1- Erkek zeka fesadına uğramıştır. Adam bu uğrak yerin müşterisi olmaz.
2- Erkeğin kalbi kamyon kasası gibidir aşk zerzevatçılığı yapar. Adam tezgah bile açmaz.
3- Erkek sus payı verir adamsa hakkın olanı.
4- Erkek düşme anında aırbag olarak kullandığı pazılarına sarılır adamsa dik durduğunda aşikar olan beynine.
5- Erkek entellik gazını boğaz tokluğuna sardığı ahmak aksesuar şaldan alır. Adamsa kursağına girmemiş haram aşklardan.
6- Erkek yedeklemeyi sever adam açtığı dosyayı yeniden adlandırmayı.
7- Erkek haritada seçtiği kadının dilencisi adamsa seçilmiş kadının savaşçısıdır.
8- Erkek kopyalar adamsa yapıştırır. ( Tokat harici)
9- Erkek haram olana kılıf bulur adamın yüzü yoktur.
10- Erkek imam nikahıyla adamsa namazıyla ilgilenir.
Vesselam40 Yorumla
En İyi Cevaplar
Erkeklik sadece cinsiyettir, adamlık çok farklı herkese nasip olmaz.
120 Yorumla
+1 yılErkek ; bir cinsiyete mensup kişi. Erkeklik de onun erkek olduğunu vurgulamak için bir kelime bence.
Adam - adamlık ; bir erkeğin sahip olduğu özellikler ve erdemler sonucunda aldığı ünvan gibi birşey.
Selam ;)15 Yorumla- +1 yıl
süper yorum☺️
- +1 yıl
Sağol arkadaşım 😙
- +1 yıl
canım😘
- +1 yıl
Teşekkürler arkadaşım :))
- +1 yıl
rica ederim canım☺️
Erkeklik cinsiyetle alakalı, adamlık yürekle. Bazıları sadece erkek ama yürekleri yok.
38 Yorumla- +1 yıl
kesinlikle canım bunu bu aralar çok görüyorum
- +1 yıl
nerde o yürek? ancak çamur atsın , ağlansın, dedikodu yapsın zavallılar
- +1 yıl
☺️☺️ beni iyi tanıosun
- +1 yıl
engelleyip kaçmasalar😂😂 neyse konuşmak bahsetmek bile gereksiz de yine de insan üzülüyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
170Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 12,4b cevap paylaştı. "Erkek" kelimesi cinsiyetin, "Adam" kelimesi ise karakterin adıdır..
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılÇok başka şeyler gadasi
10 Yorumla marifet erkek olmakta değil, adam olmakta.
Yoksa hayvanların da erkek olanları var ama adam olanı yok.
Ve ne yazık ki o kadar kolay değil adam olmak da. Ne yaşla, ne işle, ne de parayla alakası var adamlığın. Adam olmak bir karakter meselesi.
Öyle annelerin dediği gibi “koskoca adam oldun” diyerek adam olunmuyor bu devirde. Öyle olsa otuzlu-kırklı yaşlarına gelip hala adam olmayı başaramayan yüzlerce erkek olmazdı etrafımızda.
Adam olmak erkeklik gibi cinsiyet meselesi değil, şahsiyet meselesidir. Bir adamı önce karakteri ele verir.
Adam olmak için bir de yüreğin olması gerekir. Gerçek adamlar aslan yüreklidir, vicdan sahibidir, iyi niyetlidir.
Bir erkek ne istediğinden asla emin değildir. Sağı solunu tutmaz, savaşmaz, kolay vazgeçer. Bir adam ise ne istediğini her zaman iyi bilir ve onun peşinden gitmekten korkmaz da gitmeye üşenmez de.
Erkek dediğin anı yaşar, geleceği düşünmez. Sadece eğlencenin peşindedir. Adam dediğinse gelecek planı yapar. İş hayatı hakkında da aile hayatı hakkında da kafasında belirlediği hedefleri vardır.
Bir adam ne zaman bir kadınla ciddi olacağını ve bir sonraki aşamaya geçeceğini iyi bilir. Bir erkek ise asla tam anlamıyla kendini ilişkiye vermez ve evliliğin e’sini duyarsa arkasına bakmadan kaçar.
Bir adam hem sosyal olup hem sorumluk sahibi olabilir. Nerede durması gerektiğini iyi bilir. Bir erkekse yarın yokmuş gibi parti yapmanın peşindedir. Kısacası bir adam ne yapılması gerekiyorsa onu yapar, bir erkekse sadece istediğini yapar.
Bir adam sözünün eridir. Söz ağızdan bir kez çıkar der ve arkasında durur. Bir erkeğinse sözleri havadır. İşin özeti erkek söz verir adam tutar.
Uzun lafın kısası zordur adam olmak ama değer her çabaya.21 Yorumla- +1 yıl
Keşke değeride bilinse..
+1 yıl:) adamlık ile erkekliği aynı kalıpta da görebilirsin farklı kalıpta da. bir çoğumuz adamlığı aşağıda sallananın boyutuyla ölçer, öyle olmuş olsa eşek hepimizi geçer, demek ki orası adamlık ölçüsü değil, erkek olduğunu belirten bir uzuv. adamlık sözde durmaktır, değer vermektir, verdiğin değeri göstermektir, sahip çıkmaktır, satmamaktır vs vs. adamlık herkesin ideali olan ama herkesin yaşayamadığı yaşatamadığı bir durum, birde cinsiyet ve şahsiyeti belirledikten sonra erkek olmayan ama adam olan kadınlar vardır onlara bir isim yok pek, adam gibi kadın derler bazı yerde, bazı yerde delikanlı kız derler, hee ben hanım diyom
10 Yorumla
+1 yılİşte bu hesap adam var, Adam var
Bilmem bu hikâyeyi bilmeyen var mıdır?
Adam oğluna hep sen adam olamazsın dermiş , oğlu da ileride göreceksin nasıl bir adam olduğu mu sana göstereceğim, der, babasına.
Aradan yıllar geçer delikanlı okur ve bir ile vali olur ve vali olduğu gün yardımcısına emir verir babasının ismini vererek;git falan köyde bir adam var onu alın getirin der.
Emir –demiri keser misali valinin yardımcısı Valinin babasını apar topar alıp getirirler, babasının içeri girmesiyle oğlu babasına baba; “bana adam olamazsın diyordun bak ben vali oldum” der.
“Oğlum ben sana vali olmazsın demedim ki, adam olamazsın dedim, adam olsaydın babanı ayağına getirmezdin” der, oğluna10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 774 cevap paylaştı. bir cok hemcinsim var katıksız oros. pu ccoguu.. helali olmyaan onun bunun karısının kızının popusuna bakan vs evli oldugu halde işyerinde musterisine bile o gözle bakan iş ahlakından yoksun prensip özürlü erkekler şimdi bunlarla ben aynı kefeye konamam erkek ayrı adam ayrı
11 Yorumla
+1 yılErkek olarak doğulur. Bazılarımızın adamlığı doğuştan gelebilir. Bazılarımız ise sonradan adam olur. Adam görünümlü erkeklere dikkat.
https://resmim.net/f/IA4coV.jpg10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 657 cevap paylaştı.
+1 yılErkek adam ilişkisi
Kadın anne iliskisi gibi
Fedakarlik gerektiriyor.
Erkek olmak doğuştan verilmiştir sana hatta doğmadan.
Ama. Adam olmak senin seçimindir. bu da doğduktan sonra yaptıkların, yapmadiklarin, hissettiklerin ve düşüncelerinle olur.
Ve sen söylemezsin insanalr sana söyler
Adam gibi adam..
Sana sorulduğunda verecegin cevap erkeğim olacaktir misal bu siteye kaydolurken gösterilen cinsiyet secimi
Erkek
Sonrssi sana kalmış adam olmakta var yerinde sayiklamakta..10 Yorumla Kız, kadın, hanım, bayan, avrat, karı gibi sıfatların tamamı XX kromozomlu canlıyı temsil ettiği gibi; adam, erkek, oğlan, bey gibi sıfatlar da XY kromozomlu canlıyı temsil eder.
Dolayısıyla, gayet tabii erkek ve adamlık aynı şeydir.
Cinsiyetleri kalıplaştırmak doğru değil..30 Yorumla
+1 yılErkek güzel bulduğu her kadına aşık olur;adam ise yalnizca bir kadina.
20 Yorumlaerkeklik cinsel organla sabitlenmis bir vucut bicimidir , erkek inek, erkek essek , erkek ayi gibi cinselik ifade ederek sifatlanan varliklar vardir. hic essekten adamlik duydunuz mu ya da ayidan ? cunku bu cinsiyetle degil efendilikle centilmenlikle cevresine , kadina ve cocuga verdigi degerle rozetlendirilir. sence? gizli yapacaktim 2xper olmam lazim mis silmek istemedim ☺
10 Yorumla
+1 yılErkeklik, cinsiyet; adamlık şahsiyet meselesidir..
Her doğuran anne olmadığı, her çocuk sahibi erkek, baba olmadığı gibi..
Her erkek de adamdır denilemez..
#Vesselam40 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı.
+1 yılAynı şey değildir. Bütün kadınlara ait olana erkek, tek bir kadına ait olana ise adam denir. Erkek sevgisini sözleriyle belli eder, adam ise davranışlarıyla. Erkek, kadının dedikodusunu yapar, adam ise ayrıldığı kadının dedikodusunu yapmaz, yaptırmaz. Erkek gittiği zaman huzur verir, adam ise geldiği zaman.
00 Yorumla
+1 yılErkek olmak bir cinsiyet ifadesi. Kadına nazaran dhha güçlü, kaslı kuvvetli, iri, tüyleri bol, penisi testisi sakalı bulunan testosteron yoğunluklu bir insan. Adam ise bu insanın "saygı, sevgi, merhamet, anlayış, özveri, babacanlık, sadakat, nezaket, namusluluk, sözünün sahibi olmak" gibi ulvi değerler ile donatılmış hali.
Tesisat herkeste çalışır. Mesele teknik donanım değildir.00 Yorumla
+1 yılTabiki de değil, erkeklik bı cinsiyet ifadesi adamlık ise karakter, her erkek karakterli olmadığına göre adamlikla erkekliği bir tutmakta çok saçma adamlık içinde bence cinsiyetin pek bı önemi yok, adamlık tabiri karakterli ve delikanlı ( ağır abi değil tabikide) kadınlar içinde kullanılabilir bence
00 Yorumla
+1 yılErkeklik cinsiyettir adamlık kadınlar için de kullanılabilir ki Adem den yani ilk insandan gelir. Ve insan anlamında kullanılır. Mesela övgü olarak çok kullanılır ki " adamsın beee👍👏👏) gibilerinden. Kadınlar için de böyle kullanılıyo işte.
11 Yorumla
+1 yılErkeklik genellikle erkeklerin yaptığı şeyleri yapmaktır
Adamlık ise insan olmaktır yani duyguları olabilmek
Aynı şey değildir ama birisi ikisi de olabilir10 Yorumla
+1 yılErkeklik ana rahmine düştüğün anda belirlenen bir cinsiyettir. Fakat adamlık apayrı bir kavramdır. Her erkek adam değildir ama nice bayan tanıdım tabiri caizse adam gibi adam.. 🙋
10 YorumlaBana göre, zihniyeti ve ruhu pis olan bazı erkekler adamlık sıfatını haketmiyor. Erkek ve Adam olmak arasında çok büyük bir fark var. Ayrı bir özelliktir. Herkeste bulunmaz.
10 YorumlaErkeklik doğarken bize biçilir. Ama adamlık sonradan edinilir. Hoş bunu hiçbir zaman edinemeyen edinemeyecek olan erkeklerde var..
10 Yorumla
+1 yılErkek icin onunde olup gezen adama derler
Ama adamlik icin ondan ziyade mangal gibi bir yurek ve karakter lazim10 YorumlaBenim gorusum ayni degildir erkeklik her onunde P£N! S olandr adamlik ise verdigi sozu tutan sozunde duran vs
10 Yorumla
+1 yılbiz erkeklere top diyoruz adamlar ise centilmen sapik olmayan saygisiz olmayan anlayisli terbiyeli kisilerde adam diyoruz
10 Yorumla
+1 yılDeğildir adamlık bir karakterdir; herkesten aynı karakteri beklemeyiz, erkeklik ise sadece cinsiyetle alakalı bir durum.
10 Yorumla
+1 yılHer dişi kadın mı? Aynı şey değil ancak gerçekten erkek olan biri adamdırda o ayrı konu ama her mavi kimlikli ne erkek ne adam olabilir.
10 Yorumla
+1 yılasla.. birinin sadece penisi var birinin onunla birlikte türlü türlü huyları
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 9,9b cevap paylaştı. Erkeklik ile adam olmak aynı şey değil. Adam olmak ayrı bir karakter benim bildiğim ve yaşadığım.
22 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum. Her erkek biraz senin gibi olabilse
- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır çok farklı şeyler. Her erkek, adam olamıyor..
20 Yorumla
+1 yılHer adam erkek oluyor. Ama her erkek için aynı şeyi söyleyemem
20 Yorumlaİnce çizgi var arada erkek olursun doğarsın da bazen ömrünün sonuna kadar bırak adam olmayı adamlık namına tek bişey bile yapamazsın 😄 Günümüz devrinde sürüsüyle var erkek ama adam yok işte
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 393 cevap paylaştı. Her erkek adam olsa bazı vasıfsızlar bile adam kesilirdi başımıza, benim gözümde bazı kadınlar bin erkekten daha adamdır, zira adamlık ahlakı tanımlar cinsiyeti değil bence
10 Yorumla
+1 yılErkek cinsiyet. Adamlık ise karakterdir. Herkesin harcı değil.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 309 cevap paylaştı. Her erkek nasıl adam olsun. o kadar haber gezete okuyoruz ne iğrenç yaratıklar var. Adamlık farklı bir meziyet.
10 Yorumla
+1 yılErkeklik bir cinsiyettir. Adamlık ise iyi özelliklerin bir erkekte toplanmış halidir.
11 Yorumla- +1 yıl
Saygı, sevgi , edep, namus, iyi aile babası olmak vb. şeylerin bir bütünüdür adamlık.
Kesinlikle değildir bayan olmakla kadın olunmadığı gıbı
10 YorumlaErkeklik cinsiyet adamlık karakter ile alakalı.. yani her erkek adam değildir..
10 YorumlaErkek sadece cinsiyet belirtisidir.
Adamlık çok başka bir şey.10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayır farklı şeylerdir. Erkeklik bir cinsiyet meselesidir, adamlık şahsiyet.
10 Yorumla
+1 yılErkek olmakla adam olunmuyor maalesef! Bazı bayanlar kimi erkeklerden daha mert delikanlı!
10 YorumlaAdamlik erkeklik cinsiyetinin en son en ust levelidir.
10 Yorumla
+1 yılİkisinin arasında ince bir çizgi var.
Ayırt etmek basit.10 YorumlaBilen varsa dile getirsin. Görüyoruz yaşadıkça dış erkek iç kof😀
11 Yorumla- +1 yıl
Aynı durum kadınlarda da var. Bu adamlık konusu karakter meselesi cinsiyet meselesi değil
+1 yılDeğildir. Pipisi olan herkese erkek diyoruz, pipisine sahip çıkabilene de adam
10 YorumlaHer erkek adam olsaydı dünyada ağlayan kadın kalmazdı😒
10 Yorumla
+1 yılAdamlik karakter kişilikle alakali, malesef 10 kişiden en fazla 2 3 tanesinde bulunur
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılYok her erkek adam olamaz adam erkek doğulur adam olunur. Olamayan da sadece erkek olur
10 Yorumla
+1 yılHerkese adam denmez. Büyük bir maneviyat işitir adamlık erdemlik. Herkes kaldıramaz o yükü.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılErkeklik gosterip adam olduklarini saniolar sadece ama deiller maalesef
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 5,2b cevap paylaştı.
+1 yılAdam bu
40 Yorumla
+1 yılNasıl ki kadınla bayan aynı değil erkeklede adam öyle.
10 Yorumla
+1 yılHerkes erkeğim diye dolanır ama adamlık hep dik durmaktır
10 Yorumla
+1 yılTavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan çıkar
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 12,5b cevap paylaştı. Senin ne bekledigine gore degisir. Adam erk3gin olgunlqsmis halidir
10 Yorumla
+1 yılHayır, erkeklik alın yazısı olsa da adamlık herkese nasip olmuyor
10 YorumlaErkeklik doğuştandır.
Adam sonradan olunur. Herkes de olamaz.10 Yorumla
+1 yılAynı şey değilidir. Erkeklik sadece cinsiyetten ibarettir.
10 YorumlaErkeklık cinsiyeti ıfade eder. Adamlik ise karakteri
10 Yorumla
+1 yılKadınlar böyle tanımları ağızlarına almamalı. Kimsenin haddine değil bunlar
10 YorumlaBir kişi adamlığını kendi karar veremez öyle olsaydı 8 milyar insan adam olurdu :)
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 843 cevap paylaştı. Erkeklik kadinlik bir cinsiyettir.
Adamligin ise cinsiyeti yoktur!10 Yorumla- Devamını Gör (218)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar