Kendi başıma iken bile dişlerimi sıktığımı fark ettim.
Tik gibi olmuş
Sizce bu neyin göstergesi ?
Tik gibi olmuş
Sizce bu neyin göstergesi ?
Aynı derdin bir değişik versiyonu; dili farkında olmadan ön dişlere baskı yapmak.
Tek sebebi sinir,stres ve gerginlik.
Bazen kendimin farkına varıyorum. Dilimi öyle bir bastırmışım ki ön dişlerime, veya cenemi öyle bir germişim ve sıkmışım ki, farkına varıp toparladığımda kendimi, çenemin hafiften ağırlığını ve dilimin ön tarafındaki acıyı hafif acıyı ve uyuşukluğu hissediyorum.
Tek nedeni sinir.
Neye dersen yaşadığın tüm hayata ve soluduğun bütün atmosfere.
Elinde değil sinir olmaman. O kadar alışmışsın ve kabullenmissin ki bu durumu, artık farkında bile değilsin kendini sıktığının.
Psikolojik tamamen.
Bende çoğu zaman sıkıyorum dişlerimi.. Hatta uyanabilirsin o sese öyle diyolar .. Sinir stres belkide bir rahatlama biçimi..
burksizm bu. önce geceleri sıkarsın sonrada benim gibi gün içinde de sıktığını fark eder bütün gün çene ağrısı çeke çeke dolaşırsın. dişçiye gittim gece plağı verdi yatarken kullandım geçti 3 ay sonra. şimdi bir kaç aydır takmıyorum gün içinde bile sıkmaya başladım yine takmam lazım. sende önce dişçiye geçmezse psikoloğa gitmelisin canım. çünkü temelinde stress vb şeyler yatıyor.
gitmeliyim sanırım. teşekkürler.
bir dönem bende de olmuştu. aşırı derecede stres yaşıyorsun ve kendini sıkıyırsun bunun belirtisi.
seni rahatsız eden stres yaşatan şeylerden tamamen kurtulduğunda biter o durum
Cevap
6Cevap
Kasıyor musun kendini birisiyle konusurken.Utangaclık asosyallik falan var mı
evet kasılıyorum. ya hızlı konuşuyorum ya da kitlenip kalıyorum. standart değilim
bilemiyorum :(
bende de var aynı sorun. diş hekimi uyurken takmam için ağızlık verdi baya bir kullandım.
Dişlerini sıkarken nasıl konuşuyorsun ben o bölümü atlatamadım.
Uykundan uyandıktan sonra çenenin ağrıdığını fark ediyor musun?
bi tür refleks olabilir.kasıyorsun
Sinirli bir yapın varsa ondan olabilir.
Psikolojik destek almalısın :)
Sinirsel bir yapın var ya da psikolojik biseydir
Stress ve sinir
sinir stres
psikolojik destek al
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar