Evet hepimiz büyüklerimize saygı duyarız, severiz onları ama genellikle bu UZAKTANdır.. Huzur evleri tıka basa dolu.. Bir yaşlı ile aynı evi paylaşmak ister miydiniz? (Eşinizin Anne/babası mesela)
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılçok zor arkadaşlar yaşlı insanlar ile uğraşmak 4 ay önce dedemi kaybettikten sonra alzaymır hastası babannemi yanımıza almak zorunda kaldık yaşı 74 e bide artık hafıza kaybı olduğu için hastalığından eli ayağı tutsa bile bakımı cok zor evde tek bırakılmıyor evi yakabilir dışarı cıkmaması için sürekli kapılar kilitli çünkü kaçıp gidiyor ve gideceği kişileri hatırlasa bile evlerini bilmiyor bulamıyor 4 ayda 3 kez kayboldu aradık saatlerce sonra bulduk sürekli kendisine bakacağını iddaa ediyor beni köye götürüp bırakın diyor ama kendine bakmak gibi bir durumu söz konusu değil düşünün yemek ısıtacağı zmn cam tabağın içine koyup cam tabağı ocağın üstüne koyup ocağı yakan birisinden bahsediyorum size gerçekten yaşlı insanlar ile yaşamak zor yarın öbür gün bizde yaşlanacağız ama allah herkezin yardımcısı olsun
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Babaanne candır ya :D Çok tatlı oluyo babaanneler. Minnoş, sevimli ses tonuyla sürekli iyiliğini düşünüp "aman yavrum" tarzında konuşmaları, normal teknolojik bişey gösterdiğinde çok şaşırıp "ay ben ne bilim bizim zamanımızda bunlar mı vardı" demeleri... Sevilmez mi be :D
11 Yorumla- +1 yıl
Seninki sakin sen hic sinir hastasi yasliyla yasadin mi 25 im ya o olecek ya ben intihar artik hepsi oz ailemjn yuzunden hayatimdan biktim
Hayır tabii asla.
İleride vaktim olursa huzur evlerinde gönüllü olarak çalışmayı düşünen biri olarak hayır diyorum.
İnsan eti ağırdır. Yeri geliyor insan kendisine bile fazla geliyor kafa dinlemek istiyor. Değil bir de yaşlıyla uğraşmak. Hem de eşinin ailesiyle, kendi ailemi bile istemem.82 Yorumla- +1 yıl
kusura bakma ama armut dibine düşermiş eger bir gün gelirde elin ayagin tutmaz olurda elden ayaktan düşer ve bakima yardima muhtac oludugunda cocuklarinda seni huzur evine versinler ama kesinlikle ve kesinlikle verdiklerinde cocuklarina hayirsiz evlat muamelesi yapma okey...
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. doğduğumdan beri babannem ve dedemle yaşıyoruz ve güzel bişey bence. hatta rahmetli babannemin anneside gelir kalırdı arada , evde bir ses bir neşe oluyor kalabalık olunca ve yaşlı bereketi diye bişey var. sofranda bereket bolluk eksik olmaz. isterim .
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
34Cevap
Evet babamda 8 yil yataga bagli yasadi herseyiyle ilgilenmeye calisirdim elimden geldigince gece 2 lere kadar onun odasinda beraber radyo dinlerdik ben kitap okurdum o eski kaserleriyle ugraairdi 4 yil oldu aramizdan gideli ama iyiki yanindaymisim diyorum degerlerini bilmek gerek gitiklerinde pismanlik duymamak icin alaha cok sukur hic pisman degilim
24 Yorumla- +1 yıl
:))) canım ya
+1 yılEn içimi daraltan konudur.
Hayır, katlanamadığımdan değil. Aslında ortak hareket edebileceğimiz bir eş bulup da onunda annesi babası gibi benimsemesiyle alakalı...
Malum insanların hayalleri var, işte eşimle baş başa bir hayat sürücez, rahat etcez diye.
Ama hepimiz için öyle olmuyor işte, sorumluluklarımız mevcut.
Ben annem, babam gibi önemserdim yani,ayırt etmezdim, sorun olmazdı. Yani isterdim de bundan yana çekingenliğim yok.
cut.30 Yorumla
+1 yılKomşu onlar benim. Ne kadar yaşı ileri, o kadar da kaprisler artıyor. Kırıcı olabilir, ardından hiç birşey olmamış gibi, devam ediyor. Yaşına başına bakıyorsun, susuyorsun, yapacak birşey yok. Yarın bende yaşlı olacağım. Büyük konuşmamak gerekiyor, ben 70 yaşına kadar yaşarsam, yeter, fazlası fazla olur.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 714 cevap paylaştı. Yaşlılarla yaşamak zor..Zaten çalışıyorum ilgilenecek vaktim de yok..Eşimle olan özel hayatımı da göz önünde yaşamak istemezdim..
Bu yüzden Allah bütün yaşlılarımızın son nefeslerine kadar sağlıklı bir hayat versin de herkes kendi evinde kalsın..70 YorumlaBabaannem ile kalıyorum, beni o büyüttüğü için yeri ayrıdır mutluyum geçinip gidiyoruz. :D
12 Yorumla- +1 yıl
:) mutluluğunuz daim olsun
+1 yılHerhangi bir genç yaşlılığından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse, Yüce Allah da yaşlandığında ona hürmet edecek kimseler halkeder. (Tirmizî, "Birr," 15; Ebu Davud, "Edeb," 58) buyruluyor hadiste ne ekersen onu biçersin sen yaşlıya bakıcan ki yaşlandığındada sana bakılsın..
10 Yorumlaevet ananem bizimle kalıyor zararından çok yararı var çocuk gibi
12 Yorumla- +1 yıl
oh oh oh allah neşenizi arttırsın:) Onada uzun ömürler versin
istermiydiniz değil, buna mecbur hissetmeliyiz kendimizi.onlar kendilerine bir bebekle aynı evi paylaşmak istiyormuyuz diye sorduklarını sanmıyorum.sormuşlarsa bile bu soruya cevapları evetti kesinlikle
02 Yorumla- +1 yıl
bebekle yaşlının aynı şeyler olmadığını ikimizde biliyoruz
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvet paylaşırım :) babannem rahatsızken hep yanındaydım. Annemle babamada bakarım huzurevine götürecek değilim. Beni 9 ay karnında taşıyan annem ve benim için gece gündüz çalışan babamı asla huzurevine götürmem
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılŞahsen ben istemem şuanda. Belki ileriki yaşlarda isteyebilirim ama şuanda daha çok cahilim ve onların şunu şöyle yap bunu böyle yapma bilmem ne demelerini hiç çekemem. zaten çabuk sinirlenen biriyim kavga çıkar
10 Yorumla ayyyyyyyyyyyy gün gelicek o yaşlıların yerinde biz olucaz peki çocuklarımız bizimle kalmak istemese kapıya atsa bizim hoşumuza gidermi düşünmek lazım :D
27 Yorumla- +1 yıl
aynen ya çok kötü:) Zaten yaşlısın çocuk gibisin duygusalsın sevilmek istiyorsun. Bir de çocuklar tekmeyi basarsa fena. Düzgün yetiştirmek gerek:D
- +1 yıl
Benim dedem öldü:(
- +1 yıl
hepimizin sonu aynı ya:)
- +1 yıl
farketmez:D
+1 yılAnneannem bizimle beraber yasiyor kendimi bildim bileli. Acikcasi biraz zor oluyor. Gerci bu durum benim anneannemden kaynakli, cok zor bir kadin. Bizden memnun olmuyor ama iki gun diger kizinda kalsa hemen bizi ariyor.
10 Yorumla
+1 yıleşimin anne babası benimde annem babam gibi sayılır
ne zararları var
evli değilim evlendiğimde eşimin yaşlı anne babası bizimle yaşayabilr
biz çalışırken onalrda torunalrına bakarlar <300 Yorumla
+1 yılbir gün sende yaşlanacaksın. Çocuklarının ve torunlarının seninle aynı evi paylaşmasını istemez misin.
12 Yorumla- +1 yıl
Güzel soru
- +1 yıl
soruya soruyla mı karşılık veriyorsun. Ben evimde yaşlı istemem mi demişimde bana bu soruyu sordun?
+1 yılabi ev tripleks olur o zaman hem kendi ailem hem de karşımdaki kişinin ailesi ile yaşarım
ama ev tek katlı daire olur o zaman eşimle yaşamak hakkımdır ama elden ayak dan düşen yaşlılara ne olursa olsun bakacaksın bu günün yarını var düşünmek lazım10 Yorumlaeşimin annesi babası mesela . yani isterim niye istemiyim annesi babası sonuçta ona onca yıl bakmışlar büyütmüşler bana vermişler. seve seve bakarım sıkıntı etmem.
00 Yorumla
+1 yılTanımadığım biriyse dikkatli seçerim.Ancak annen baban eşinin annesi babası sesim çıkmadan onaylarım.
00 Yorumla
+1 yılHalamla yaşıyorum,memnunum.. :)))) Uzaktan sevmek? Senin fikrin ne bu konuda?
02 Yorumla- +1 yıl
Ben bakarım sorun yok. Babaaannem bir aralar bizde kalıyordu. Sürekli şikayet eden, anneme iftira atan( eşyalarımı çalıyor diyordu) istekleri bitmeyen bir kadındı. Haliyle zor oluyordu hatta bazen çok sıkılıyordum ama gıkımı bile çıkartmıyordum. Ben bebekkende o bana bakmış.:)
- +1 yıl
Gelin-kayınvalide çatışması hep oluyor :))) Allah başka sıkıntı yaşatmasın.
+1 yılYaşlılar çocuk gibidir aynı evde kalmak zordur..Bizim bir arkads kalıyordu bize gelip her gün kavga ediyoruz bıktım artık kacacam evden diyordu karı koca gibiydiler biz cıkmasını istemiyorduk çünkü sucuklu menenmen yemeye ona gidiyorduk :D
00 Yorumlavalla ben doğduğumdan beridir dedem babanem bizde kalıyor babanem vefat etti dedem halen yaşıyor şuan 18 yaşındayım annemler felan gittikçe dedeme ben bakıyorum ve halimden memnunum :D
00 YorumlaYaşlılarak bakmak sevaptır hele empati yaparsan yaşlılığımda iyi ve sevdiğim kişilerle yaşamak isterdim bu yüzden kesinlikle aynı evi paylaşmak isterdim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 446 cevap paylaştı.
+1 yıl90 yaşında bir babaannem var
Kurban olurum onu verene.
Dert ortağım sırdaşım.
Can yaa cann <310 Yorumla biz dedemle yaşıyoruz ve çok seviyorum onu :) yaşlı insanları çok seviyorum ve evet yaşayabilirim :)
00 Yorumla
+1 yılhayır. yaşlıları çok severim benim kafaya uygunsa ama arada ziyaret etmeyi tercih ederim.
10 Yorumla
+1 yılevliysem esim istemiyorsa yasamam fakat teksem yasarim hepimiz yaslanicaz sonucta asl yasllarla yasamak gerek bakima ve sevgiye ihtyaclari var bence
00 YorumlaHerhangi yaşlı biri değil aileden yaşlı biri söz konusu olanlar. Paylaşırım memnuniyetle.
00 Yorumla
+1 yılBir haftadır ananem bizde değişik bir duygu doğrusu:) Ama zevkli de oluyor he:) Bi 7-8 ay falan kalacak sanırım bakalım durum ne gösterecek
00 YorumlaBravo herkes dünyaya kazık çakmış. Yaşlandığında sana kim bakacak , çocukların sokağa atarsa ne olur? Ne saçma o kadar yaşlılığını görebilecek mi acaba? Genç canlar gitmez diye bir rivayet mi var? Ölüm ve hastalık yaşa bakmaz.
00 YorumlaBirkaç yıldır anemin annesiyle yaşıyorum mutluyum :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleğer karakterim tutuyosa ve bana çok zorluk oluştumıycaksa pek sesim çıkmaz ama huysuz bir nine hem de benim kadar dediğim dedik birinin evinde... yoo dostum işte o olmaz!
10 Yorumlaeşimin annesi babası benimde annem babam sıkıntı yok.
00 YorumlaEvet tanimadigim bir yasliylada paylasirim duzgun biriyse.bakiminida ustlenirim
00 YorumlaTabiki, anne babalarını huzur evlerine bırakanları da kınıyorum her zaman.
00 Yorumlabir ara anneannem gelmişti yemin ediyorum kavga etmediğimiz bir an yoktu.
Şimdi düşüdümde ı-ıh bir yaşlı ile aynı evi paylaşmak istemem.12 Yorumla
+1 yılmecbur kalmadıkça istemem.ama ev büyük olursa maaşı verirlerse.yemek yaparlarsa.torunlarına bakarlarsa olur
10 Yorumlapaylaşıyoz zaten cinnet geçiyorum arada
46 Yorumla- +1 yıl
hehe kim kalıyor sizde
- +1 yıl
Öyle deme. Niye öyle diyorsun bak çok kırıldım. Yaşlıdır anlayış göster kızabilirsin anlarımda ölsünde kurtutalım denir mi:(
- +1 yıl
olsun ölsün kurtulalım deme geri al o lafı:D
sürekli olmasını istemem ama gelip 3 4 ay kalıp ya da ayda bir gelip 1 hafta kalmasnı isterm
10 Yorumlaemekli maaşı varsa bırak aynı evi aynı odayı bile paylaşırım
00 Yorumlao yaşlı değil ki ben sakat annaneme bakacaktım tek başıma
00 Yorumlaneden olmasınki bence huzurlu bir sohbet ve muhabbet olurdu
00 YorumlaHerkez birgün yaşlanacak o yüzden bu insanları mutlu etmek yarinlerin için hayırlıdır kanısındayım
00 Yorumlaevlendiğim zaman eve moruk protector taktırıcam
00 Yorumla
+1 yılTabi ki neden olmasın. Hemde büyük bir zevkle.
00 YorumlaRahmetli anacoğıma yıllarca baktım..
00 YorumlaIsterdim..nie istemimki
00 Yorumlaseverim paylaşırım da hiç sorun olmaz
00 Yorumla
+1 yılatasını tanımayan it peşinde gezer.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. problem yok benim için
00 Yorumlaçileden çıkarmıcaksa isterdim
00 Yorumlagüzel hikayeleri vardır evet isterdim
02 YorumlaBaşımın üstüne. Gurur duyarım.
00 Yorumla
+1 yılben sahsen isterim neden istemeyim ki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılistemem ama paylasırım
00 Yorumla Ev yeterliyse neden olmasın
00 Yorumlababamın evinde kedni odamın olmamasının sebebi
10 Yorumla
+1 yılshoot me head :(
00 Yorumlagerek yoktur
00 Yorumladuruma göre olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılolabilir bence
00 Yorumla
Devamını Gör(44)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında