Bilimsel arastirmalara göre marka takintisi en cok Özgüvensiz kisilerde goruluyormus SIzin fikirleriniz neler? Sizin marka takintiniz var mi? Varsa hangi markalara takintiniz var? Marka bisey almak icin ne tur fedakarliklar yaptiniz?
Cevabın nedir?
Marka kaliteyle olur ve markası aşırı belli olan şeylerden rahatsız bulurum. Sanki para verip sponsorluk yapıyormuşum gibi ...
Marka hastalığı öyleki özellikle kıyafetlerde marka ama kalitesine baksan berbat...
Markalarla dış görünüşle kendi eksikliklerini kapatanlardan da rahatsız olmaktayım.
Marka uğruna kaliteden ve konfordan kattiyen fedakarlık yapmam. O marka kalitesiyle iyi ise tercih ederim çok aşırı pahalı şeylerde almam.
Gerçi konu kaynak verilmeden güvenirlirliği şüpheli ama doğru olduğunu etrafımdaki insanlardan görmekteyim. Genelleme kısmen doğru gibi ...21 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDoğru olabiilir bence marka takıntısı var bendede çünkü üretim yerleri daha iyi ve onlara ulaşmak kolay.
Örneğin hiç bilmediğin bir siteden alışveriş yaparsan destek alamazsın ama bir markadan alışveriş yaparsan bir telefon veya maille ulaşıp sorunlarını bildirebilirsin.14 Yorumla- +1 yıl
Moda meraklılarını hariç tutmalıyız bence.
Şikayetvar gibi sitelerde markalara sitem edebiliyorsun mesala benim çok sorunum çözüldü bu sayede.
Ayrıca teknosa elektronik eşyaları eksiksiz teslim edersen 1 ay süresince açılmış kutuyu değiştirmene izin veriyor tutupta başka bir yerden alsan elinde patlar. - +1 yıl
Açık kutulu monitör değiştirdim ben bilemiyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKatiliyorum sana bu konuda.liseyi koejde burslu okudum malum ortam belli ozguvenim sifirdi.marka giyerek kendimi daha iyi hissedecegimi dusunurdum.simdi unvdeyim olgunlastim marka umrumda degil.ve suna da uzuluyorum.bir tarafta parasi olmadigi icin onemli bir kursa bile gidemeyen var obur taraftaki kisi vakko canta takiyor.en pahali mekanlardan cikmayip bunu insanin gozune gozune sokuyor.tabi bir tarzi olanlara lafim yok ama dedigin gibi bir cantaya 3000 lira vermek nasil bir mantik anlayamiyorum
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu sitede isine gelmeyen dusuncelere saldirmak aliskanlik haline gelmis aldirma:))
+1 yılevet buna katılıyorum...etrafımda çok insan var böyle ve gerçkten özgüven eksikliği yaşadıklarını biliyorum çok belli de ediyolar..marka takıntım yok ayrıca giyime vırt zırt şeylere boş yere para vermyi sevmiorum hiç bir fedakarlıkta yapmam...1000 liraya bir tek şey alcaama marka olmayan yerde alcağım şeyn aynısını alırım..üstüne 10 parça daha bişey alırım..çok gereksz bnce..
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
14Cevap
+1 yılHayatımda duyduğum en saçma şey. Ben marka takıntısı olan bir insanım. Bunu karşı tarafta asla aramam sadece kendimde olmasını isterim. Ama ben özgüvensiz bir insanda değilim. Mesela Zara. Zara dan giyiniyorum genellikle ayakkabı olsun pantolon ceket. Sebebi şu kalıp olarak harika duruyolar ve modelleri çok iyi. Marka olmayan yerlerde model bulmak çok zor, hatta çoğu markalarda bile bulmak zor, sıradan hepsi. Model benim için çok önemli. Bir yandan şuda var eğer kalıbı ve modeli iyiyse markalara hiçte gerek duymam. Adı var bikere diyipte dalmam mağazalara bakarım herşeyine. Ama bahsettiğim şeyler markaları marka yapan şeyler. Şu yönde fedakarlıklarım oluyo, Oğlum bir kazağa 120 lira verilirmi salakmısın diye söyleyenlere. Babam, bu ayda iyi harcamıssın diyerek o güzel bakışlarını bana atmasına :) Çeşit çeşit çoklukta kıyafetlerim olmaması gibi.
Az ve öz alıp severek giyinmeyi tercih ederim. Gittiğim heryerde de üstündeki çok yakışmış sözünü duymak kısacası daha güzel olmak yani.010 Yorumla- +1 yıl
Ne yani güzel ve şık giyinenlerin % 90 nı özgüvensiz o zaman dimi.
- +1 yıl
Aynen öyle. Tabi sende dersen diğerleri gibi mağazada 100 lira Salı Pazarında 10 lira falan tarzında tartışmayalım dicem.
- +1 yıl
Ya sana şöyle bişey söylicem. Seneye ondan diktiricem ben. Adam bir model koyuyo deri mont 3250 lira. Adam sana şu seçeneği sunuyo bulabiliyosan daha iyisini git başka yerden al bütçem yetmiyo dersen çık git. Adam bunu yapmakta haklı çünkü nerede ararsan ara onun gibi bir ürün yok yani varsa da aynı fiyatlarda 1700 liraya ben bir tık altında daha kalitesi düşük bir deri ve yünle onu diktiricem. Benim bu adamlardan aldığım şey kalite ve tasarım. Diktirerek te kalitesinden biraz vazgeçiyorum mesela.
- +1 yıl
Bir cantaya 5000 vereni gordum. Ama hicbirinin aklina gelmiyo bir yetime sahip cikayim okutayim giydireyim demiyo. Hep daha iyisini daha kalitelisini giyeyim diyor. Normal deriden sonra yilan detisi sonra tinsah derisi bunun sonu yok. Bu luks tutkusu olmasa belki bircok fakir doyacak. Nice yetimler okuyacak. Insanlar ego tatmini icin ovguven kazanmak icin kendini onemli ve degerli gostermek icin parasini sokaga atiyor. Marka bir ayakkabi icin bir ay ac kalan universite ogrencisi kiz gordum.
- +1 yıl
Markacılık bunlar değil ya sen jet sosyeteyle karıştırma bizi :) Bizde bir çantaya en fazla 400 500 verilir yani. Yılan derisi kaşındırıyo ben timsah derisi takılıyorum falan olayları olmuyo yanı :) Öğrenci arkadaşımıza gelince. Mesela ben araba almak için buraya yazamadığım tehlike içeren işler yapıyorum. Arkadaşım var mesela ıphone 5 almak için 2 ay çalıştı. Diğeri playstationa oyun almak için çalıştı. İnsanlar kaliteli yaşamak istiyo bunda bir suç yok. Tarz ve merak meselesi bu
- +1 yıl
Birak allsen porche araba alanlar ortalikta dolasiyor. O parayla yetimhane bile acilir 500 milyar civarinda. Bence bu tur seyler eziklik gostergesi.ogrenci adamin ne isi olur 300 liralik ayakkabiyla ve bunun icin ac kaliyorsa. Markasiz diye mont giymeyip titriyosa bana ozguvenden bahsetmesin kimse. Bu devirde ninesinin ordugu ya da hediye ettigi kazagi markasiz diye giymeyen ergenler var. Corabini bile tomy hilfiger isteyenler var. Bunlar normal davranislar degil. Marka takintisi diye buna denir
- +1 yıl
Vallahi bende porshe alıcam ama 85 model :) Neyse neyse pes ediyorum. Hepimiz eziğiz :)
marka takıntım yoktur. alacağım şey kaliteli ve verdiğim paraya değecek şey olsun markasını aramam. gidipte sırf marka diye 100 lira edecek mala 300 lira vermem.
13 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılÇok param olsa gider alır mıyım bilmiyorum tuhaf şeyler...
Takıntım yok, pazardan da alırım Mango'dan da Bershka'dan da...21 Yorumla
+1 yılmarkasız almak zor oluyor ya, 10 saat dolaşıp 1-2 bişey bulabiliyorsun. ama gir sağlam markalı bir yere, cuk oturur. vakitle alakalı birşey benim için. tabi verdiği paraya acıyor insan.
21 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,6b cevap paylaştı. Marka değil,Kalite takıntım var.
Gerçi bu sorundaki bilgiyi verdikten sonra kimsenin
Adidas nike diyeceğini sanmıyorum :)20 YorumlaGenelde kaliteli mallar marka oluyor.
Takintim oldugundan degil de kaliteli urun onceligim.21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbunu yıllar önceden biliyorum ama şöyle bir durum var
marka takıntısı olup istediğini pek alamayanlarda özgüven eksikliği oluyor
takıntısı olup sürekli marka giyenenlerde özgüven aksine tavan yapıyor
ama marka giyinemez maddiyat giderse o an beterden beter ruh haline sahip olur10 YorumlaBen kendimi öz güvensiz olarak görürüm ama kesinlikle marka takıntım olmadı. Ne hoşuma gittiyse heo onu kullandım.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMarka takıntısı çok yok :) gerçek olabilir geçmişten gelen bir öz güven eksikliği var :)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKatilmiyorum bence marka takıntısı zenginlerde ya da zengin gibi görünmek isteyenlerde vardır.Ben de aldığım şeylerin kalitesine bakarim
01 Yorumla
+1 yılmarka kaliteyi firmanın saglamlıgını tecrubeyi belirler almışken güvenilir kaliteli iyi birşey almak isteriz dimi ?
00 Yorumla
+1 yılBende takıntılıyım her anlamda kıyafet-ayakkabı-yiyecek. Buna dikkat ediyosam ozguvenle alakası oldugunu sanmıyorum kalite onemli
05 Yorumla- +1 yıl
Canta güzelse ve kaliteli bir markaysa neden almayayım? Ne kadar ucuzsa o kadar adi, kullanışsız mallar satılıyo. Parası iyiyse zaten kendiside iyidir. En azından bana göre :)
- +1 yıl
Bu kişisel biseydir, beni ilgilendirir kalkıpta bana hesap soramazsın neden fakire yardım etmedin diye. Burs vermek, yardım etmek gönülden olan biseydir belki bugüne kadar vermedim ama ilerde vericem bu kimseyi ırgalamaz istediğimi alırım tamam?
+1 yılinsanların birbirilerine karşı kendilerini kanıtlama çabası yüzünden olabilir keşke doğal olabilmeyi gerçekten becerebilsek ve birbirimize o şekilde davranabilseydik ..
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılparam olmadığı için takıntım yok
12 Yorumla- +1 yıl
:))
Kişilik & Karakter konusunda 4,5b cevap paylaştı. Ben bu söze katılırım, pazarda daha kalitelisi varken marka diye alanları çok gördüm.
00 YorumlaTakintim yok herseyimi marka alcak kadar zenginde degilim zaten ;)
10 Yorumla
+1 yılHangi çulsuz pazar aşığı uydurmuş bunu bilimsel araştırma diye?
07 Yorumla- +1 yıl
Boşver milletide sen nerden giyiniyosun onu söyle bize
- +1 yıl
ne aldığını sormadım sana nerden aldığını sordum türkçen yok galiba senin?
- +1 yıl
bu yazdıkların markaysa neden alıyosun ki madem:D bence salladığın bariz ortada bunlardan alsan giysen tartışmaya girmezsin:D sen bunları alabilmek için 3 ay çalışman lazım:D pazardan giyiniyorum yaz da görsün insanlar:D arkadaşımla tartışmanı gördümde bu kezbanlığını neye borçlusun ondan soruyım dedim:D hadi şimdi beni de engelle kezban güle güle :)
+1 yılcok sacma...param varsa kaliteli giyinmek istiyorsam bunun ne alakası var özgücenle.çapulcu gibimi giyinelim.
09 Yorumla- +1 yıl
özgüven diyecektim :)
- +1 yıl
ucuzsa vardır hilesi pahalıysa vardır hikmeti hiç duymadınmı.
- +1 yıl
bir yahudi ne demiş biliyormusun.ucuz mala alacak kadar zangin değilim.
- +1 yıl
ya bir s.git manyak kadın
- +1 yıl
ilerde eğer birgün zengin olursan görürüz senide
Takıntım var evet, ama kendime güvenim takıntımdan daha fazla
02 YorumlaKel alaka.
Param var, alıyorum.
Moda benim için önemli.
Abuk bi' söz.
Zamazingo.13 Yorumla- +1 yıl
rüküş naber ya ahahaha dfbfkbfgknb:D:D
- +1 yıl
+1
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende senin gibi pazardan giyiniyorum marka takıntım yok merak etme
036 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılher mağaza marka mı diyen oldu sana?tanımadığın kişilere sen hep canım mı dersin böyle?
Cevap sahibi+1 yılyol al kenar mahalle gülü hadi semt pazarına.sen benim gibi avm lerde gezemezsin wc ye girmeye bile kalksan seni almazlar kapıdan.hadi naş ikile bakalım
Cevap sahibi+1 yılsana stand up a ne gerek var evine şöyle 3 bin liralık bir çanta göndersem hediye ertesi gün kollarımdasın aşkım diye dibimden ayrılmazsın.sizin gibiler pek düşkündür gösterişe.
Cevap sahibi+1 yılmesleğini mi sorduk sana hukukçuysan napalım istersen millet vekili ol sen bu kafaya hiçbir işe yaramazsın doğruya doğru şimdi kezbanlık tek adım öteye gidiş yok valla sana.hemen ana bacı muhabbetine girdiğin bir kenar mahallede oturan dar gelirli aileye mensup bir kız olduğunu doğruladı.çok sinirlendin farkındayım hadi bir semt pazarına yol al kafan dağılır alışveriş edince mutlu olursun.
Cevap sahibi+1 yılneyin hayalini yaşıcam evde kalmış kezbanım benim?:D kendi şirketimin sahibiyim mühendisim dublex evim 1 tanede jeep im var.yakında nişanlımla evleniyoruz.kim kime hava atıyo şimdi gör ozaman:D sen otur kendi derdine yan pazar tezgahlarında harca vaktini:D
Cevap sahibi+1 yılhadi ikile şimdi evde esnaf koca bekle annenin gözünün kestiği ilk esnafla evlenmen dileğiyle.hadi naş daha yazamam sana çok işim var.
Cevap sahibi+1 yılinşaat mühendisiyim ben.ergen dediğin karşında 32 yaşında adam var benden küçük olan asıl ergen sensin.cümlelere bak sınava çekicekmiş sanki makina mühendisliğinin m sini biliyosunda sınav yapıcam diyo mercimek beyin kezbana bak hahahaha:D
Cevap sahibi+1 yıluzay mühendisiyim ben
Cevap sahibi+1 yılastronotluk için atama bekliyorum kpss den
Cevap sahibi+1 yılsenin özel hastaneye gitmeye paran olmadığı zaman sizin şu kenarda sağlık ocağına geldiğin doktorum ben
Cevap sahibi+1 yılvay baban yıllarca almanyada amelelik yaptı demek :D ee nerden bilicez sallamadığını hani tapular?görmeden biyerimiz uçuklamaz hayatım
Cevap sahibi+1 yılbaban almanyada doktordu dimi senin sahi?öyle emekli oldu hahahaha:D
Cevap sahibi+1 yılamele değil mi maden işçisi?:D terimleri öğrende gel ne idüğü belirsiz takılcağına böyle bence sen:D
Cevap sahibi+1 yılçok güldüm ahahahah:D
- +1 yıl
Asıl varya sen kenar mahalle çocuğusun para icin namusunu bile satacak karakterdesin ve hayatin yalan. Eziklikten ölüyorsun. Para icin herseyi yaparsin. Deger yargilarin ve bir erdemin karakterin bile yok. Sahip olmadigin paralar icin yasiyorsun. Toplumun kokusmus tarafisiniz sizin gibiler. Ama heryerde ezileceksiniz cunku insandaki kalite tesaduf degildir ve parayla alinamaz. Yani paranizda yok olsada bir isinize yaramaz. Esege altin semer vursan eşek yine eşek tir :))) kabul et
Cevap sahibi+1 yılGel sana 100 lira veriyim de sus yazma artık
Cevap sahibi+1 yılSeni doyurıyım da sus diye dedim ben sen anlamadın
Cevap sahibi+1 yılAkşama kadar yazdur böyle sen ben gelir bakarım sana arada
Devamını Gör(6)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri