Babalar kızlarının her zaman kahramanıdır , en mükemmel prensidir, kızlarına hep prenses gibi hissettirirler , peki hayatın masallardan ibaret olmayacak kadar acımasız bütün erkeklerin prens olmayacak kadar mükemmel olmadığı her zaman koruyucu zırhlarının olması gerektiği niçin öğretilmiyor.. Giden bir babanın boşluğu nasıl doldurulur ki , hemde hayatta olduğu halde giden babanın , hangisi daha acı bilemedim ki sonsuzluğa uğurladığımız babamızın yokluğumu , terk edip giden yapayalnız bırakan , ansızın hayatın bütün zorluklarıyla bırakıp giden babamı , yoksa babasının yokluğunu hissettirmemek için kızına prenses gibi davranmaya çalışırken kendini unutan baba olmaya çalışan anne olmak mı. Peki neden eninde sonunda yalnız kalmak varsa niçin biz kadınlara kız çocuklarına prenses gibi davranılıyor , dışarıda gerçek bir hayat var ve biz hiç birimiz masalardaki sarayda yaşamıyoruz.
Babasının prensesi olan kızlara niçin bir gün bu hayatta yalnız kalacağı bu yüzden güçlü olması gerektiği öğretilmiyor?
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı.
Beni iyi dinle kızım. Hep yanında olamayabilirim senin. Ruhum seninle olsa bile, kim bilir belki erken veda eder bedenim. Dünyanın bin bir türlü hali var kızım ve insanların bin bir yüzleri. İnsanlara adım atmadan önce emin ol kızım, niyetlerinden, samimiyetlerinden, gizlediklerinden. Dostun az, mesafen ise çok olsun insanlarla. Bana sarıldığın gibi, kendine sarılmayı da öğren. Her canın yandığında bana koştuğun gibi, ayakta durmayı da öğren. Sana sevgiyi anlattığım kadar belki anlatamadım kötülüğü. Ama hislerine güven kızım. Şüphe duyduğun her şeyden uzak dur. Sana ellerimin sıcaklığını ve gözlerimin sevgi dolu bakışlarını bırakıyorum. Bir gün bir erkeği sevecek olursan eğer, gözlerinde bu derinliği ve içinde bu sıcaklığı ara kızım. Sana duam o'dur ki; ben seni Allah'ın bir hediyesi gibi sevdim, benden sonra da seni öyle sevsinler kızım…
Çok güzeldi.. tebrikler.. sitemler pismanliklar yorgunluklar.. simarikliktan çıkmış bı kız çocuğunun üzerindeki yara bere ile cevresine ben yandım siz yanmayin "insanlığı"belkide😇 Evlatlarımızı yarının annesi babası olarak yetistirmeliyiz ancak herşeyden önce insan olmak! Cinsiyetten önce insan olmak.. iyi insanlar yetiştirdiğinize eminim😇 Hayat hep yeme içme gezme ve zevki sefa değil.. bunlar sadece ufak bir kısmı!! Çocuklarımızı yaralamaliyiz! Çocuklarımızı kirletmeliyiz! Çocuklarımızı uzmeliyiz! Camdan çocuklar kardan adamlar şişme kadinlar maalesef biz olmadığımız da çok korunmasızlar😟
Güzel soru, bende anne babama kızıyorum bazen istemsizce, birileri canımı çok yaktığında. Ama onların da bildiği oydu, iyi niyetleriyle yaşadılar hep. Kötü olmayan kötüyü öğretemez ki. Yaşadıkça öğreniyoruz dünyanın masal olmadığını. Varsın canı yanan ben olayım kimsenin ahı olmasın üzerimde.
Babam hic bir zaman prenses gibi davranmadi bana en ufak hatamda dayak yerdim surekli ayagigimi kirmisligi bile var ona ragmen icimde biryerde hep guvenmek istedim ama olmuyor istebabandan degerde gormezsen kim deger vercekki
Kişilik & Karakter konusunda 13,8b cevap paylaştı.
Evet çok güzel bir konuya deginmissin kızlarımız babalarını çok sever koruyucu olması güven verir evlendiğin de eşinde de bu sevgi güven baba duygusu verir ama çoğu erkek bunu esine yapmaz ve kadınlarımız uzulür mağdur olur sığınacak baba yüreği evi arar
Galiba ikincisi..! Malesef, bu konu da büyük kızım da çok hata yaptım. Köpekten kediden, böcekten, çok şeyden korkuyor. Küçük kızımı bu konuda daha bilinçli yetiştiriyorum.
Rasul (AS) efendimize: ilk önce iyilik edilecek kimdir? diye sorulduğunda cevaben: "Anandır anandır anandır Sonra baban sonra da yakınlık derecesine göre diğer yakınlarındır" buyurmuşlardır
Esim bana bazen kiziyor acimasizsin diye Ona hep sunu soyluyirum bir gun hayatinda biz olmayacagiz one denle boyle davraniyorum ayaklarinin ustunde durabipmeli
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Babasının prensesi olan kızlara niçin bir gün bu hayatta yalnız kalacağı bu yüzden güçlü olması gerektiği öğretilmiyor?
En İyi Cevaplar