olgun olmak insanı zorluklara karşı daha güçlü kılıyor duygusal anlamda kişisel gelişimini tamamlar kendine yetersin gerçekleri görür yaptığın hatalara karşı ketum bir tavır takınmaz bunlara gerçekçi çözüm yollarıyla yaklaşırssın kendine özsaygın özgüvenin olur ve başkalarına karşıda sevgi dolu kalırsın neyi nasıl yapacağına kendi öz iradenle bağımsız olarak karar verirsin sence böyle olmak olgunluksa bu kötü birşey mi bence değil...
12 Yorumla
Soran+1 yılbencede değil ama diğerleri böyle düşünmüyor
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılElbette iyi bişey. :)
İnsanların seneler sonra eriştiği bu duyguya sen genç yaşta erişmiş oluyorsun.. :)13 Yorumla
Soran+1 yılbencede iyi ama etrafdan çok dikkat çektiğimi söylüyorlar işte bu iyi değil :)
- +1 yıl
Boşver çevrendekileri. Sen böylesin. Değişemezsin.. Değişme de zaten :)
Allah yolunu açık etsin güzel kardeşim :)
Soran+1 yılevet bir ara çok çabaladım değişmek için ama yapmacık bir hal aldı :)
amin bu güzel duaların için teşekkür ederim :)
+1 yıl35 yaşındayım,olgun olma derim dertlenirsin,hayatı ağırdan al takıl...valla bak.hayat o kadar ciddiye alınacak gibi değil salla:Daklına geleni yap...ruhumu sorarsan 20-25 yaşında:)yeğenlerimle takılırım,onların en iyi arkadaşı da benim,arkadaşları bile arar facete eklerler muhabbet ederiz..Demek istediğim olgunlaş,ama fazla da takılma...kafana göre takıl işte:))))
11 Yorumla
Soran+1 yılfazla dertlendiğim doğrudur :D bende küçük kuzenlerimle falan takılırım.yani yerine göre diyelim :D
+1 yılHam meyveyi seven gördünüz mü? Var sayalım ki; seveni gördünüz, peki yiyeni gördünüz mü?
"aphrodisiac48"828 Yorumla- +1 yıl
Teveccühünüz için müteşekkirim zat-ı alinize...
Soran+1 yılgaliba teşekkür edttin , rica ederim :D
- +1 yıl
Günümüz Türkçe'sine uyarlayayım o halde; en güzel cevaba layık bulduğunuz için size teşekkür ederim, dedim. :)
Soran+1 yıltahminiimde yanılmamışım :)
- +1 yıl
Dimağı çok olan nas'lar bir adım önde, dimağı çok olan nisa'lar ise herkesten önde...
:)
Soran+1 yılbunun türkçesi nedir ? :D
- +1 yıl
Zeki insanlar bir adım önde, zeki kadınlar ise herkesten önde...
;)
Soran+1 yıldoğru söze ne denir :)
- +1 yıl
Estağfurullah, güzel bir konuya değinen sizsiniz. Benimkisi bereketli denizinizde rızka derdest bir balık tutmak oluyor...
Soran+1 yıliki konuda güzel şimdi :)
- +1 yıl
İkincisi?
Soran+1 yılZeki insanlar bir adım önde, zeki kadınlar ise herkesten önde... işte bu cümle ikinci konu oluyor :D
- +1 yıl
Siz de sadece zekilik değil, uyanıklıkta var gibi?
Soran+1 yılsadece 'gibi' :)
- +1 yıl
Yakaladım, "gibi"si de fazlaymış.
Soran+1 yılyok canıım :)
- +1 yıl
Bu da ispatı; tevazu...
Soran+1 yılbence hiiç değilim , hatta salağımda diyebilirim :)
- +1 yıl
Yüreği temiz olan kişi salak olamaz... Olsa olsa en fazla benim gibi saf olur.
Soran+1 yılbak işte bu doğru safım :D
- +1 yıl
Allah iyilerle karşılaştırsın, üye kardeşim.
Soran+1 yılamin , üyecan :)
- +1 yıl
:) Seni fazla meşgul etmeyeyim...
Soran+1 yıltekrar teşekkür ederim :)
- +1 yıl
O zevk bana ait efendim...
Soran+1 yıl:)
- +1 yıl
Goncagül meyve değildir, ayrıca ham da değildir...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
olgun biriysen gençler arasında ilgi duyulan olmamazsın ilgiyi unut
bunu hayatını olgun olarak yasamıs biri olarak söylüyorum17 Yorumla
Soran+1 yılilgi umrumda değil :)
Soran+1 yılevet öyle oluyor ve yaşına göre olgun olduğun için fazla dikkat çekiyorsun...
