Bazı delilikler tedavi edilir.
rica ederim..
Önyargı ve onun getirdiği damgalama ayrımcılığa yol açmaktadır. Ayrımcılık toplumdaki kişi ya da grupların diğerlerini damgalama ve önyargı nedeniyle bazı hak ve menfaatlerden yoksun bırakmasıdır. İşe alma konusunda gösterilen isteksizlik, sağlık hizmetinden yararlanma ve sigortalanma gibi durumlarda adaletsizliğe uğrama, yasalar karşısında zor durumda kalma, ruhsal hastalığı olan kişilerin sosyal ortamlara dahil olma konusunda engellerle karşılaşması gibi sorunlar şizofreniye(psikiyatri hastalarına) bağlı ayrımcılık şekillerinden bazılarıdır (Üçok, 1999).
kaynakça: Üçok, A.; Erkoç, Ş.; Ataklı, C. ve Polat, A. (2001). “Psikiyatri Dışındaki Hekimlerin Şizofreniye İlişkin Tutumları”, 5. Bahar Sempozyumları (24-29 Nisan), Antalya.
cayırt
hangileri mesela?
Aha ha deli bu ya :D
link
Yazının en altında küçük bir bölüm:
Belki de deli diye bir şey yok ve size akıl hastası teşhisi konulması deli olduğunuz anlamına gelmiyor. Belki de sadece başkalarının görüp hissedemediği şeylere karşı daha duyarlı olduğunuz anlamına geliyor. Belki de kimse gerçekten deli değil. Herkes sadece birazcık çılgın. Ne kadar olduğu bu tayfin neresine düştüğünüze bağlı. Ne kadar olduğu ne kadar şanslı olduğunuza bağlı.
delilik diye bir hastalık yoktur tıpta. bu halk arasında söylenen tabiridir. genelde şizofrenler için kullanılır ve evet tedavisi olabiliyor. ekt ilaç vs ile.
Delilik hastalık mı değil mi ben de arada kalmıştım halk arasında deyince sen bir şeyler anımsar gibi oldum ve okuduğum şeyler sonucunda hemfikir oldum cevabınla.
Aha ciddi misin :) bir kaç soru sorabilir miyim peki ?
Bu konu size nasıl öğretildi hangi kavramlar altında ?
Doğuştan olan ve sonradan kazanılan bir durum mudur ?
Obsesif kompülsif bozukluğu olan insanlar panik atakları olanlar bunların paranoyak düşünceleri şizofreniye götürür mü ? OKB olan hastaların hepsi mutlaka uzman yardımı mı almalılar ?
Teşekkür ederim :)
gürültülü bir şekilde aklını oynatmak deliliktir
sessizce aklını oynatmak toplumsallaşmaktır
derler :)
ya manifesto
Ya finito :D
Cevap
32Cevap
Aslında herşeyin fazlası tabiridir deliliğin anlamı misal.
Çok zekilikten delirebilirsin,
Çok üzüntüden delirebilirsin,
Çok savaştan delirebilirsin ( Bazı askerler artık savaşlara katılmaktan kafayı sıyırıyor )
Herşeyin fazlası delilik bence. Kolay gelsin.
delilik aklın ana hatlarını ortaya koyar.
akıl ancak kendini deliliğin zıddında, deliliğin zıddı olarak tanımlayabiliyor.
öyleyse delilik toplum düzeninin varlığı için gerekli peki neden ?
çünki bu düzen ancak kendi negatifinin aynasında kimlik bulur.
Froyd a göre dediğin gibi herkese göre değil.
Ben bilim adamı da değilim felsefeci de değilim.
Öyle olan insanların görüşlerine de körü körüne inanmam.
Şu bunu demiş demek çokta doğru değil.
Kendi fikrim Anormal davranışları olan insanlar hastadır.
Bulaşık yıkayamayan makinayı bulaşıkla doldurmak akıl işi değil.
Anlaşmaya mı çalışıyorsun
Saçmalama,aynı fikre sahip insanlar tartışamaz zaten.
Anlaşmam istemem zaten:)
Evet tartışmıyormuşuz şimdi farkettim.
Bizim okulda akıl sağlığı yerinde olmayna bir çocuk vardı herkese laf atıp tip tip bir çocuktu özel sınavlara falan giriyodu yani 2+2 kaçtır falan soruolarmış her neyse bir gün ben yanlızken yanıma gelip saçma laflar etti bende ona şöyle dedim " bana bak gerçekten olup bitenden haberin var mıkendini ne olarak görüyosun beni ne olarak görüyosun" bana verdiğii cevap hiç aklımdan çıkmaz "deli olmak benim seçimimdi"
İnsanlar insanlarla geçinemezse deli olur . Deli olanı da bize getirirler . Biz de deli olduğu kanıtlanırsa basarız elektriği. Elektriği yiyen delilik yapmaya tövbe eder..
Al sana taze akıllanmış deli.
Hasta değilim ben.. Bir tanecik tahtam eksik, birde görünmeyen bir hunim var o kadar :D
Ahaha :D delisin sen
Değilim yahu vallahi değilim :/
Beden veya zihinde meydana gelen rahatsızlığa hastalık denir.Direkt bilgiye dayalı ^^
Beden ve zihinde meydana gelmeyen hastalık mı var acaba :D
İşte ondan dolayı ;))9
Evet hastalıktır ama ben bunun daha çok kendini bilerek deliliğe vurma versiyonunu seviyorum ve işime geldiğinde uyguluyorum, rahat, tavsiye ederim :))
çok çeşidi çok sebebi var. hangi delilikten bahsettiğine göre değişir. kiminin tedavisi var. kiminin yok.
Deliliği bir kaç konuya ayırabiliriz. Neden derseniz mesela ben aşk konusunda deliyim.. Çektiğim acılar ve yaşadıklarımdan sonra kızlarla ilişkilerimde hep safa yatarım deli olurum anlayacağın :)
Tedavisi olmaz. o şekilde kabul edeceksin ... Nasıl deli olunur sorusuna ise şu cevap daha iyi millet akıllıya biz deliye hasretiz :))))))))
Kardan kadınlar yaptım, senin kadar soğuk değildi...
Ortada aşk falan yoktu ama; bir sarıldım eridi.
Aynı şeyleri defalarca yapıp farklı sonuçlar beklemek derler delilik için...
Hayatın tekmesini, tokadını ve yumruğunu yediğin an beynin sıfırlanır..
Dogustan gelen tedavisi olmayan degistirilemeyen bir hastalikkk ...Tipki bendeki gibi;)))))
Delilik, ayrıcalıklıdır.
Tedavi edilmese de olur. :)
Ara sıra delilik yapmak heyecan verici oluyor. Hayat daha Bi akışkan hale geliyor sanırım ben deliyim tadivi yöntemim ise 3 günde bir delilik yapmak
Çok deli bir muhabbet oldu... Neyse iyi geceler :)))
zihinsel engelli olanlar tedaviyle baya iyileşiyor diye biliyorum.
Delilik şöyle tarif ediliyor : Gerçek hayatın zorluklarıyla başedemeyen kırılgan hassas birey, kendine bir hayal dünyası kurarak orada yaşamaya başlar.
Tedavisini bilmiyorum yoksa çoktan tedavi olmuştum :)
evet ama güzel bişe kimsenin canını yakmadıka :D naparsan yap ceza yemezsin
deli olmak bir hastalık değil çünkü delilik genel bir kavram fakat diğer paranoklıklar felan kesinlikle birer hastalik :D
Sende deliciksin.
Ama tatlı deli miniş.
Diğer türü ;
Hastalıktır, evet.
Acilen bi' psikiyatrist'e uçulmalı.
her insanda biraz delilik vardır.
belki de bu tarafımız bizi hayata bağlıyor.
bence güzel bir şey :D deliliğini kontrol edebildikce :D
Evet bir hastalıktır.
Tedavi edilse %100! insanı eski haline getirilmez.
mutluluktur, tedavilere yanıt vermiyorerörerö
:D türk erkekleri kadirdirdridiriiidirririri :D
Deli olmak bir hastalık değildir :D
Ben deli olmayı çok istiyorum.
her türlü deli :D Var temizlik delisi mesela :D
ben bir deliyim asıl deli olmayan hastadır
allahı cismen kavramaya çalış :D
Bence aile faktörü çok fazla devrede .
Ruhsal bır hastalık.
benim gibi bir babanın olması yeterli :)
:p sende sorun yok bu sekil de devam et.
Bkz.şizofreni :(
Aynen !
seni delirtebilirim ama zevkten tatlım
Deli olmak, şanstır.
Cok zeki olmaktan delilik gelir
Deliye her gün bayram
Hergun bayram
hastalık tabi ki
Evet hastalık...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar