiz bir kafanin ürünü olabilir.
Biilimsel olarak ele alınması gereken karşılaştırma.. Biyolojik olarak kadın ve erkek vücudu farklıdır zaten. Beyin, mide, akciğer, böbrek vs farklı farklı çalışabilir. nitekim hormonal olarak bu farklılıklar da görülmektedir. Bütün bunlara rağmen halen olayı sadece kadın erkek ayrımcılığı olarak anlamaya devam eden bir güruh var. Ne diyeyim dervişin fikri neyse, zikri de o'dur. :D
Erkek beyni dana büyük ve daha fazla nöron barındırır. Kadın beyninin duygu ve içgüdü kısmı çok fazla mantık kısmı gelişmemiş pek utanmadan kadınlar pratik falan diyorlar hayır ortada veride yok kadınlar kendi sorunlarını bile çözemez.
Hadis var, kadın beyni kıttır diye. Kadınlar detaycıdır fakat detay değil bize sonuç gerekir. Bu yüzden tarihte yer edinen erkek sayısına oranla kadın sayısı ufacıktır. Bu yüzden erkek
Beyin üstünlüğü diye bir oylama hayvan ve insan arasında yapilir. sadece. . Eğitimin ve o beynini ne kadar aktif kullanabildiğin önemli. Nice okumamis insanlar var eğer okumuş eğitim ve bilimle. bezenmiş olsaydi şu an bir einstein lar hala olabilirdi..
Cınsıyetle ılgısı yok ama ıstatıstıge bakarsak kadın detaylı dusunur denır onemlı olan sonuclandırmaktır dunyada bilim teknoloji matematık sanat sağlık sanat neye bakarsan sonuca ulasan erkekler uzak ara cogunluktadır sayısal gerceklılıkle bıle ıspatlanır bu nettir onemlı olan bence kadın erkek ayırmak degıl mantıklı sonuclara ulasıp mutlu olmaktır
Aslında iki beyin eşit düzeyde. Erkek işi çekip çevirme konusunda liderlik ve yöneticilik konusunda kadından üstündür. Kadın ise bir işi başarılı yapabilme, el yetenekleri ve tavsiyeleri konusunda erkekten üstündür. Bu durum ikisini eşitler
Erkek beyni çözüm odaklı düşünüğü için daha çok beğenirim. Beynin cinsiyeti normal cinsiyetten bağımsız, bir belgeselde öyle duymuştum. O yüzden sanırım tercihim erkek beynine sahip bir kadın olurdu
Üstünlük çok fazla yok fakat kadın erkekten daha ayrıntılı detay birçok şeyi aynı anda tasarlayabilir erkek sadece bir çekmece üzerinde çalışır kadının birsürü açık çekmecesi vardır diye düşünüyorum
Kadın karmaşa ve detay da boğulurken erkek sonucu düşünüp çözer. Ama hemcinsime geçmişte erkeklere hizmetçi muamelesi yapılmasaydı çoğu bilim insani kadın olurdu. Bu sebeple kadın cevabim
Hangi kadın ve hangi erkek diye karşılaştırılmalı bence beyin üstünlüğün o insana ait bilginin toplamının insana etkisine ben zeka diyorum bu karşılaştırılmamalı
Beyin kadın ve erkek beyin diye ayrılmaz. Erkek ve dişi beyin diye ayrılır. Yorum yapıcak olursak erkek beyni sistematik dişi beyin empatik - duygusal -mantıklıdır.
Bana psikologum demişti. Sen erkek beynine sahipsin. Olay ve entrikalardan anlamayan. Ama dedi hep kadınlar kazanır. O yüzden bir kadın sana entrikasini istediği gibi işleyebilir.
Aslında kadınlar daha zeki fakat iş son kararı vermeye geldiğinde genellikle yanlış kararı verdiklerini görüyorum. İş yürütmede kadın, iş bitiricilikte erkek beyni diyorum.
"Kadının fendi erkeği yendi" diye efsane 1 atasözü mevcut...
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
yapılan icatların en çok hangi cinsten çıktığını araştırmak, bu soruya cevap olur zaten. mesela en basitinden, etrafınızda kaç tane bilime, felsefeye ilgi duyan kadın var? genel olarak terk dertleri dedikodu, makyaj ve diziler.
Bence bunun kadınların tarihteki rolüyle çok alakası var. Genelde okuma yazma bile bilmezlerdi. Kadinlar okula gitmezdi bilirsiniz. Erkeğin eğitim alması için daha çok teşvik varken, kadın çoğu zaman ev hanımı falan olurdu anca. Şimdi değişmeye başladık ve her geçen gün yeni yeni icatlar ve bilimsel gelişmeler duyuyorum kadınlardan.
Ben de duyuyorum, gurur duyuyorum, kadınlarımızın başarsı bizim başarımızdır, her başarılı erkeğin arkasındaki güçlü bir kadın vardır bu durumu her zaman belirtiyorum.
Erkekler düşünür kadınlar süzgeçten geçirir, yani fark ortada. :D
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Alana göre değişir ama kadınların geneli erkeklerin bazıları zekidir kadınların çevirdiği ihtirasları erkekler çeviremez mesele erkekler tek düzey düşünür kadınlar çoklu😉😉
En İyi Cevaplar