Sorumluluk almak ve üstesinden gelmek zor iştir. Bir işin sorumluluğunu yüklenmek o işi bitirmeyi gerektirir. Siz sorumluluk almayı sever misiniz yoksa sorumluluktan kaçar mısınız?
19.06.2018 17:30
Sorumluluk almayı sever misin yoksa sorumluluktan kaçar mısın?
Sorumluluklarımı bilir, farkında olur, elimden geleni de yaparım. Ama gereksiz sorumluluk yüklenmek araba varken çuvalı sırtında taşımaya benzer. O yüzden hamallık yapmayı seviyorum da diyemem. :)))
Sevmiyorum nedense aldığımda ne pahasına olursa olsun yerine getiriyorum, getirmek zorunda hissediyorum kendimi. Sorumluluk almak insanı kısıtlar ve daha fazla dikkat, düşünce, temkin vs gerektirir. Kimgelişi güzel yaşamak varken kısıtlanmak ister ki?
Ama öyle, sorunluluk almak zaman ve emek ister, en iyi şekilde yapamayacaksam hiç almam daha iyi. 😄Bazıları pazardan domates patlıcan alır gibi sorumluluk alıyormuş vay bee 🙄😄
Sorumluluk almayı imkanı da yanında verilirse severim, herkes sever. Onun dışında herhangi bir yüküm olmadığında da kendimi gereksiz ve başıboş hissederek durumdan rahatsız olurum. Bu sebeple genellikle sorumlu davranırım ancak bunu her zaman severek yapamayabiliyorum.
Sorumluluk insan tabiatında sevilecek bir şey olsaydı; doğar doğmaz bebeğini çöplüğe terkeden anneler, cocukları ve eşi yoksulluktan kırılırken onları terkeden babalar, yaşlı anne ve babasını sokağa atan evlatlar olmazdı. Sorumluluklar sevilen değil genellikle mecbur kalınan bir durumlardır.
Neden bilmiyorum ama her zaman sorumluluk almak için can atıyorum sanki. Ve işimi en iyi şekilde yapmak takıntım olduğumdan sonra ben yoruluyorum. Rahat batıyor heralde bana. 😊😊
alacağım sorumluluk bana ce insanlığa fayda sağlıyorsa koştura koştura alırım fakat tam tersi ise sadece iş icabı gereksiz angarya bişey ise ayaklarım geri geri gider fakat el mahkum yaparız 🙂🙂
Hayatımın her döneminde fazlasıyla sorumluluk aldım, alıyorum. Bu davranışım beni yıpratsan da yine bir sorumluluk almak gerekse alırım. Huylu huyundan vazgeçmez. 😅
Bütün sokaklarin olmaz ama apartmanimizin önüne her gün koyarım zaten 😀 Hatta kışın çamaşır sepetinden yuva yapıp koymuştum hangi hayvan üşürse girsin içine diye. :)
Bir kaç kez hayvanlarım olmuştu birinde öldü-kaçtı ya da başkasına vermek zorunda kaldım ayrılınca daha çok üzülüyorum bu yüzden sahiplenmek hoşuma gitmiyor diyelim. O yüzden en başından sorumluluk almak istemiyorum uzun oldu pardon 😌