@вshєldσn teşekkürler
Kadın beynimi erkek beynimi daha üstündür?
@вshєldσn teşekkürler

Asla yanlış algılamayın! Sadece pratik, hızlı karar verme, duygusal zeka, yorumlama, yanıtlama, öğrenme, hafıza bu tip konularda bir üstünlük varmıdır?
1️⃣ Ortalama IQ’da fark var mı?
Hayır, ortalama fark yok.
Dünya genelinde yapılan geniş ölçekli araştırmalar (örneğin Lynn & Irwing, 2004; Nisbett et al., 2012) erkekler ve kadınların ortalama IQ’sunun neredeyse eşit olduğunu göstermiştir.
Yani ortalama puan olarak iki cinsiyet neredeyse aynı seviyede.
⚖️ 2️⃣ Fark nerede ortaya çıkıyor?
Ortalama aynı olsa da, dağılım farklı:
Erkeklerde varyans (dağılım) daha geniş.
Yani erkekler arasında çok yüksek IQ’lular da çok düşük IQ’lular da kadınlara oranla daha fazla.
Kadınlarda ise IQ puanları daha dengeli ve ortalamaya yakın.
Bu şu demek:
“En zeki” ve “en az zeki” gruplarda erkek oranı biraz daha yüksek.
Ama genel ortalamada kimse kimseden üstün değil.
🔍 3️⃣ Alan bazlı farklılıklar
IQ tek bir şey değil; farklı türlerde zekâları ölçüyor.
Kadınlar genelde: Sözel beceriler, duygusal zeka, bellek testlerinde daha başarılı.
Erkekler genelde: Uzamsal (spatial), görsel-mekânsal düşünme ve 3B mantık testlerinde biraz önde.
Ama bu farklar küçüktür ve son 20 yılda ciddi biçimde azalmıştır (özellikle eğitim fırsatları eşitlenince).
🧮 4️⃣ Sonuç olarak
Ortalama IQ: Eşit
Dağılım: Erkeklerde biraz daha uçlar fazla
Alan bazında üstünlük: Kadınlar sözelde, erkekler mekânsalda biraz avantajlı
güzel bir kopyala yapıştır olmuş hihihihih
evet çnkü kafadan cevap bilimsel olmazdı veri lazımdı veride bu şekilde.
ben kendi fikirlerinizi merak ediyordum
yukardaki bilimsel çalışmayla aynı düşnyorum lakin erkekler stresaltında ve zor şartlarda durumu daha iyi yönetir bu yüzden bence bir adım öndeyiz.
tabi ki bizler bir elimiz yağda diğer elimiz sırtımızda geziyoruz
nerde gezdiğin beni ilgilendirmiyor tehlike altındayken panikliyorsunuz bizde o daha kontrollü
cümleyi bile tam algılayamıyorunuz neyse bu yorumlaşma burada biter zira hem kopyala yapıştır hem de yazdıklarımı anlayamacaksanız stop lütfen
zira gezdiğim yer demiyorum bir elimiz yağda bir elimiz balda cümlesini elimizin biri sırtımızda gezmiyoruz dedim üff bir de açıklama yapmak zoruna kalıyorum
geri ze ka birşeysin adetin bitince gel yaz
Kadınlarda yaklaşık 1130 cm3 ve erkeklerde 1260 cm3 boyutundadır, ancak önemli bireysel varyasyonlar vardır. Erkek beyinleri kadın beyinlerinden yaklaşık %10 daha büyüktür ve bir kadından %11-12 daha ağırdır. Erkek kafaları da kadınlardan yaklaşık %2 daha büyüktür...
ama bu demek değildir ki bu cins bundan daha üstün becerilere sahiptir!!!
Kendişni geliştirme, Kültürel yetenek ve zekayı diri tutmak faydalı olacak özelliklerdir
Bu canım şeyleri karşılaştıracağına git insanlığın başlangıcını araştır. 2 gündür bir tuhaf oldum. Akıl başta gerek derin düşünme yeteneği herkeste yok.
zavallı birey hihihihihi
Kişiye göre değişir
Beyinden beyine üstünlük gibi bir genelleme yapılamaz çünkü yetenekler bireyden bireye değişir. Kadınlar genelde duygusal zeka, empati ve çoklu görev becerilerinde öne çıkarken, erkekler uzamsal algı ve çözüm odaklılıkta daha etkili olabiliyor. Ama bu genellemeler herkes için geçerli değil. Beyinlerin yapısal farklılıkları olsa da deneyim ve çevre, her şeyden daha belirleyicidir. 🧠💡
Cevap
8Cevap
Üstünlük istiyorsan bilim insanları sayısına bak aklınca bizi horgormeye çalışma 😂😂
bakınız bir hor görme var mı? yok o halde neden bu alınganlık?
Bakınız cevap orada
demegojiye gerek yok okuma özürlüsünüz büyük ihtimal neyse
Asla yanlış algılamayın! Sadece pratik, hızlı karar verme, duygusal zeka, yorumlama, yanıtlama, öğrenme, hafıza bu tip konularda bir üstünlük var mıdır?
Özürlü birine mi soruyorsun bunu 😂😂 bu duruma göre sende pratik zeka, yorumlama, öğrenme, hafıza gibi şeyler yok 😉
dedi ve gitti masterchef özentisi olan zavallı birey
erkekler üstten geçiştirerek düşünürler ama kadınlar en ince ayrıntısına kadar düşünüyorlar
Erkeklerin mantıksal zekası daha üstün, Kadınların ise duygusal zekası
olgunluğa göre değişiyor bu, bacım.
üstünlük değişir
Erkek beyni üstün diye düşünüyorum
açıklaması?
hmm iddialı bir cevap
Marilyn Vos Savant IQ'su 228 ölçüldü. Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi
polemiğe girmiyorum sorumu sordum kenara çekildim yorumunuza saygı dıuymalıyım
güle güle
Balık beyni üstündür bdhdhdh
sendeki beyni kuşlara taksalar ne olur acaba?
Şimdi bu soruya cevap verirdim ama vermem veremem verirsem İbrahim Tatlısesim jxjxjxjx
farkın yok zaten
Aman be sende jdjxjx
oooo rumuzumu kullandın bak daha çok itici oldun hihihihi
Çok kullanışlı ne yapim 😜🙈
Kullanmayı bilen üstündür.
Kadın beyni
değişir
Erkek erkek üstündür
Sence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?