- +1 yıl
cidden dikkat cekiyosun benim tanımadığım insanlar hatta hiç konuşmadığım insanlar beni tanıyo gelip biseyler soruyorlar gecen sene liseden mezun olmadan önce minibusdeyim okulun en güzel kızı öyle böyle bisey degil ama ben kızı tanımıyorum dikkatimi cekmedi benden yardım istedi adımı , sınıfımı , arkadaşlarımıda biliyor kız benle sohbet ediyo konusuyo adını bilmiyorum çaktırmadan arkadasıma mesaj çaktım öğrendim kim olduğunu 2 dk sonra kızda sen beni tanımadın mı dedi ucuz yırtmıstım :D
Soran+1 yılhakkaten ucuz yırtmışsın :D aynı durum bendede var :D
Soran+1 yılben pek takmam :)
+1 yıliyidir bence ama ruhu yaşlı olmak farklı biişey yaşını olgunca yaşamk lazım
19 Yorumla
Soran+1 yılderken ?
- +1 yıl
yaşından büyük davranmak değildir
Soran+1 yılolgun insan bir şeyleri görmüş insandır.görmüş , yaşamış olduğu içinde olgunca davranır yani.düşünce ile davranış doğru orantılıdır.olgunca düşünüpde yaşıtların gibi davranmak değil bence...
- +1 yıl
katılıyorum ben olgunluk kavramını çok iyi öğrendim yatıl okurken ama bence içinin yaşlanması görmüş geçirmişlik değilde hayatı daha iyi tanıma daha tecrübeli yaklaşmadır ya da öyle olmalıdır
Soran+1 yılbenim içim mi yaşlanmış o zaman :D bir dakka şimdi olmadı buu :D
- +1 yıl
sen içinin yaşlandığını zannediyosun sadece daha çok farkındalığa sahipsin :)
Soran+1 yılfarkındalılığı biraz daha açsan :D
- +1 yıl
şöyle düşün küçükken biri hı dese korkuyosun yabancılardan korkuyosun çünkü güçsüzsün ama deneyimlerin arttıkça neyden korkup neyden korkmaman gerektiğini neyin yanlış neyin doğru olduğunu daha iyi ayırt edebiliyosunbu farkındalık da seni yaşıtlarından bir adım öne koyuyo hayatı onlardan bir tık daha iyi biliyosun işte bu farkındalık :D amma yazdımyaa
Soran+1 yıliyi anlattın ama , teşekkürler :)
ekledim bu arada kabul edersen sevinirim :)
+1 yılOlgunluk her zaman önemli bir faktördür. Nerde nasıl davranacağını ne yapacağını iyi bilirsin. İnsanı ancak yaşam şartları olgunlaştırır. Hayatla zaten başka baş etmek mümkün değil. Bu hayatta Zaten hiç kimse bakire kalmaz en azından hayat koyar
10 YorumlaOlgun olmak her zaman iyidir. Olgun davranmak ise kendini rezil etmenin bir çeşididir. Olgun davranma rol yapmadır. Olgun olan rol yapmaz çünkü içten gelen davranışı vardır.
10 Yorumlaolgun olmayan insanlar için iyi, olanlar için kötü bir şey.
bazen aşırıya kaçabiliyor. hayattan zevk almamaya dönüşürse hoş değil.20 Yorumla
+1 yılOlgun olmak binevi ağır başlılıktır.. Yani zor olmaktır. Erkekler zor kızların peşinde koşarlar basit kızları nasıl olsa elde edecekler ..
10 YorumlaBence olgun olmak iyi birşey içindeki cocugu öldürmeden :)
13 Yorumla
Soran+1 yılo yaşıyor gibi arada gidip geliyo falan :D
Soran+1 yılyaşadığı zamanlar her şeyi yapıyor :D
- Kişilik & Karakter konusunda 446 cevap paylaştı.
+1 yılayrı bir güzelliği var,
hem bayan hem erkek yönünden...10 Yorumla
+1 yıl22 yaşındayım.. Sanarsın yaşım 30.. fiziken göstermesemde kafam gösteriyor.. Yoruldum artık olgun olmaktan.. Bende yaşıtlarım gibi olmak istiyorum ama sorumluluklarım var.. Pufff :(
01 Yorumla
Soran+1 yılben görüntü bakımından yaşımdan küçük düşünceler bakımından ise yaşımın 2 katı neredeyse.ben memnunum ama bazen çevreden tepki görebiliyorum :)
+1 yılhersey vaktiyle güzel önce çocukluklar yapacaksın sonra olgunlaşacaksın. yaşlandıkça zaten mecburen hayat olgunlaştırıyor o yüzden gençken çocuklukların asi ruhun kıymetini bilmek lazım
01 Yorumla
Soran+1 yılben olgun olayım demiyorum onun için çabada harcamıyorum , yanlış anlaşıldım galiba.
+1 yılMeyveysen evet. Kızsan daha bir evet. Erkeksen her halin güzel oluyor. Erkeğe sınır yok senin anlayacağın.
00 Yorumlakastıra kastıra olgun olduklarını sananlardan nefret ediyorum gebersin hepsi
11 Yorumla
Soran+1 yılbencede gebersinler.
olgun olmak iyidir de hayattan keyif alamazsın olgunluk derecenle hayattan aldığın zevk ters orantılıdır bence
03 Yorumla
Soran+1 yılhata oranı da ters orantılı
Soran+1 yılevet :)
senin tanımladığın bütün olgunluklar sahte. olgun olman gerektiğinde olgun olursun zaten bu bir seçim değil sen biraz kasıntı üfleyen püfleyen bir cinstirsin o ayrı bir durum yeni yılın kutlu olsun .
00 Yorumlayaşının adamı olacaksın çok olgunluk cıdden yı değil.
00 Yorumla
+1 yılBazen her şeyin farkın da olmak iyi birşey ama kafaya çok takıyorsun
04 Yorumla
Soran+1 yılevet :D
- +1 yıl
iş güç bunlarda primi :)
Soran+1 yılkafa kaldırmıyor o zaman :)
- +1 yıl
Al iş de ben yarın her kişi tatil yapar ben işegiderim :))
+1 yılYapmacık olmadığı ve ''olgun olma oyunu'' olmadığı sürece iyidir.
00 Yorumla
+1 yılBen sevmem istemem çocuk gibi kalmak iyidir ya şaka yaparsın güler geçersin ama çabuk kırılırsın üzülürsün genede çocuk gibi olmayı seviyorum :)
10 YorumlaTabi ki... Ama hayatımızda ve çevremizde ergenler makbul. Bi de ergen tripleri yetmiyormuş gibi ergen polemiğine girerler.
01 Yorumlabence kötü hele yaşınız gençken olgun bir ruh haliniz varsa
00 Yorumlaolgun insan nerede nasıl konuşcağını davrancağını bilir iyidir bence
00 Yorumla
+1 yıloldugun yas gore hareket etmen lazim
yapmacik duruyor02 Yorumla
Soran+1 yılben gerçek olgunlukdan bahsediyorum.olgun olmaya çalışmakdan değil...
- +1 yıl
peki,
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılKendin olmayı başarabilirsen olgunsun demektir.
21 Yorumla
Soran+1 yıldoğru :)
Olgun olmak var, bir de olgun olmaya çalışmak.
12 Yorumla
Soran+1 yılben olmakdan bahsediyorum , olmaya çalışmakdan değil.
mesele olgn olmak değil yiğen olgunmuş gibi davranmak... ramiz emmiden kareler..
00 Yorumla
+1 yılEvet seni anlayan bir insanın yanın da olması sana yol göstermesi güzel olur...
00 YorumlaHerzaman olgun olunmaz bence,yerine göre olgun,espirili şakacı çocuksu olunmalı
01 Yorumla
Soran+1 yıle tabikide yerine göre :)
Kişilik & Karakter konusunda 795 cevap paylaştı. faydalı bişey. kendi yararınıza bişey:)
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 9b cevap paylaştı.
+1 yılNasılsan öyle ol aksi takdirde sırıtacktır bu
10 Yorumla Bu kadar mal varken olgun olmak iyi bir şey değil
20 Yorumlayaşımın olgunluğunda hiç olamadım ama olmamak daha iyi bence
00 Yorumla
+1 yılyerine göre iyi yerine göre kötü bazen erkekler çocuksu davranan kızları daha çekici bulurlar :-D
00 Yorumlaiyidir ama yaş grubundan çok dışlanabilirsin :)
011 Yorumla
Soran+1 yılfazlasıyla hemde :D
Soran+1 yılbizde öyle bir şeyde yok okulun ilk mezunları olacağımız için :D
Soran+1 yıltaü ? :D
Soran+1 yıldeğil :D
Soran+1 yılelendiniz :D
aynı zamanda dolgunsan iyidir tabi.
02 Yorumla
Soran+1 yıldolgunlukdan kastın nedir ?
+1 yılİyidir genelde insan daha az hata yapar gibi
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. galiba, evet , belki , bir ihtimal, olabilir...
00 YorumlaDolgun olmak daha iyi
00 Yorumla
+1 yılelbette.olgunluk iyidr
00 Yorumlaneye göre kime göre olgun?
02 Yorumla
Soran+1 yılfelsefeye bağladın :D
sorum bireysel , kendine göre cevaplıcan.
Olgun olmayanı anlayacak olgunlukta ise evet.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 4,4b cevap paylaştı. olgun ve dolgun olmak iyi bir şey.
00 Yorumlabence iibir şey yerine göre ama
00 Yorumla
+1 yılyasının adamı olmak gıbısı yok
00 Yorumla
+1 yılYerine göre evet iyidir
00 Yorumla
+1 yılherşeyi yerine göre davranmak gerekir
05 Yorumla
Soran+1 yılolgun olan olgun davranır.olgunluğun dışına çıkınca yapmacık olur...
- +1 yıl
nenemin yanında ne kadar olgun olabilirim
Soran+1 yıloha diyorum...
- +1 yıl
kıllı dedem ninemle ikisiyor ben gordum.
Soran+1 yılolgunlukla ne alaksı var!
+1 yıliyi bişey evet
00 Yorumla
+1 yıldene ve gör
00 Yorumlasence
01 Yorumla
bence yerine göre çok çok iyidr ama etrafdan da çok tepki görüyorsun sadece bu hoş değil...
+1 yılOlgun derken?
00 Yorumlaiğnesiz olmaz
02 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler