Özgüven eksikligi ve mükemmeliyetçilik?

Arkadaşlar bende hem özgüven eksikligi hemde mükemmeliyetçilik var aşırı özgüvensizim herkes beni begensin herkes beni sevsin hiç kimse hakkımda kötü şey söylesin istemiyorum çünkü birisi kötü bir eleştirir yaptıgında ben tamamen dagılıyorum bu kişi isterse hiç sevmedigim en nefret ettigim kişi olsun isterse en sevdigim kişi olsun isterse 50 yaşındaki biriside olsun isterse 5 yaşındaki biriside olsa hiç degişmiyor kötü bir şey dedikleri zaman dagılıyorum tüm günüm onu düşünmekle geçiyor. mesela bir ortama girdim hemen aklımdan acaba beni begendilermi begeneceklermi düşüncesi var ve bu düşünce aklımda hep oldugu için girdigim arkadaş oratmı veya her hangibi bir ortamda konuşamıyorum herkes konuşuyor ben kös köz oturuyorum birisi birşey sordugunda sesim çok kısık çıkıyor kısık şekilde yarım yamalak cevap veriyorum herkes üstümü başımı beni tipimi begensin istiyorum açıkçası yakışıklı birisi degilim en azından ben öyle düşünüyorum aslında çokta çirkin degilimde ama kendimi begenmiyorum ve herşeyimle mükemmmel olsun istiyorum ama olmuyo mesela bundan 1 ay önce kuzenimin dügünü oldu geçenlerde onun cd'sini izledim kendi baktım tamamen kendime odaklanmışım her dakika üzerimi başımı düzeltiyorum çekip çekiştiriyorum kravatımı düzeltiyorum çeketimi düzeltiyorum saçımı düzeltiyorum nolursunuz yardımcı olun bende her insan gibi normal bir şekilde yaşamak istiyorum psikologa git demeyin gidemem
Özgüven eksikligi ve mükemmeliyetçilik?