Yüksek Egodan falan bahsetmiyorum. Her insanın sahip olması gereken, doğuştan default olarak gelen, fabrika ayarlarına geri dön dediğimizde bile sahip olduğumuz, kişiyi kendisi yapan egodan bahsediyorum. Bir Ego'ya sahip olmayan insan nasıl bir Ego sahibi olabilir?
Ego = Özgüven=Kişinin kendisine beslediği olumlama motivasyon.
Kendini egolu yapmak istiyorsan kendinle dost olacaksın, içinden kendinle dost olacaksın şizofrenlik değil demek istediğim. Sen kendini hep yüksek göreceksin kendini olumlayacaksın korktuğun konularda, Diğer insanları aşağılamadan egolu olmalısın. O zaman zor durumda kalırsın ve insanları incitirsin. Telkinler ve Olumlamalar seni daha egolu yapabilir abim benim kendine dost ol.
fanrıka ayarlarındaki benlıge sahıp olman ıcın tekrar dogman ya da kalıcı hafıza kaybı yasaman lazım beynın sureklı depolar
0
14 Yorumla
Soran
+1 yıl
Lanet olsun ki böyle bir imkan yok. Kişiliğimin oluştuğu dönemde egom konusunda hasar gördüğümü düşünüyorum ve bu insan ilişkilerimi ve gündelik hayatımı etkiliyor. Ne yapıcam inan bilmiyorum, çaresiz kaldım
Net olarak sebebini bilmiyorum uzman olamadığım için. Açıkçası ne yapacağımı da bilmiyorum. Tek bildiğim karakter oluşumu sürecinde bir şeylerin yanlış gittiği.
Psikiyatri'ye gittim ve hayatım büyük anlamda yoluna girdi. Çok ağır seviyede 3 yıllık Ağır bir depresyon yaşıyordum ve farkında bile değildim. Bundan 4ay önce bir şeylerin yolunda gitmediğini fark edip Psikiyatri'ye gittim. İlaç tedavisine başladık ve gerçekten hayatım değişti ve çok iyi bir hale geldi. Okul başarım inanılmaz seviyede arttı, insanlarla olan ilişkilerim çok iyi seviyeye geldi, fakültede hatta okulda gerçekten çok sevilen bir insan oldum. Sorumluluklarımı yerine getiriyorum.
Ama sorun şu ki 25 yaşına bastığım için artık bir sigortam yok ve psikiyatri'ye de artık gidemem :/
ılac bırden bırakılırsa eskı halıne donersın. kotu olmus buyuk ıhtımalle major depresyon ve yaygın anksıyete teshısı konmustur babandan fılan borc alamazmısın bak bu cok onemlı rahatsızlıgın başa donmus
Evet acaba bu benim kuruntum mu diye düşünmüştüm ama sanırım durum dediğiniz gibi. İlacı aniden kesmek zorunda kaldım psikiyatri'ye gidemediğim için ve ilacı kestiğim günden beri siddetlenen panik ataklar, anksiyeteler ve depresif hissiyat geri geldi. Kendimi sürekli huzursuz ve tedirgin hissetmeye başladım tekrar. En basitinden 6 ay önce bu siteyi bırakmıştım ve şimdi tekrar siteye girmeye başladım :/ :/
Bu arada gerçekten çok teşekkür ederim. Sayenizde bir şeylerin farkına varmaya başladım. Sizin gibi iyi ve yardımsever insanlar iyi ki var şu dünyada. Benim acilen bir şekilde yolunu bulup psikiyatri'ye gitmem lazım. Tekrar başa dönmek o karanlık günleri yaşamak istemiyorum. Gerçekten çok ama çok teşekkür ederim, çok ama çok teşekkür ederim.
sana bırsey soyleyeyımmı ılacı bırden kesmek kendıne yapabılecegın en buyuk kotuluklerden bırı fakat senın durumun malesef zorunlu olmus bu sıte psıkolojıne katkı saglamaz gırıp gırmemek sana kalmıs ama manevıyatsız cok fazla. Bnce ılacın parasını temın etmeye bak dostum
Şu andan itibaren siteyi tekrar bırakıyorum. Gercekten gözümün açılmasına sebep oldunuz. Zorunlu olduğum için ilacı bırakmak zorunda kalmıştım ve geri çekilme etkileri hemen nuksettti. Çok ama çok teşekkür ederim gerçekten, iyi ki varsınız, iyi ki sizin gibi insanlar var. Kendinize çok iyi bakın, çok ama çok mutlu bir hayat yaşarsınız umarım :)
sıkıntın olursa yaz olurmu Allahtan sonra en buyuk yardımcın kendınsın. guclu olmayı elzem edın guvenını tekrar kazan ve kendını sev fakat kıbıre acmadan aradakı ınce cızgıyı koru. ınsanlarla arana mesafe koymassan mutsuzluga mahkumsun ınsan psıkolojısı kanmaya ve beklentıye yatkındır bu da hayal kırıklıgını dogurur sen elınden geldıgınce kendını gelıstır ınan bana kendın kendıne yardım edemessen ılaclar fos. zor olanı basar olurmu.
Çok ama çok teşekkür ederim, iyi dilekleriniz ve telkinleriniz için. Doktorum ilaçların tedavinin %30-%40ını oluşturduğunu söylemişti. Geri kalanı kararlılık ve farkında olmak demişti. Ama sanırım vücudumdan ilaç eksik olunca şu aşamada bir hormonal karmaşa yaşadım. Tekrar çok teşekkür ederim, iyi ki sizin gibi insanlar var şu dünyada :) Kendinize çok iyi bakın hoşçakalın. Bir şekilde doktora gitmenin yolunu bulucam :)
En İyi Cevaplar