Biliyormusun benimde çevremde öyle insanlar var.
Bak benim babam ben 12-13 yaşlarında iken bana namaz kılmam konusunda zorluyordu ben o zmanlar bazen kılıp bazen kılmıyordum, kılmadığım zamanlarda ise televizyon, bilgisayar yasaklar ilerisi bir durumda tavır takınırdı. Bunu ben anneme anlatıyordum annem ikimizde de hata olduğunu söylüyoru neyse özet geçiyim onunda kendi açısından haklı yanları var benimde.
ALLAH çocuklarınıza islamı öğretin demiş aksi takdirde sizlerde çocuklarınızdan, evlatlarınızdan sorumlu tutulursunuz demiştir kabul ediyorum tamam. Fakat bazı insanlar bilmiyorum ama namaz kıl oruç tut demeyi ısrarla sürdürü ve bu durum karşı tarafı bir süre sonra soğutur. Özellikle yasaklanan şeyler her zamn cazip gelmişdir hepimize.. Her ne kadar kılmıyor olsam bile bunu daha güzel bir biçimde yapabilir mesela ilk başta ödüllerile başlanabilir teşvik amaçlı sonra güzel hikayelerle bu dinin temeli olan şey iyice güçlendirilir ve yerine oturtulur. Ben şu an babamla 2.5 yıldır konuşmuyorum ve çok çok çok yakın bir zamanda kendi hayatımı kazanmaya gidicem gurbete inşallah. Şimdi kıldığım zamanlar oluyor kılmadığım zamanlar oluyor ama hiçbir zaman bırakmadım. Ufak bir duanında ibadet olduğunu biliyorum ve aklıma geldikçe her zaman ediyorum.
Annem her zaman der bak oğlum ben namaz kılmaya geç başladım ama şimdi keşke zamanında başlasaydım diyorum demiştir, yaşlı insanların yaptığı ibadet bir mum kadar aydınlatırken gençlerin yaptığı ibadet bir lüküs gibi aydınlatır der. Çünkü gençsin nefsin fazla sen herşeyi bir kenara bırakıp ALLAH'a yöneliyorsun der. Gerçekden bu işler zorlamayla olmuyor, zorlanınca dahada soğutuyorlar insanı.
Bak ben baba tarafımla hiç görüşmüyorum çünkü işlerine nasıl geliyorsa öyle hareket eden insanlar babamın yapmadığını ama ben bir gün yapıcam ona,Birgün yemeye çıkarıp annemi baamı kardeşimi baba bak dinde böyle böyle insanların dargın küs kalması haramdır ver elini öpüyim dicem istemesemde dicem.
Öyle insanlara bu benim kararım, ya da bazen kılıp bazen kılıyorsan bunu onlara yavaş yavaş kılmaya başladığını sözle ifade et kırmadan.
Çok çok uzun yazdım ama bu bazı kişilere örnek olsun dinde katiyen zorlama yoktur, kötüler hem bu dünyada hemde öbür dünyada cezalarını çekicek, kötülerde hem bu dünyada hem öbür dünyada mükafatlarını görücekler buna canı gönülden inanıyorum...21 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBir abim var gerçekten sonuna kadar Allah dostu olduğuna inanıyorum öncelikle müslüman mısın sorusuna ? Çoğumuzun verdiği cevaplar vardır.Onun vasıtası ile buna İnşallah demeyi öğrendim.Daha sonra aşk hayatın nasıl diye sorduğu zaman ise Allah aşkını bahsettiği haliyle anlaşılabiliyor değil mi?
Namaz ibadetdir. Müslümanlığın gereğidir.Beş vakit namaz kılmıyorum,eksikliğinin farkındayım,Allah affetsin diyorum sadece yeri geldiği zaman.Ama sonuçta arkadaşın seni namaza gittiği zaman seni çağırıyor ise hem kendi görevini yapıyor. Çünkü sana karşı sorumlu.Yolda giderken otobüste yanımızda oturan insana kadar sorumluyuz aslında. Ama bunu insanlara güzel bir şekilde anlatmak lazım onları zorlamak ya da baskı her zaman yanlışa iter insanları uzaklaştırır.
Aile bu konuda gerçekten çok önemlidir erkek ya da kız çocuğu olması pek önemsemez.
Müslümanlıkta hoş görü önemlidir gayrimüslimlere özellikle dayatma yaparak dinimizi onlara sevdiremeyiz öncelikle.Ama yanımızda ki çevremizdeki müslüman kardeşlerimize dostlarımaza karşı sorumluyuz.
Ama inanın ki onları yargılamak eleştirmek küçük görmek ise bizim yaptığımız ibadetleri sevapları komple hiçe saymaktır.İşte insanlar o anda kendi nefislerini terbiye edemiyorlar ve gıybet yapıyorlar.Günahtır yapılmaması lazım ama çoğu insan bunu gün içerisinde defalarca tekrarlayabiliyor.Tövbe edip bunları yapmamak lazım.
Bana da çevremde namaz kılıp kılmadığımı soranlar olmuştu cemaat ortamında.Ama insanların kafasında ki bu düşünce hiç bir zaman değişmiyor.Namaz kılmıyorsan anlamayazsın deyip kestirip atarlar.Ramazanda zaman buldukça abilerle oturur konuşuruz. Bir şeyler öğrenir nefsimizi terbiye ederiz.
Önemli olan insanların kalbini karartmamasıdır.
Düşüncelerimi az çok paylaştım beni yanlış anlayanlarda olabilecektir.Herkes hakkını helal etsin inşallah. Kalbini temiz tutman dileğiyle21 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim annem asla bu konuda baski yapmadi bana , ama bazen icinden gelen bir imanla "Kizim Kuran da namaz ile ilgili 86 ayet bulunuyor, Rabbin bile kitabinda sana namazi bu derece anlatmisken namazin üstüne bu kadar durmusken sen nasil yok sayarsin derdi ve eklerdi 'cennet icin iman icin ille de namaz ille de namaz' ..!" Bilmeme ragmen Namazin dinimizde ki önemini haftalarca uzun uzun arastirdim, Namazimizi kilmadan Müslümanim demek bana hakaretmis gibi geliyor artik. Namaz dinin diregidir demis Peygamber efendimiz (s.a.v.) Namaz Allaha inancini gösterir dinini kuvvetlendirir. Anlatilmayip Yasanabilen tek sey varsa o da Namaz. Yoga halt etmis yaninda huzur Namazda. Rabbim gönlüne Namaz askini yerlestirsin insallah. onun bunun icin degil ama Rabbin icin kil kilacaksan Aldigin nefesi verip veremeyecegin O'nun sana yazdigi kadere bagli unutma.
21 Yorumla
Kabirde imandan sonra sorulacak ilk sual NAMAZ'dır. Yüce Allah ayetlerinin genelinde namazdan söz etmiştir.
Şöyle bir söz vardır.. Namaz kılmayan kafir olmaz ama unutmayın ki kafirler de namaz kılmaz. Bu anlayana gerçekten özel bir söz.
Onların namaz kıl demesini, senin kabirde azap çekmeni istemedikleri için ve ölümünde ne zaman gelecegini bilemediğimiz için bir an önce namaz kılmanı istiyorlar.
Bence bu açıdan bakmalısın o düşünceye. Yani şunu unutma ki, seni sevmeyen insan senin harama bulaşmanı ister.
Örnegin çok kişi gördüm, alkol için ya bir şey olmaz 1 kadehten diyebiliyorlar. İşte bu kişiler senin azap çekmeni önemsemeyen kişilerdir. O yüzden sana namaz kıl deniliyorsa bunu baskı olarak algılamamalısın..33 Yorumla- +1 yıl
+1
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
Onlara ; Allahı Allah olduğu için sevdiğini , güvendiğini , inandığını ve yürekten taptığını ve bunun da görsellere saysallara rutinlere vurulamayacak derecede üsstün bir duygu olarak ruhunda yer aldığını , bütün ibadet ve dualarını içinden ettiğini ve ona inandığının da bir ölçüsünü hiç bir faniye isbat ile yükümlü olmadığını , asıl şekil ve sayı ile ritueller gösterme ve isbat yolu ile sırf kendini meclise kabul ettirmek veya rahat etmek için inançlı görünmenin ağır günahlardan olduğunu , yani bu dünya ile ilgili hiç bri alıp vermenin ibadette bulunmaması gerektiğini ve bunun da Allah tarafından kuranda apaçık belirtildiğini ,kalbi ile kendisine dönenin çok büyük mükafatlara ama şeklen ya da sayılarla iman edeni de gazabın en büyüklerinin beklediğini bildirdiğini söyle. İman bir de sorulan cevap verilen konulardan , araya rahip benzeri ölçenlerin girmesinin yasak olmasından dolayı olamaz. Kaç tane namaz kıldın ya da neden kılmıyorsun ya da benzeri sorularla insan sıkıştırmak , rahip benzeri bir ara zümreye izin demektir ki , islamda aracı yoktur ve kalbindeki imanın ölçeği yanlız allahın elindedir.
Yeterince , dinden habersiz olmadığına kani olur ve didiklemeyi bırakırlar , utanmaları varsa...13 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim, senin dinleyeceğin ve takip edeceğin en kesin sözler ; kuran'dadır. Gerisi fani yorumudur, iyidir kötüdür demiyorum ama , eksik ya da fazladır. Bu açıdan , sen asıl olan kaynağa yönel , oku , incele , kendi vicdanın ve ruhunla tart ve kendince anla , isteneni bul ve yap. Dikte edilenlere aldırma zira " katmadan söyleneyen " "bunu yaparsan daha inanmış olursun" demeyeni bulman çok zor.
Eğer Müslümansak ve Allah'a inanıyorsak hepimiz Allah'ı seviyoruz deriz. Peki neden Allah'ı sevdiğimiz halde Allah'ın emirlerini uymuyoruz. Allah beni seviyorsanız bana itaat edin. Yani zikredin diyor. Biz seviyoruz ama itaat etmiyoruz. Allah her ikisini de bizden istiyor. Biz nerde yanlış yapıyoruz o zaman. Peygamber(sav) Kureyşlileri(Müşrikleri) tevhide çağırırken “Size şu dağın arkasında düşman askerleri var desem bana inanır mısınız?” dedi. Onlar hep bir ağızdan “Evet, çünkü senin her sözün doğrudur” dediler. Peygamber(sav) “O zaman sizi tek ve bir olan Allah’a inanmaya davet ediyorum gelin bana tabi olun” dediğinde, “Sen atalarımızın dinini yalanlıyor musun” diyerek inkâr ederler. Madem ki, Peygamber (sav) efendimizin doğruluğunu kabul ediyorlar. Bu zamana kadar hiç yalan söylemediğini kabul ediyorlar. Peki neden inkar ettiler. ;) Bu hayatta doğru yolu bulmak için Allah'ı sevmen gerekiyor ve namazlarını kılman gerekiyor. Başka türlü; namazlarını kılmadan, Allah'ı sevmeden bu dünyadan doğru yolu bulmaya çalıştığını zannedersin ve hayatını ona göre bitirsin. Ölümün yanlış yolda olur.
10 Yorumla
+1 yılNAMAZ dinin direği olduğu için bunun ehemmiyetini bilen akrabalrın senin iyiliğini
istiyor sende anlıyorsun bunu ama zorla olabilcek birşey değil heleki belli bir yaşa gelmiş ve hala namaz bilincini alışkanlığını ,gerekliliğini otumamışsa bu alışkanlığı kazanmak zor senin açından
onlar deni hayatında oldukları sürece uyarıcaklardır böyle bir ibadeti yapmamaış olmana göz yumamazlar ,senin içinden namaz kılmak gelmiyorsa şuanlık yapacağın şey DUA olmalı
allaha namaz aşkının şevkinin kalbne yerleşmesi için dua edebilirsin :))32 Yorumla- +1 yıl
hayırlısı tabiki :) herzaman için
evet haklısın , kuranı kerimi okumaktan başlayabilirsin yolun açıkolsun:)
Aile & Toplum konusunda 538 cevap paylaştı. Bence namaz kılmaya başlayarak bu sorunu çözebilirsin. Kılmak gelmiyorsa bile içinden kendini zorlamaya çalış. Bir gün kıl, bir gün kılma; sonra iki gün kıl, bir gün kılma... Bir şekilde kendini alıştır. Dinde zorlamak yoktur demek, "Kızım namaz kılmak istemiyor, o zaman kılmasın" demek değil. Bir anda baskıyla yüklenmek yerine çocuklarınızı alıştıra alıştıra, zaman tanıyarak küçüklükten yetiştirin demek isteniyor aslında. Namaz kılmak dinimizce FARZdır. Bu da demek ki müslümanım diyen namaz kılmalı. Bunlar yazarak anlatılabilecek şeyler değil ama varsa dini bilgi sahibi bir arkadaşın o seni daha iyi bilgilendirebilir. En azından arkadaşın olduğu için sen de karşısında rahat olabilirsin... İnşallah namazı hakkıyla kılanlardan olursun, hepimiz inşallah...
40 Yorumla
+1 yıltamam dinini yaşamanı istemiş seni ellerinde olmadan namaz kılmaya zorlamıslar bu yanlış bir hareket elbette. Fakat sen Dinden soğuduğunu söylemişsin bunu yanlış buluyorum soğumanı gerektirecek hiç birşey yok . Onlar baskı yaptıysa bu onların suçu Islam'ın değil. Öyle yapanlar kusurlu fakat Islam değil.
14 Yorumla- +1 yıl
böyle düşünceler çok yanlış tabiiki. zaten bizim toplumda birşeyin güzelliklerini anlatmazlar da baskı yaparlar. herkes kendinden sorumlu keşke anlasalar : )
- +1 yıl
kötü bir şey söylemişim gibi eksi vermeye gerek yoktu. eyvallah yine de.
zorlama ile gösterilen iman, gerçek iman değil,
zorlama ile kılınan namaz, namaz değildir.
diğer ibadetler de böyle.
akrabaların senin iyiliğini düşünüyor fakat bunu yanlış yolla ifade ediyorlar.
dinden soğumaman gerek aslında, bu olay üzerine dinde zorlamanın olmadığını daha iyi idrak etmiş olman ve dine daha çok bağlanmak lazım aslında.
özetle, her kul Rab karşısına yalnız şekilde çıkacak, yanında o zorlayan akrabaların bile olmayacak. namaza ve diğer ibadetlere önem vermeni tavsiye ederim. onların zorlamasıyla değil, kalbinden gelerek ;)12 Yorumla- +1 yıl
Oruc falan tutarim, camiye giderim.arada da olsa kiliyorum namaz tabii her ne kadar yetmese de.ama iste burada akrabalarimin dili devreye giriyor.ben kotu gozle bakmiyorum, onlarda kotu degiller ama bir akrabam beni bir ara o kadar kendinden soguttu ki..birde fem dershanesi tabi.ordaki tavirlardan sonra dinimi kendi icimde yasamaya basladim.
Zorla yapılan ibadet sevap olmaz. İbadet ruh işidir, gönül işidir. Namaz kılmak elbette gerekli ama kalpten yapmayacaksan hiç yapma bu Allah'a saygısızlık olur. Ayrıca namaz kılmıyorsun diye günahkar olmuyorsun. Küçücük bir dua bile Allah için ona inandığının göstergesidir. Allah kullarını sever. Yeter ki kalbinde iyilik olsun.
29 Yorumla- +1 yıl
Disloyal e katılıyorum. İslamın Farzları bizim borcumuzdur. Sen nasıl bankadan kredi çekiyor sonunda paşa paşa ödüyorsan, bizede bu yaşamımızı rabbim verdiğine göre, bu dünyada ödemediğimizde diğer tarafta paşa paşa ödicez..
- +1 yıl
Merak ediyorum da Peygamber Efendimiz (sav) önce ki peygamberler namaz kılmış mı ya da farzmıydı ? peki bu durumda İslamiyet daha sonra ki zamanda gelmiş bütünleyici olarak bir gece de farz kılınmıştır .O zaman İslamiyetten öncekilerle ve sonrakiler arasında fark yok mu? Rabbimin adaletinde şühpe etmeyiz ki asla ama sizce bu adaletsizlik midir?
dinde zorlama yoktur...biraz çağdaş islam gerekliliğinden söylenmiş bir laf.. yani birazda felsefik ..dinde zorlama yok ama ayağını denk al ..doğrusu bu .. aslında zorlamanın esası cocuklarınızı erkekse 9 kız ise 11 yaşındayken namaza yönlendirilmesi ...gerekirse döverek..cünkü eğer gerçek bir müslüman diğer tarafta anne ve baba olup cocuğuna islam ve namazın gerekliliklerini göstermediği icin sorguya cekilecek kisiler olucak 15 yasında sonra farz eğer buluğ çağı gecikmesi durumu esasında...yani en geç 15 inden sonra kılınmaya baslanması gerekir namaz hayatı...
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılya akrabaların neden burnunu sokuyor?istersen kılarsın istemessen kılmazsın.aynı kafadanız banada birisi baskı yapınca içimde istek olsada ne biliyim namazz kılasım gelmiyor.aynı şekilde annem bile dese terslerim ya herkes istediğini yapsın kardeşim.her koyun kendi bacağından asılır sonuçta.bn senin yerinde olsam onların azına s..çardım..yani konuşulacak konu yokta senin namazınmı kalmış?bn ne namaz kılanları görüyorum g..ötü başı ayrı oynuyor elin adamlarıyla yatıp kalkıyor fahişleik yapıyor p.rno izliyorlar daha ne diyim bak gene sinirlendim ya.herkes namaz kılcak diye bişe yok. o bir kere senin içinden gelmeli senin içinde yoksa kılsanda fayda etmez yani.severek yapmalısın bir işi.birdaha konuyu açarlarsa benim hayatım karışmayın de.lafı sokuver bir zahmet
00 Yorumla'Dinde zorlama yoktur' demek islamiyeti kabul edip etmemekte ozgursun demek. Kabul etmiyorsan ne ala takil kafana gore, ha ama kabul ediyorsan gereklerini yapmalisin di mi? Hayir yani, inaniyorsan ama yapmiyorsan, demezler mi sana 'neyine guveniyon' die?
Sanirim ne demek istedigimi anladin; kolay gelsin.
:l20 YorumlaOnlar üzerine düşen yükümlülükleri yerine getiriyorlar.Aile bağın olduğu için seni ikaz etmek zorundalar.
Ve çoğu insan senin gibi aslında. yapmıyoruz "müslümanız ne de olsa cennete gidicez ya da "daha gencim yeaa diyip" islamın şartlarını yerine getirmiyoruz...50 Yorumla
+1 yılŞeytanda sana kılma diye baskı yapıyor her zaman ona bir şey demiyorsun da yakın ailenden biri bir kez demiş sana dert olmuş.. Sana yemek su yatacak yer aldığın oksijenden tut etrafındaki her şeyi veren seni yoktan var eden Rabbine günden 5 kez secde edip şükretmek zor geliyorsa tekrar düşün derim Namaz kılmamak bana çok kibirli bir hareketmiş gibi geliyor böbürlenerek dünyada yürümeye gerek yok Rabbine karşı gönlün az bükük olsun eğil önünde bu seni yüceltir.
73 YorumlaDinde zorlama yoktur. Şakayla karışık, her koyunun kendi bacağından asılacağını, dinin Allah'la kul arasında olduğunu, hesabını kullara değil, Allah'a vereceğini söyleyebilirsin.
Sen söylersin, anlayan çıkar mı orası da ayrı konu tabii, bağnaz insana laf anlatmak, çok zor çünkü, baktın olmuyor, bakma sen de, he he de, geç...00 YorumlaBasit bir sorun aslında...namazı ya kılarsın ya kılmaz! Birinin namaz kılmaması için ya deli yahut tembel olması lazım. Allah delilerden etsin derim o zaman çünkü tembel hesap verir. Baskı da biraz iyi aslında tembel nefisler utanırda adam olur belki.
10 YorumlaZorlamak hoş değil.Tabiki gönül rızasıyla yapmak daha güzeldir. Fakat biz müslümanız ve İslamın şartlarından ilki namaz kılmaktır..Seçim şansımız yok çünkü bluğ çağına girdiğimiz anda namaz bize farzdır.Yani bu zorunludur..Öldüğümüzde İmandan sonra ilk Namazdan sorguya çekileceğiz...İnşallah namaza başlarsın...:))
10 Yorumlanamaza başlamak istiyorsun ama başlayamıyorsun sebeb bir tane söylimmi sebeb ŞEYTAN dır senin kılmanı istemiyor sırtına vuruyor sonra kılarsın yok bilmem ne hayır buna izin vermeyeceksin anlatabildim mi. islam dini baskı dini değildir zorlaycı bir din değil kimse zorla dini öğretemez.
02 Yorumla- +1 yıl
hayal görüyorsun sen.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBaşını örtmeyene dinsiz imansız muamelesi yapılan bu toplumda normal senin ki
Hoş görüsüz insanlar insanı dinden soğutuyor bence de, ama bunu göremiyorlar günahı büyük..
Geçenlerde Twitterda bir paylaşım yaptım ve hakaret yedim "sen gusül almayı bilir misin ki" diye
Suçum başımın açık olması..!
Ben örtülü kimseyi yadırgamam, ama sürekli hakaret görüyorum başım açık diye..
Öbür dünyada hesaplaşacağız Allah var..!20 Yorumlane yazık ki dindar kardeşlerimiz dindarlıkları ölçüsünde nazik ve kibar değiller çoğunlukla. bu tarz sorular kabalık göstergesidir. onların kabalığından soğuyabilirsin ama bunu dinle ilişkilendirme bence. sen de onlara sor namaz kılıyormusunuz diye. kıldıklarını bilsen ve görsen bile.
00 Yorumla
+1 yılBende müslümanım sunniyim namaz kılmıyorum Asıl benim dinimi sorgulayan beni zorlayan müslüman olamaz namazsında sırası gelir ama bunlar çok değişik şeyler
14 Yorumla- +1 yıl
Aynen ama namazıma ya da dinle ilgili kimseye hesap vermek zorunda değilsin Allahdan başka dahasını salla namazında sırası gelir ama şimdi değil
- +1 yıl
ya :D karar senin ben karışmam :D
yaşın kaç bilmiyorumda eğer 18 üstüyse neyin doğru yanlış olduğunu kendin gayet iyi bilirsin.namaz kılıp kılmamak herkesin kendi seçimi..kılınca sevap olduğunu bilecek kadar düşenebiliyorsan bişeylerin farkındasın demektir.bunu ailene yetiştirilme tarzımdan mıdır demen ailene büyük haksızlık olur suçu onlara yüklemen yanlış..
03 Yorumla- +1 yıl
Iyi de bu suc degil.yani suc yuklemek adina yazmiyorum onu.ailemle bu konular hakkinda cok konusuruz, sohbet ederiz ama hicbir zaman namaz kilmam konusunda zorlama olmadi.yani yetistirilme tarzi ;) onlara hicbir zaman suclu gozuyle bakmadim.sadece yasam tarzimin bu sekilde oldugunu soyluyorum.
- +1 yıl
istediğin gibi düşünebilirsin ben gayet iyi anladım soruyu yetiştirilme tarzı demişsin..bir nevi kendin kılmak istemediğin namazı ailenin yetiştirme tarzına bağlıyorsun.yetişkin olduktan sonra herkes kendinden sorumludur..birde gelip beni aptal yerine koymaya çalışıyorsun işine bak hadi.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu insanlar, sistemden çıkmaya hazır değiller. İçlerinden çoğu, sisteme o kadar umutsuzca bağlı ki, onu korumak için savaşacaklar.
Sırf bu yobazlar yüzünden ateistliği tercih ettim. Hepsi birbirini yalanlarken ateizm hepsi haklı diyor ve ne zorla yaptırım var nede başka bir şey..20 Yorumla
+1 yıl"kan benim damar benim" de çık işin içinden. anne babamıza bile hesap vermek zorunda değilken akrabalar kim oluyor.
11 YorumlaHiç bir ibadet namaza eş değer değildir. İlle de namaz kılmak gerek.. bugün böyle diyorsun ama ilerde "keşke onları dinleyip kılmaya başlasaydım" diyebilirsin...
12 Yorumla- +1 yıl
nereden biliyorsun eşdeğer olmadığını? sen alla mısın?
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. dinde zorlama yoktur ayrıca bu allahla senin aranda aramıza girmeyin diyebilirsin:) şaka bir tarafa ibadeti başkalarını tatmin etmek için yapmazsın zaten içinden gelir allah rızası için yaparsın
00 Yorumlaİslam'ın beş şartından birisi de Namaz kılmaktır.
Namaz kılmak ve ibadet etmek, sizi Deistlerden ayıran en temel özelliktir.
Müslümansan namazını kılacaksın dostum. Zorlama yapmıyorum, olması gerekteni anlatıyorum.32 YorumlaResmen baskıyla böyle böyle insanları etkiliyorlar işte. Çünkü biliyorlar bıraksalar araştıran düşünen insan zaten İslam'ın yanından bile geçmez.
10 Yorumla
+1 yılSahih hadisler de, 10-11 yaşına gelen kıza namaz kılmasını, kılmıyarsa da dövülmesi gerektiği ''Din de zorlama yoktur'' diyenlerin dinden haberi yok. İslamiyete hoş geldin abisi.
12 Yorumla- +1 yıl
Yok, ben zaten Kuran'ın hiç bir türüne inanmıyorum sevgili kardeşim.
+1 yılValla namaz kılmayanların cehenneme gideceği sahih hadislerde yazar. Ama imanlı olduğun için cezan bitince cennete gidersin
12 Yorumlaben de inancı kuvvetli bir insanım ama uzattığım tırnak, sürdüğüm oje ve açık saçım yüzünden "cehennemde cayır cayır yanacaksın" diyen insanlar var. halbuki bilmiyorlar, gıybet en büyük günah...
00 Yorumlatürkiyede insanlar birbirine karışmayı çok sever, özellikle ellerinde bildikleri tek şey din olunca.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu içinden gelen birşey olmadıgı sürece hiçbir anlamı olmaz istersen kıl ama gerçekten buna inanmıyrsan içinden gelmiyorsa boşu boşuna zaman kaybı yaşarsın;)
00 YorumlaDinde zorlama yoktur diyebilirsin sana bir kere soylemisler bu yeterli insanlarn uzerine boyle konularda gidilmesi dinden sogutuyor evet ama malesf burasi türkiye herkes herkese karisir.
00 Yorumla
+1 yılsana anne baban dışında kimsenin baskı yapma hakkı yok.içinden gelerek yaparsn bir gün inşallah
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı.
+1 yıltamam de geç duyma onların söylediklerini boşver sen kendi içinden geldiği gibi davran
00 Yorumla
+1 yılYa onlar seni tesfik etmeyecalisiyorlar iyide yapiyorlar cok etkisi oluyor farkinda olmasanda sen
10 Yorumla
+1 yılkafirun suresini hatırlat ya da bakara'da"dinde zorlama yoktur!"ayetini hatırlat:)))en güzeli:)
22 Yorumla- +1 yıl
Burası Türkiye :) Herzaman "Ben Haklıyım" dır :))
- +1 yıl
hahaha:)Kuran'da yazılanı görmezden gelmek?Müslümanlık?dinimiz değişmiş bile yok desinler:(((
+1 yılayda yılda bir kılıver hem aile öyle yetiştirmek zorunda öbür tarafta sormazları mı sen kızını nası yetiştirsin diye
00 Yorumlaİçinden geldiği an yapmalısın bunu.En doğrusu böyle bence.
00 Yorumla
+1 yılDinde zorlama yoktur zorla kıldıranda müslüman filan değildir
00 Yorumla
+1 yılbı baskasının zoruyla yapma zaten kendı ıcınden gelerek yapmalısın
00 Yorumlafani dünya her şey gelip geçiyor :S pff pffff biz günahkarlar olarak ALLAH 'ın sınırsız merhametine kaldık
00 YorumlaDİNİMİZDE BASKI YOKTUR İNSAN KENDİLİ BİLMELİ NAMAZ KILMAK VEYA KILMAMAK SANA KALMIS AHİRETLİĞİNİ KURTARIRSIN
00 Yorumla
+1 yılDinde zorlama yoktur. Yalandan ibadet etmek iki yüzlülüktür. Ama içinden gelirse yapman da güzel olur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yıliyi birşey değil dinden soğuyabilirsindee
00 Yorumla cevap net Namaza başlıcaksın huzur Namazdadır.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılkıl 5 i kurtar başı <3
00 Yorumla "İslamda zorlama yoktur" sözü sorunun cevabı.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,4b cevap paylaştı. islama en büyük zararı bunlar veriyor işte
00 Yorumla
+1 yılSenin yerine kılmalarını iste
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler