Son cümlen üzerinden yazmak istedim aslinda. Yeni bir arkadas edinirken ilk basta bu arkadasi hangi kriterlerle iyi ya da kötü diye belirledigini düsünmeli, ama samimi olarak yalansiz düsünmeli. Sana yarari yoksa mesela… Senin duymak istediklerini degil kendi düsüncelerini söylüyorsa… Seni yemege davet etmiyor, sana bir kahve ismarlamiyorsa… Sirf laf olsun diye sahte gülüslerle merak ettim nasilsin? diye sormuyorsa… Senin yaptiklarini sirf seni tanidigi icin onaylamayip, elestirebiliyorsa…
Yani bir insan sirf seni tanidigi icin kendi olmaktan, kisiliginden vazgecmiyor diye kötü arkadas olarak yaftalaniyorsa o zaman o arkadas kötü degil, sen kötülügü arkadas edinmissin aslinda. Günümüz arkadasliklari ve iyi kötü kategorileri böyle iste. Eger cikarlar uyusuyorsa ve sirf seni tanidigi icin haksiz oldugun halde hakki sana teslim ediyorsa ne kadar iyi ve sadik bir arkadas oluyor degil mi? Örneklendirdiklerim genel olarak hep böyledir diye bir sey yok elbette. Insan iyi kötü diye ayirt ederken, düsündügün üzerine birdaha düsünmeli fikrimce.
Her insanda vardır evet ama oranları farklıdır. Iyi insanlar iclerindeki kötülüğe kulak vermeyip iyiligi seçerler. Kötü insanlar ise içlerindeki iyiligin sesine karşı sağırlardır.
Ne demiş üstat: "Dünyayı güzellik kurtaracak, Bir insani sevmekle başlayacak." :)
iyi ya da kötü göreceli bir kavramdır. Kime göre neye göre Sorularının cevapları değişkendir. Dolayısıyla böyle bir şey net kavramlar olmamakla birlikte Her iyinin içinde bir kötülük her kötünün içinde saklanmış bir iyilik vardır
Özüne bakıldığında, sevdiği insana karşı hareketlerine ya da, dünyanın en kötü insanı bile olsan sevdiğine güzel davranırsın,, herkes gürleyen kişilerin sevdiklerinin yanında güldüğünü görebilmek içindeki iyiliği keşfetmek en güzel şey..
Mutlak iyi ve mutlak kötü vardır belki ama insanoğluna özgü değil. İnsanlar hem iyilikle hem de kötülükle yaratılmış. Bazıları daha iyiyken bazıları daha kötü olmayı seçiyor.
Oldukça eski bir üyeyim 😂 şu an kafamda yazılmayı bekleyen 10a yakın bence var. Kendi evimde olmadığımdan bekletiyorum hepsini. Eve dönünce sahalara da döneceğim :))
En İyi Cevaplar